Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Distributie-Comert
#RomaniaFunctioneaza. Danone: Lucram din plin
Agrostandard | 16 May, 2020 | 0 comentarii | 291 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

danoneNatalia Gelshtein-Kiss, Market Director pentru Danone Romania, Bulgaria si Tarile Adriatice, afirma ca desi trecem printr-o perioada dificila, iar pandemia de COVID-19 a avut un puternic impact asupra economiei, compania continua sa lucreze din plin si nu a redus in niciun moment productia sau lantul de aprovizionare catre clienti.
Mai multe, insa, despre modul in care isi desfasoara activitatea Danone in aceasta perioada aflam din interviul acordat de Natalia Gelshtein-Kiss revistei FoodBiz.

• Cum v-a afectat pandemia COVID-19?

Aceasta pandemie a fost si este inca o perioada dificila din multe puncte de vedere, atat personale, cat si profesionale pentru noi toti.
Complexitatea preocuparilor si temelor de luat in considerare a fost fara precedent si, desi cu totii avem planuri si masuri de continuitate, confruntarea cu acestea a fost o provocare in sine. Prin urmare, chiar de la inceput ne-am concentrat pe trei directii:

• In primul rand, pe siguranta angajatilor, partenerilor si a consumatorilor nostri;
• In al doilea rand, pe securizarea lantului de aprovizionare: incepand de la colectarea laptelui de la fermierii romani, cu care lucram de multi ani, in fabrica, in depozitul nostru din Bucuresti si pana la momentul in care livram produsele in magazine. Toate acestea pentru a ne asigura ca oferim consumatorilor nostri produse de calitate in conditii de maxima siguranta;
• Si nu in ultimul rand, sa oferim sprijin comunitatii, prin observarea atenta a problemelor stringente, prin idenficarea nevoilor si adresarea acestora cu responsabilitate si urgenta.

• Ati avut probleme cu aprovizionarea cu lapte la Danone? Au fost mentinute in totalitate contractele cu furnizorii de lapte sau ati renuntat la o parte dintre ele?

Laptele nu este o simpla tranzactie comerciala pentru noi, ci este un parteneriat de lunga durata pe care il avem cu fermierii cu care lucram. De peste 20 de ani, colaboram cu ferme din Romania, mari si mici si astfel am reusit in timp sa dezvoltam relatii de incredere cu acestia. As dori sa mentionez aici programele pe care le-am dezvoltat si prin care oferim sprijin partenerilor nostri, crescand astfel productia de lapte de calitate in Romania:

1. „Spre Vest” – un program pe care l-am lansat in 2006, prin care acordam sustinere fermierilor pentru dezvoltarea si modernizarea afacerilor, atat prin cresterea productiei de lapte, cat si in sporirea eficientei. Exista mai multe forme de suport, de la plata laptelui in avans pentru 12 luni (fara dobanda), la sprijin pentru cumpararea a peste 5500 de vaci de lapte de rasa sau 24 de noi echipamente de muls. In prezent, colaboram cu peste 20 de ferme mari din Romania.

2. „O sansa pentru familia ta” – demarat in 2012, este un program socio-economic prin care sustinem dezvoltarea comunitatilor din zonele defavorizate si ajutam la cresterea productiei de lapte de calitate superioara in Romania. Alaturi de Fondul International Ecosysteme al companiei Danone, Organizatia Non-Guvernamentala Open Fields si partenerul nostru local, Polaris, am investit peste 4 milioane de euro, dezvoltandu-l pas cu pas. Pana in prezent, peste 140 de familii sunt implicate in program si si-au dezvoltat propria microferma. Ne simtim norocosi sa colaboram cu acesti mici fermieri extrem de dedicati, care ne sunt parteneri loiali in aceasta calatorie de a produce lapte intr-o maniera sustenabila, astfel incat sa putem continua sa facem iaurturi cu lapte de calitate. Aceasta este o initiativa pe termen lung, care va continua si in urmatorii ani, devenind o solutie sociala inovatoare pentru comunitati defavorizate din zone rurale sau urbane mici. Relatia noastra cu fermierii nu a fost afectata in niciun fel de aceasta pandemie si am continuat sa colectam laptele exact ca inainte.

• Lucrati in ritmul normal sau ati redus productia? Ati trimis angajati in somaj tehnic?

Pot sa va spun din start ca DA, functionam in parametrii normali si nu am redus in niciun moment productia sau lantul de aprovizionare catre clientii nostri. Am avut o abordare diferentiata pe zone, privind modul de operare.

