Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Sam Mills, o poveste romaneasca de succes international! Pastele fara gluten produse la Satu Mare ajung in 50 de tari
Agrostandard | 26 May, 2019 | 0 comentarii | 539 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

sammUn producator de paste fara gluten din Satu Mare dicteaza regulile pe piata de profil la nivel european! Sam Mills, companie fondata de un antreprenor roman, a intrat pe aceasta nisa in urma cu 12 ani, ajungand in scurt timp cel mai mare producator din Europa. Si nu doar atat, a reusit sa “traga” dupa el intreaga piata internationala, nu doar din punct de vedere al pretului, ci si al calitatii. Daca la inceputurile activitatii sale, pastele gluten free se produceau in general pe baza de orez, acum porumbul este materia prima de baza.

Cat priveste pretul, a devenit cu mult mai avantajos pentru cumparatori, de altfel, acesta este si un atu important care a contribuit la succesul companiei romanesti la nivel global.

Citeste si Auchan l-a recrutat pe Florin Capatana

Sam Mills dispune de o unitate de productie cu o capacitate de 24.000 tone pe an, produsele fiind exportate in circa 50 de tari. Cele mai importante piete externe sunt Cehia, Polonia, Slovacia, in timp ce piata locala atrage doar 4% din productie. Materia prima provine in mare parte (80%) din Romania, porumbul fiind achizitionat in general de la producatorii din zona Satu Mare. Sam Mills detine a doua cea mai mare moara de porumb din Europa cu o capacitate de 500 tone pe zi.

O poveste romaneasca de succes international, care a inceput in momentul in care firma a obtinut certificarea Crossed Grain, ceea ce i-a permis sa colaboreze cu circa 80% din marile lanturi de retail din Europa si America si sa atinga o cifra de afaceri de 8 mil. euro (adica 9% din veniturile obtinute la nivel de grup), dupa cum a declarat recent Ioana Bercean, Managing Director Export Branch Sam Mills.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Sam Mills, companie specializata in paste si mixuri pe baza de porumb produse la fabrica de la Satu Mare, a fost primul producator roman acreditat Crossed Grain.

O piata la inceput de drum

Produsele alimentare fara gluten reprezinta unul dintre segmentele de piata din FMCG cu cele mai mari rate de crestere. La nivel mondial, piata produselor fara gluten este evaluata la 4.48 miliarde USD in 2018 si se estimeaza ca va cunoaste o crestere cu 7.6% in anii imediat urmatori, ajungand la 6.47 milarde USD in 2023.

Piata produselor fara gluten este dominata de produsele de patiserie (paine, paste, biscuiti, dulciuri), iar Europa este regiunea cu cel mai ridicat ritm de crestere.

In Romania, datele ARIG arata ca piata produselor fara gluten cunoaste o crestere de peste 25% in ultimii 3 ani, bazandu-se pana acum in principal pe importurile de produse certificate, tara noastra avand cel mai mare ritm de crestere la nivel european. Consumul de produse fara gluten a crescut direct proportional si in Romania, ajungand la valoarea de 44 milioane de lei in 2018.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 121 vizualizari | 1 vot

AFIR_9.1a

AFIR anunța ca se prelungește sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru grupurile de producatori din sectorul pomicol, pana in data de 13 noiembrie 2020 (Sm 9.1a)! Submasura 9.1a are ca scop sprijinirea infiintarii grupurilor de producatori in sectorul pomicol si, in consecinta, o mai mare coordonare a productiei pentru a face fata unei […]

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 103 vizualizari | 1 vot

aurel_simion

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in lucru un numar de cinci scheme de calitate, din care trei au fost comunicate deja la Bruxelles, a anuntat Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, in cadrul evenimentului bucharestFoodSummit.ro desfasurat la USAMV Bucuresti. „Ministerul Agriculturii are deja din luna ianuarie cinci scheme de calitate pe […]

Autor: Agrostandard | 29 September, 2020 | 0 comentarii | 82 vizualizari | 1 vot

risipa_alimentara

Fiecare roman arunca, in medie, 129 de kilograme de mancare pe an, iar tinta Guvernului este sa reduca aceasta cantitate (mancare gatita, fructe, legume, produse de panificatie, lactate, carne) la jumatate pana in 2030, a declarat, marti, Cornel Hanganu, consilier in cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei din cadrul Guvernului Romaniei. in cadrul conferintei […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 210 vizualizari | 1 vot

PAINE_NEAMBALATA

Razboiul painii sau mai precis preferinta romanilor pentru un anumit fel de paine, fie ca vorbim de varianta ambalata sau neambalata trece intr-o noua faza! Recent, Universitatea din Bucuresti a facut public un studiu potrivit căruia virusul Sars-Cov-2 s-ar putea transmite prin consumul de pâine neambalata. Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 100 vizualizari | 1 vot

paine_COVID

Ca urmare a aparitiei in spatiul public a rezultatelor unui studiu realizat de Universitatea din Bucuresti (UB), potrivit caruia painea neambalata ramane contaminata dupa contactul cu SARS-CoV-2 si ar putea constitui o sursa de transmitere pentru acest virus, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) face urmatoarele precizari: Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard