Sorin Minea este unul dintre clasicii business-ului romanesc. Antreprenor al ultimilor 30 de ani, proprietar a doua mari fabrici de prelucrare de carne, dintre care cea de la Sinaia este celebra pentru prelucrarea salamului de Sibiu, cunoscut pentru produsele de varf „Angst” si presedinte al Confederatiei Romalimenta, medicul veterinar stie toate mecanismele de functionare, dar si cotloanele ascunse ale industrie alimentare din Romania. Puternic conectat si la parteneri internationali, permanent in dialog cu reprezentantii tuturor guvernelor, Sorin Minea este mai preocupat decat oricand, aceasta criza il nelinisteste si recunoaste:
„Nu m-am intalnit niciodata cu asa ceva. Se clatina totul”
In cele cateva ore in care am stat de vorba am aflat, mai nuantat si mai credibil decat de la altii, ce functioneaza si ce nu functioneaza in industria alimentara.
Citeste si #RomaniaFunctioneaza. La CAI Curtici se munceste intens cu toti cei 500 de oamen
Azi, in ultima zi a Situatiei de Urgenta, pornind de la „se clatina totul” am trecut in revista pe rand ultimele trei luni si ne-am uitat impreuna in ceata groasa a perspectivei. Nelinistiti, precauti, dar, dupa „fisa de post” a antreprenorilor: optimisti.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=sKx1SkszzOA&feature=emb_logo
Am aflat o multime de lucruri importante care in urmatoarele saptamani vor deveni subiecte majore de discutie in Romania si pe care noi le dezbatem pe rand:
• Este abia inceputul unei crize majore. Ce va urma – nimeni nu stie.
• Toata industria alimentara sufera grav si a scazut cu 30%
• Nu credem in cresterea consumului de vin
• A crescut consumul de apa
• A scazut consumul de paine
• A scazut consumul de lapte si produse lactate
• A scazut consumul de carne si produse din carne
• S-a mentinut, aproximativ, consumul de bere
• Industria alimentara isi cauta sub stres un nou drum
• Foarte multi producatori si distribuitori vor disparea, dar nu cei foarte mari sau cei foarte mici
Citeste si RomaniaFunctioneaza. Peste 1000 de oameni lucreaza, alti 400 stau
Secretele urmeaza zilnic poate mai salvam sau dezvoltam ceva!
Sursa: FoodBiz