Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Romania exporta cereale in Italia si importa legume si fructe
Agrostandard | 28 November, 2017 | 0 comentarii | 695 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

italiaRomania ocupa locul al 13-lea la nivelul Uniunii Europene, in clasamentul tarilor partenere ale Italiei, in primul semestru al lui 2017, si locul al 18-lea la nivel mondial ca tara de destinatie pentru exporturile de produse alimentare si bauturi in valoare de 181,5 milioane de euro (in crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului 016).Principalele produse alimentare italiene exportate in Romania in primul semestru al anului in curs au fost: legume si fructe (39,9 milioane de euro), produse de cofetarie (22,8 milioane de euro), produse alimentare diverse (22,5 milioane de euro), carne si produse din carne (21,5 milioane de euro), cafea (17,1 milioane de euro), produse lactate si branzeturi (13,3 milioane de euro), conserve de legume (10,3 milioane de euro), produse din peste (8,4 milioane), paste (5,5 milioane de euro), vin (3,8 milioane de euro) si bauturi alcoolice (3,6 milioane de euro).

Principalele produse exportate de Romania in Italia in primul semestru din 2017 au fost in schimb urmatoarele: produse de origine vegetala, cereale (20,8 milioane de euro), carne si preparate din carne (17,9 milioane de euro), produse din legume si fructe (10,7 milioane de euro), dulciuri (5,2 milioane de euro), lapte si produse lactate (4,9 milioane de euro), preparate alimentare diverse (4,3 milioane de euro), alte produse (3,4 milioane de euro) si miere (2,7 milioane de euro).

Sa invatam de la italieni

Statisticile italiene indica faptul ca exporturile de produse agricole si alimentare au atins 38 de miliarde de euro in 2016, in timp ce in primul semestru din 2017 au ajuns la aproape 20 de miliarde de euro (+7% fata de aceeasi perioada a anului trecut), cu perspective incurajatoare de atingere a obiectivului de 50 de miliarde de euro pana la sfarsitul deceniului.

In 2016 Italia a fost principalul producator si exportator de vinuri la nivel mondial, cu o productie de 52,5 milioane de hectolitri si cu exporturi de 20,6 milioane de hectolitri (in valoare de 5,6 miliarde de euro).

Italia este tara europeana cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si de indicatie geografica recunoscute de Uniunea europeana: 817, din care 297 produse DOP, IGP, STG si 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT. O marturie in plus a inaltei calitati a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legaturii puternice dintre excelentele agroalimentare italiene si teritoriul de provenienta.

“Degusta Italia” la Bucuresti

Miercuri 22 noiembrie a avut loc la Hotelul Athénée Palace Hilton evenimentul cu titlul “Degusta Italia” organizat de ICE-Agentia Italiana pentru Comert Exterior – Biroul din Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei. Peste 80 de societati, importatori, distribuitori, buyeri din marile lanturi de vanzare retail, Ho.Re.Ca. si magazine de delicatese, wine-bar au putut savura gustul inimitabil al mancarii si al vinului “Made in Italy”. Evenimentul a facut parte din programul celei de-a doua editii a “Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume” care a avut loc in perioada 20 – 26 noiembrie 2017 si a inclus o serie de alte evenimente organizate de actorii Sistemului Italia in Romania.

“Saptamana Bucatariei Italiene in Lume” s-a desfasurat concomitent in peste 100 de tari de pe toate continentele cu obiectivul de a promova la nivel international traditiile culinare si enogastronomice ca semne distinctive ale identitatii si ale culturii italiene. Aceasta editie s-a desfasurat sub semnul unor concepte precum: calitate, sustenabilitate, cultura, siguranta alimentara, drept la hrana, educatie, identitate, teritoriu si biodiversitate. La acestea s-a adaugat activitatea de punere in valoare a teritoriilor, a itinerariilor artei culinare italiene, precum si ale dietei mediteraneene, unul din elementele care a facut ca Italia sa fie “tara cea mai sanatoasa din lume” (Bloomberg Global Health Index).

In cadrul evenimentului au fost expuse si oferite spre degustare excelentele enogastronomice ale celor zece societati italiene invitate de Agentia ICE. Produsele expuse au acoperit o gama ampla: vinuri si vinuri spumoase, branzeturi, produse pe baza de carne, mezeluri, patiserie si panificatie, paste, ulei de masline si conserve.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

three × five =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 17 February, 2020 | 0 comentarii | 44 vizualizari | 1 vot

OLED

Aceste etichete au fost proiectate de compania berlineza Inuru, specializata în elaborarea de solutii de imprimari luminoase pentru industria ambalajelor si pentru domeniile publicitatii si tiparului. Pentru fabricarea etichetelor s-a folosit tehnologia OLED (de la Organic Light-Emitting Diode). Practic, OLED este o componenta electronica în forma de folie foarte subtire luminoasa realizata dintr-un material organic […]

Autor: Agrostandard | 13 February, 2020 | 0 comentarii | 391 vizualizari | 1 vot

tomata

Importurile de tomate cresc de la an la an, in ciuda programului Tomata, pe care PNL nu-si permite sa-l inchida din motive evidente. Daca in 2017, importurile se ridicau la 76.506 tone in valoare de 84,3 milioane de euro, in 2018, au atins 87.230 de tone in suma de 91 mil. de euro, in timp […]

Autor: Agrostandard | 10 February, 2020 | 0 comentarii | 106 vizualizari | 1 vot

robot

Doar 1% dintre intreprinderile active in Romania in industria agro-alimentara folosesc roboti industriali, comparativ cu o medie europeana de 7%, conform unei analize a INACO – Initiativa pentru Competitivitate, dedicate principalelor provocari ale agriculturii 4.0. Cel mai bine la acest capitol stau Suedia – 31%, Olanda – 22%, Danemarca – 16% si Slovenia 10%. In […]

Autor: Agrostandard | 10 February, 2020 | 0 comentarii | 103 vizualizari | 1 vot

fasole

Romania se afla pe locul sapte in topul celor mai mari producatori de leguminoase (mazare, fasole, lupin, naut si linte) din UE. In 2018, primele pozitii in clasament au fost ocupate de Franta (840.000 de tone), Spania (690.000 de tone), Polonia (460.000 de tone), Germania (400.000 de tone) si Lituania (380.000 de tone), care au […]

Autor: Agrostandard | 6 February, 2020 | 0 comentarii | 183 vizualizari | 1 vot

ferma_verticala

Un reportaj interesant despre viitorul fermelor in orase. Ferma pe verticala incepe sa aiba tot mai multi adepti in lume!

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
24 Ian 2020 | 0 comentarii | 1053 vizualizari | 3 voturi
02 Ian 2020 | 0 comentarii | 1905 vizualizari | 3 voturi
30 Dec 2019 | 0 comentarii | 1255 vizualizari | 2 voturi
25 Dec 2019 | 0 comentarii | 260 vizualizari | 2 voturi
21 Dec 2019 | 0 comentarii | 312 vizualizari | 2 voturi
»
16 Ian 2020 | 0 comentarii | 1912 vizualizari | 1 vot
»
02 Ian 2020 | 0 comentarii | 1905 vizualizari | 3 voturi
»
30 Dec 2019 | 0 comentarii | 1255 vizualizari | 2 voturi
»
02 Dec 2019 | 0 comentarii | 1089 vizualizari | 1 vot
»
24 Ian 2020 | 0 comentarii | 1053 vizualizari | 3 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2020 © Agrostandard