Ce mai inseamna astazi o tomata romaneasca, ce gust si ce arome ar trebui sa aiba? Cercetatorul Costel Vinatoru, directorul Bancii de Gene de la Buzau, spune ca in Romania se gasesc foarte rar tomate cultivate cu samanta autohtona, pentru ca romanii n-au stiut sa le pastreze si sa le transmita din generatie in generatie asa cum se intampla prin alte parti. Si atunci cand suntem atat de dependenti de importuri, de ce sa ne mai mire ca rosiile de pe piata n-au gust si arome pe placul alor nostri?!
Citeste si Programul Tomata are zilele numarate. Ce anunta Oros pentru anul viitor!
“Putem repera foarte greu ceea ce mancam astazi, daca cineva ne-ar intreba ce mancam am putea raspunde de foarte multe ori ca este ceva rece si ud, asa am putea defini o tomata din aceasta care este cultivata in sistem intensiv, hranita cu perfuzia la radacina cu substante de sinteza care rezista foarte bine la pastrare dupa recoltare”, ne-a declarat Costel Vinatoru la evenimentul dedicat legumiculturii romanesti organizat in data de 21 iulie la ASAS in Cadrul FoodIntel Forum Editia a 3-a 2020.
Iar cand o spune chiar Costel Vinatoru, ale carui rezultate la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Legumicola de la Buzau sunt de-a dreptul remarcabile, chiar ca trebuie sa luam aminte, arata FoodBiz.
Citeste si “Producatori si bazine legumicole din Romania”
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 65 vizualizari | 2 voturi

Producatorul de preparate din carne Sergiana din Brasov anunta planuri importante pentru 2021 in ceea ce priveste dezvoltarea retelei proprii de retail atât pe segmentul comertului traditional, cat si pe cel modern. Nu in ultimul rând, se are in vedere si consolidarea prezentei in comertul electronic, dupa inaugurarea Pravaliei Online, in noiembrie 2020. Prima directie, […]
Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 63 vizualizari | 1 vot

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii […]
Autor: Agrostandard | 20 January, 2021 | 0 comentarii | 1324 vizualizari | 2 voturi

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat sumele care vor ajunge la legumicultori pentru Campania 2020: 4880 euro/ha – sprijin cuplat vegetal (SCV) pentru legume cultivate in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare. Programul Tomata se va extinde si se va imbunatati, dupa ce in patru ani a consumat 172 mil. […]
Autor: Agrostandard | 19 January, 2021 | 0 comentarii | 205 vizualizari | 1 vot

Pe vremuri producea masini agricole, astazi vorbim de roboti si drone, senzori sau echipamente de ultima generatie, conform solicitarilor venite din partea pietei. O transformare incredibila a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA Bucuresti, cu o traditie de aproape 100 de ani, la care putini s-ar […]
Autor: Agrostandard | 18 January, 2021 | 0 comentarii | 166 vizualizari | 1 vot

Federatia Asociatiilor Apicole din Romania Romapis s-a saturat de derogarile repetate privind utilizarea neonicotinoidelor in Romania si atrage atentia ministrului Agriculturii Adrian Oros ca ele -au facut prin abuzarea legislatiei europene, motiv pentru care solicitam corectarea acestor erori grave prin revocarea autorizatiilor nr. 13335, 13336 si 13337/18.12.2020. Iata si scrisoare adresata ministrului Oros de ROMAPIS. […]