Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Romania exporta cereale in Italia si importa legume si fructe
Agrostandard | 28 November, 2017 | 0 comentarii | 196 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

italiaRomania ocupa locul al 13-lea la nivelul Uniunii Europene, in clasamentul tarilor partenere ale Italiei, in primul semestru al lui 2017, si locul al 18-lea la nivel mondial ca tara de destinatie pentru exporturile de produse alimentare si bauturi in valoare de 181,5 milioane de euro (in crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului 016).Principalele produse alimentare italiene exportate in Romania in primul semestru al anului in curs au fost: legume si fructe (39,9 milioane de euro), produse de cofetarie (22,8 milioane de euro), produse alimentare diverse (22,5 milioane de euro), carne si produse din carne (21,5 milioane de euro), cafea (17,1 milioane de euro), produse lactate si branzeturi (13,3 milioane de euro), conserve de legume (10,3 milioane de euro), produse din peste (8,4 milioane), paste (5,5 milioane de euro), vin (3,8 milioane de euro) si bauturi alcoolice (3,6 milioane de euro).

Principalele produse exportate de Romania in Italia in primul semestru din 2017 au fost in schimb urmatoarele: produse de origine vegetala, cereale (20,8 milioane de euro), carne si preparate din carne (17,9 milioane de euro), produse din legume si fructe (10,7 milioane de euro), dulciuri (5,2 milioane de euro), lapte si produse lactate (4,9 milioane de euro), preparate alimentare diverse (4,3 milioane de euro), alte produse (3,4 milioane de euro) si miere (2,7 milioane de euro).

Sa invatam de la italieni

Statisticile italiene indica faptul ca exporturile de produse agricole si alimentare au atins 38 de miliarde de euro in 2016, in timp ce in primul semestru din 2017 au ajuns la aproape 20 de miliarde de euro (+7% fata de aceeasi perioada a anului trecut), cu perspective incurajatoare de atingere a obiectivului de 50 de miliarde de euro pana la sfarsitul deceniului.

In 2016 Italia a fost principalul producator si exportator de vinuri la nivel mondial, cu o productie de 52,5 milioane de hectolitri si cu exporturi de 20,6 milioane de hectolitri (in valoare de 5,6 miliarde de euro).

Italia este tara europeana cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si de indicatie geografica recunoscute de Uniunea europeana: 817, din care 297 produse DOP, IGP, STG si 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT. O marturie in plus a inaltei calitati a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legaturii puternice dintre excelentele agroalimentare italiene si teritoriul de provenienta.

“Degusta Italia” la Bucuresti

Miercuri 22 noiembrie a avut loc la Hotelul Athénée Palace Hilton evenimentul cu titlul “Degusta Italia” organizat de ICE-Agentia Italiana pentru Comert Exterior – Biroul din Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei. Peste 80 de societati, importatori, distribuitori, buyeri din marile lanturi de vanzare retail, Ho.Re.Ca. si magazine de delicatese, wine-bar au putut savura gustul inimitabil al mancarii si al vinului “Made in Italy”. Evenimentul a facut parte din programul celei de-a doua editii a “Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume” care a avut loc in perioada 20 – 26 noiembrie 2017 si a inclus o serie de alte evenimente organizate de actorii Sistemului Italia in Romania.

“Saptamana Bucatariei Italiene in Lume” s-a desfasurat concomitent in peste 100 de tari de pe toate continentele cu obiectivul de a promova la nivel international traditiile culinare si enogastronomice ca semne distinctive ale identitatii si ale culturii italiene. Aceasta editie s-a desfasurat sub semnul unor concepte precum: calitate, sustenabilitate, cultura, siguranta alimentara, drept la hrana, educatie, identitate, teritoriu si biodiversitate. La acestea s-a adaugat activitatea de punere in valoare a teritoriilor, a itinerariilor artei culinare italiene, precum si ale dietei mediteraneene, unul din elementele care a facut ca Italia sa fie “tara cea mai sanatoasa din lume” (Bloomberg Global Health Index).

In cadrul evenimentului au fost expuse si oferite spre degustare excelentele enogastronomice ale celor zece societati italiene invitate de Agentia ICE. Produsele expuse au acoperit o gama ampla: vinuri si vinuri spumoase, branzeturi, produse pe baza de carne, mezeluri, patiserie si panificatie, paste, ulei de masline si conserve.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

1 × 4 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 22 July, 2018 | 0 comentarii | 954 vizualizari | 1 vot

tineri fermieri

Cele doua masuri destinate tinerilor fermieri si fermelor mici, adica submasura 6.1 si submasura 6.3, se vor deschide pentru finantare in jurul datei de 1 august, dupa cum a anuntat directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Adrian Ionut Chesnoiu. Urmeaza apoi submasurile 4.1 si 4.2., pentru care se preconizeaza ca data de […]

Autor: Agrostandard | 19 July, 2018 | 0 comentarii | 508 vizualizari | 1 vot

MERRG LA PIATA

Doar unul din cinci romani (in general, batrani!) cumpara in mod constant produse din pietele traditionale, iar ponderea lor este in scadere, sustine Teodor Birt, presedintele Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania (AAPR). El spune ca, in prezent, pietele acopera 20% din vanzari, procent in scadere in ultimii ani, pe fondul expansiunii retailului. AAPR a […]

Autor: Agrostandard | 19 July, 2018 | 0 comentarii | 587 vizualizari | 1 vot

grau analiza

La acest moment, graul a fost recoltat pe circa 70% din suprafetele cultivate in Romania. Daca in sudul tarii, operatiunea s-a terminat, in Ardeal si Modova mai sunt inca suprafete insemnate de finalizat, dupa cum a declarat Aurel Popescu, presedintele Rompan. Asa cum era de asteptat, o mare parte din recolta este afectata calitativ, insa […]

Autor: Agrostandard | 18 July, 2018 | 0 comentarii | 86 vizualizari | 1 vot

TRL_Cool_960x365_press

Eveniment conex TransLogistica EXPO, Forumul de transport si depozitare cu temperatura controlata – TransCOOL – aduce impreuna specialisti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor ce au nevoie de temperatura controlata, cu menirea de a contribui la: – controlul aplicarii directivelor/regulamentelor de transport, trasabilitate si comercializare al produselor perisabile; – managementul transportului si […]

Autor: Agrostandard | 18 July, 2018 | 0 comentarii | 90 vizualizari | 1 vot

danone

Consumul de iaurt este inca destul de scazut, in Romania, comparativ cu alte tari. Un roman consuma aproximativ 6,6 kg de iaurt pe an, adica de 3,4 ori mai putin fata de vecinii de peste Dunare, bulgarii, care sunt cei mai mari consumatori din Europa cu 23 kg pe an. Mai bine decat noi stau […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Stupul inteligent | SIMbee



bad politics

2018 © Agrostandard