Pentru productia directa, respectiv in fabrica si in depozit, am continuat activitatea ca de obicei, dar cu masuri sporite de preventie implementate pentru aceasta perioada. Am luat decizia de a fixa componenta schimburilor de lucru, pentru a reduce la minimum orice risc de contaminare intre colegii nostri care au program de lucru in schimburi.

Am sporit toate masurile de dezinfectie, am introdus statii si covorase pentru dezinfectare etc. Fabrica noastra functioneaza dupa standarde de inalta calitate, respectarea rigorilor privind masurile de igiena este modul nostru obisnuit de lucru.
Toti angajatii nostri care isi pot desfasura activitatea la distanta, lucreaza de acasa, pana la noi informatii in acest sens. Am inteles imediat ca acesta nu este un lucru simplu si ca munca de acasa are, de asemenea, provocarile sale. Asadar, ne preocupa starea de bine a colegilor nostri, iar in acest sens le oferim o serie de facilitati, pentru a le usura activitatea.

Pentru colegii nostri din echipa de vanzari care isi desfasoara activitatea pe teren am pus la dispozitie echipamente de protectie (manusi, solutie cu dezinfectant si masti de protectie) si am stabilit un set de reguli extrem de clar pentru aceasta perioada. De asemenea, am ajustat programul de vizitare al magazinelor, jumatate din timp fiind petrecut pe teren si cealalta jumatate desfasurandu-si activitatea de acasa. In aceasta perioada, ne concentram sa asiguram disponibilitatea produselor la raft, iar comenzile se preiau telefonic, acolo unde este posibil.

Citeste si #RomaniaFunctioneaza. Sorin Minea: Industria alimentara se clatina grav

Pentru a veni in sprijinul angajatilor sai, la nivel global, compania si-a luat angajamentul ferm de a garanta contractele si veniturile celor 100.000 de angajati Danone din toata lumea pana la 30 iunie 2020, oferind, de asemenea, o asigurare de sanatate extinsa (pentru concediu medical, ingrijirea copiilor, carantina), precum si o prima speciala pentru cei care isi desfasoara activitatea la locul de munca si in prima linie pe durata pandemiei. Asadar, nu, nu am trimis pe nimeni in somaj tehnic.

Sursa: FoodBiz

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 25 August, 2020 | 0 comentarii | 176 vizualizari | 1 vot

PAINE

Romania este tara cu cele mai mici preturi la paine si cereale din UE, acestea fiind cu 47% sub nivelul din UE, în 2019, potrivit Eurostat. Sub media europeana se mai afla tari precum Bulgaria – 35% sub media UE si Polonia – cu 30% sub nivelul din UE. La polul opus se afla Danemarca […]

Autor: Agrostandard | 17 August, 2020 | 0 comentarii | 262 vizualizari | 1 vot

casa-unirea

Emil Dumitru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, spune despre Casa de Comert Agroalimentar Unirea ca nu este un proiect terminat, ci va trebui sa fie restartat pe principii ale unei economii de piata transparente in care organizatiile de producatori sa fie cooptate in decizie, sa existe o consultare reala si sa […]

Autor: Agrostandard | 14 August, 2020 | 0 comentarii | 382 vizualizari | 1 vot

CIRESE

ProdCom Legume-Fructe a creat un grup de initiativa care are ca scop infiintarea unei forme asociative care sa reuneasca producatori de cirese! Iata si argumentele aduse de Aurel Tanase, presedintele ProdCom Legume-Fructe: CULTURA CIRESULUI ESTE O AFACERE DE SUCCES! Cireasa ca fruct acopera un procent mic in ce priveste cererea. Romania cu o suprafata de […]

Autor: Agrostandard | 11 August, 2020 | 0 comentarii | 263 vizualizari | 1 vot

piata sudului

Piata Sudului a fost reconstruita si extinsa cu spatii comerciale reconfigurate, in urma unei investitii de circa 10 milioane de euro, inaugurarea avand loc in data dee 11 august. Au fost amenajate 145 de tarabe pentru producatorii de fructe si legume, dispuse pe doua nivele – 105 la parter si 40 la etaj, precum si […]

Autor: Agrostandard | 10 August, 2020 | 0 comentarii | 564 vizualizari | 1 vot

ACDBR-1

Distribuitorii de bunuri de larg consum se plang ca Ordonanța de Urgență nr.130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile nu include si codurile CAEN specifice acestei activitati. Se intampla dupa ce Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) a semnalat inca de la inceputul lunii aprilie dificultatile […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard