Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Romania exporta cereale in Italia si importa legume si fructe
Agrostandard | 28 November, 2017 | 0 comentarii | 721 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

italiaRomania ocupa locul al 13-lea la nivelul Uniunii Europene, in clasamentul tarilor partenere ale Italiei, in primul semestru al lui 2017, si locul al 18-lea la nivel mondial ca tara de destinatie pentru exporturile de produse alimentare si bauturi in valoare de 181,5 milioane de euro (in crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului 016).Principalele produse alimentare italiene exportate in Romania in primul semestru al anului in curs au fost: legume si fructe (39,9 milioane de euro), produse de cofetarie (22,8 milioane de euro), produse alimentare diverse (22,5 milioane de euro), carne si produse din carne (21,5 milioane de euro), cafea (17,1 milioane de euro), produse lactate si branzeturi (13,3 milioane de euro), conserve de legume (10,3 milioane de euro), produse din peste (8,4 milioane), paste (5,5 milioane de euro), vin (3,8 milioane de euro) si bauturi alcoolice (3,6 milioane de euro).

Principalele produse exportate de Romania in Italia in primul semestru din 2017 au fost in schimb urmatoarele: produse de origine vegetala, cereale (20,8 milioane de euro), carne si preparate din carne (17,9 milioane de euro), produse din legume si fructe (10,7 milioane de euro), dulciuri (5,2 milioane de euro), lapte si produse lactate (4,9 milioane de euro), preparate alimentare diverse (4,3 milioane de euro), alte produse (3,4 milioane de euro) si miere (2,7 milioane de euro).

Sa invatam de la italieni

Statisticile italiene indica faptul ca exporturile de produse agricole si alimentare au atins 38 de miliarde de euro in 2016, in timp ce in primul semestru din 2017 au ajuns la aproape 20 de miliarde de euro (+7% fata de aceeasi perioada a anului trecut), cu perspective incurajatoare de atingere a obiectivului de 50 de miliarde de euro pana la sfarsitul deceniului.

In 2016 Italia a fost principalul producator si exportator de vinuri la nivel mondial, cu o productie de 52,5 milioane de hectolitri si cu exporturi de 20,6 milioane de hectolitri (in valoare de 5,6 miliarde de euro).

Italia este tara europeana cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si de indicatie geografica recunoscute de Uniunea europeana: 817, din care 297 produse DOP, IGP, STG si 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT. O marturie in plus a inaltei calitati a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legaturii puternice dintre excelentele agroalimentare italiene si teritoriul de provenienta.

“Degusta Italia” la Bucuresti

Miercuri 22 noiembrie a avut loc la Hotelul Athénée Palace Hilton evenimentul cu titlul “Degusta Italia” organizat de ICE-Agentia Italiana pentru Comert Exterior – Biroul din Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei. Peste 80 de societati, importatori, distribuitori, buyeri din marile lanturi de vanzare retail, Ho.Re.Ca. si magazine de delicatese, wine-bar au putut savura gustul inimitabil al mancarii si al vinului “Made in Italy”. Evenimentul a facut parte din programul celei de-a doua editii a “Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume” care a avut loc in perioada 20 – 26 noiembrie 2017 si a inclus o serie de alte evenimente organizate de actorii Sistemului Italia in Romania.

“Saptamana Bucatariei Italiene in Lume” s-a desfasurat concomitent in peste 100 de tari de pe toate continentele cu obiectivul de a promova la nivel international traditiile culinare si enogastronomice ca semne distinctive ale identitatii si ale culturii italiene. Aceasta editie s-a desfasurat sub semnul unor concepte precum: calitate, sustenabilitate, cultura, siguranta alimentara, drept la hrana, educatie, identitate, teritoriu si biodiversitate. La acestea s-a adaugat activitatea de punere in valoare a teritoriilor, a itinerariilor artei culinare italiene, precum si ale dietei mediteraneene, unul din elementele care a facut ca Italia sa fie “tara cea mai sanatoasa din lume” (Bloomberg Global Health Index).

In cadrul evenimentului au fost expuse si oferite spre degustare excelentele enogastronomice ale celor zece societati italiene invitate de Agentia ICE. Produsele expuse au acoperit o gama ampla: vinuri si vinuri spumoase, branzeturi, produse pe baza de carne, mezeluri, patiserie si panificatie, paste, ulei de masline si conserve.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

15 − 11 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 2 April, 2020 | 0 comentarii | 33 vizualizari | 1 vot

legume

Producatorii de legume se confrunta in aceste zile cu probleme de o gravitate deosebita. Preturile in pietele en gros sunt cele mai mici din ultimii 20 ani: 10 legaturi de ceapa – 1 leu; 10 legaturi de ridichii – 1 leu; castraveti cornichon 2 lei/kg; salata 0.8-1 leu/buc, iar vanzarile sunt infime, se arata intr-un […]

Autor: Agrostandard | 31 March, 2020 | 0 comentarii | 95 vizualizari | 0 voturi

lapte

Crescatorii de animale au luat masuri stricte in ferme pentru a preveni raspandirea pandemiei de coronavirus. Nu intra si nu iese nimeni!, este deviza dupa care se ghideaza Cristian Lungu, care are o ferma de vaci cu 33 de capete in localitatea Dascalu din judetul Ilfov. Pana si masina de lapte care aprovizioneaza zilnic cele […]

Autor: Agrostandard | 30 March, 2020 | 0 comentarii | 472 vizualizari | 1 vot

radulescu

Fostul secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu, sustine ca productia interna nu poate sa asigure decat 20-25% din necesar la produsele de baza. In topul alimentelor deficitare se afla carnea de porc, ouale, legumele si fructele. Productia interna devine tot mai importanta in contextul actual, cand pandemia de coronavirus afecteaza toate sectoarele, inclusiv […]

Autor: Agrostandard | 30 March, 2020 | 0 comentarii | 368 vizualizari | 1 vot

anunturi

Platforma online pentru micii producatori de legume a caror productia ar urma sa ajunga in supermarketuri, dupa cum promite Ministerul Agriculturii! Greu de crezut totusi in conditiile in care vanzarile de legume ale retailerilor au scazut semnificativ in aceasta perioada, tendinta estimata si pentru perioada urmatoare. Pe de alta parte, cum vor putea sa se […]

Autor: Agrostandard | 27 March, 2020 | 0 comentarii | 39 vizualizari | 0 voturi

tomata

Producatorii de tomate vor beneficia si in acest an de ajutorul de 3.000 de euro, dupa ce Guvernul a adoptat in sedinta din data de 26 martie 2020 Hotararea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate”, pentru anul 2020. Resursele financiare necesare aplicarii schemei de […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
24 Ian 2020 | 0 comentarii | 1154 vizualizari | 3 voturi
24 Mar 2020 | 0 comentarii | 223 vizualizari | 2 voturi
02 Apr 2020 | 0 comentarii | 88 vizualizari | 1 vot
02 Apr 2020 | 0 comentarii | 32 vizualizari | 1 vot
»
16 Ian 2020 | 0 comentarii | 2241 vizualizari | 1 vot
»
20 Mar 2020 | 0 comentarii | 1388 vizualizari | 1 vot
»
24 Ian 2020 | 0 comentarii | 1154 vizualizari | 3 voturi
»
20 Ian 2020 | 0 comentarii | 1065 vizualizari | 1 vot
»
06 Ian 2020 | 0 comentarii | 940 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2020 © Agrostandard