Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Romania exporta cereale in Italia si importa legume si fructe
Agrostandard | 28 November, 2017 | 0 comentarii | 337 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

italiaRomania ocupa locul al 13-lea la nivelul Uniunii Europene, in clasamentul tarilor partenere ale Italiei, in primul semestru al lui 2017, si locul al 18-lea la nivel mondial ca tara de destinatie pentru exporturile de produse alimentare si bauturi in valoare de 181,5 milioane de euro (in crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului 016).Principalele produse alimentare italiene exportate in Romania in primul semestru al anului in curs au fost: legume si fructe (39,9 milioane de euro), produse de cofetarie (22,8 milioane de euro), produse alimentare diverse (22,5 milioane de euro), carne si produse din carne (21,5 milioane de euro), cafea (17,1 milioane de euro), produse lactate si branzeturi (13,3 milioane de euro), conserve de legume (10,3 milioane de euro), produse din peste (8,4 milioane), paste (5,5 milioane de euro), vin (3,8 milioane de euro) si bauturi alcoolice (3,6 milioane de euro).

Principalele produse exportate de Romania in Italia in primul semestru din 2017 au fost in schimb urmatoarele: produse de origine vegetala, cereale (20,8 milioane de euro), carne si preparate din carne (17,9 milioane de euro), produse din legume si fructe (10,7 milioane de euro), dulciuri (5,2 milioane de euro), lapte si produse lactate (4,9 milioane de euro), preparate alimentare diverse (4,3 milioane de euro), alte produse (3,4 milioane de euro) si miere (2,7 milioane de euro).

Sa invatam de la italieni

Statisticile italiene indica faptul ca exporturile de produse agricole si alimentare au atins 38 de miliarde de euro in 2016, in timp ce in primul semestru din 2017 au ajuns la aproape 20 de miliarde de euro (+7% fata de aceeasi perioada a anului trecut), cu perspective incurajatoare de atingere a obiectivului de 50 de miliarde de euro pana la sfarsitul deceniului.

In 2016 Italia a fost principalul producator si exportator de vinuri la nivel mondial, cu o productie de 52,5 milioane de hectolitri si cu exporturi de 20,6 milioane de hectolitri (in valoare de 5,6 miliarde de euro).

Italia este tara europeana cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si de indicatie geografica recunoscute de Uniunea europeana: 817, din care 297 produse DOP, IGP, STG si 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT. O marturie in plus a inaltei calitati a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legaturii puternice dintre excelentele agroalimentare italiene si teritoriul de provenienta.

“Degusta Italia” la Bucuresti

Miercuri 22 noiembrie a avut loc la Hotelul Athénée Palace Hilton evenimentul cu titlul “Degusta Italia” organizat de ICE-Agentia Italiana pentru Comert Exterior – Biroul din Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei. Peste 80 de societati, importatori, distribuitori, buyeri din marile lanturi de vanzare retail, Ho.Re.Ca. si magazine de delicatese, wine-bar au putut savura gustul inimitabil al mancarii si al vinului “Made in Italy”. Evenimentul a facut parte din programul celei de-a doua editii a “Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume” care a avut loc in perioada 20 – 26 noiembrie 2017 si a inclus o serie de alte evenimente organizate de actorii Sistemului Italia in Romania.

“Saptamana Bucatariei Italiene in Lume” s-a desfasurat concomitent in peste 100 de tari de pe toate continentele cu obiectivul de a promova la nivel international traditiile culinare si enogastronomice ca semne distinctive ale identitatii si ale culturii italiene. Aceasta editie s-a desfasurat sub semnul unor concepte precum: calitate, sustenabilitate, cultura, siguranta alimentara, drept la hrana, educatie, identitate, teritoriu si biodiversitate. La acestea s-a adaugat activitatea de punere in valoare a teritoriilor, a itinerariilor artei culinare italiene, precum si ale dietei mediteraneene, unul din elementele care a facut ca Italia sa fie “tara cea mai sanatoasa din lume” (Bloomberg Global Health Index).

In cadrul evenimentului au fost expuse si oferite spre degustare excelentele enogastronomice ale celor zece societati italiene invitate de Agentia ICE. Produsele expuse au acoperit o gama ampla: vinuri si vinuri spumoase, branzeturi, produse pe baza de carne, mezeluri, patiserie si panificatie, paste, ulei de masline si conserve.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

twenty − six =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 15 February, 2019 | 0 comentarii | 97 vizualizari | 1 vot

POMICULTURA

AFIR a deschis astazi (n.red – 15 feb.) sesiunea de primire a proiectelor de investitii aferente submasurii 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). „Deschidem ultima sesiune de depunere a proiectelor pentru submasura 4.1a destinata exploatatiilor pomicole, pentru care am obtinut o majorare a fondurilor […]

Autor: Agrostandard | 13 February, 2019 | 0 comentarii | 1731 vizualizari | 1 vot

pk2

Cresterea porcului in Romania trece printr-unul din cele mai grele momente de dupa Revolutie, din cauza pestei porcine africane. In doar sapte luni, productia interna s-a redus cu circa 20%, ajungand la acest moment sa asigure undeva la 30% din consum, in timp ce pretul carnii de porc la poarta fermei s-a prabusit la 3-3,5 […]

Autor: Agrostandard | 13 February, 2019 | 0 comentarii | 52 vizualizari | 1 vot

muller

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Central Bottlings Company Ltd (proprietarul Tuborg) achizitioneaza de la Molkerei Alois Muller GmbH & CO KG participatia detinuta de acesta la capitalul Muller Dairy Ro SRL. In acest fel, The Central Bottlings ramane unic actionar al companiei Muller Dairy Ro SRL, informeaza Consiliul

Autor: Agrostandard | 13 February, 2019 | 0 comentarii | 125 vizualizari | 1 vot

cartofi_ian

Cartofii s-au scumpit cel mai mult in luna ianuarie, inregisrand o crestere de pret de 10,02% fata de decembrie 2018, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), in conditiile in care oferta pe piata este tot mai scazuta. In topul scumpirilor se mai afla alte legume si conserve de legume (7,88%), fructe proaspete (3,91%), dar […]

Autor: Agrostandard | 13 February, 2019 | 0 comentarii | 123 vizualizari | 1 vot

legume si fructe

Cererea de seminte din soiurile traditionale romanesti a fost mai mare in acest an la Statiunea de cercetari legumicole Buzau cu peste 20% fata de anul trecut, dupa cum a declarat, directorul unitatii, Constantin Vlad. De asemenea, vor fi plantate cu circa 20-30% mai multe rasaduri, deoarece anul trecut nu au putut fi onorate toate […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
04 Ian 2019 | 0 comentarii | 264 vizualizari | 4 voturi
18 Dec 2018 | 0 comentarii | 275 vizualizari | 3 voturi
11 Feb 2019 | 0 comentarii | 447 vizualizari | 2 voturi
09 Feb 2019 | 0 comentarii | 199 vizualizari | 2 voturi
»
25 Ian 2019 | 0 comentarii | 2499 vizualizari | 1 vot
»
26 Ian 2019 | 0 comentarii | 1840 vizualizari | 1 vot
»
07 Feb 2019 | 0 comentarii | 1649 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2019 © Agrostandard