Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Romania exporta cereale in Italia si importa legume si fructe
Agrostandard | 28 November, 2017 | 0 comentarii | 778 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

italiaRomania ocupa locul al 13-lea la nivelul Uniunii Europene, in clasamentul tarilor partenere ale Italiei, in primul semestru al lui 2017, si locul al 18-lea la nivel mondial ca tara de destinatie pentru exporturile de produse alimentare si bauturi in valoare de 181,5 milioane de euro (in crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului 016).Principalele produse alimentare italiene exportate in Romania in primul semestru al anului in curs au fost: legume si fructe (39,9 milioane de euro), produse de cofetarie (22,8 milioane de euro), produse alimentare diverse (22,5 milioane de euro), carne si produse din carne (21,5 milioane de euro), cafea (17,1 milioane de euro), produse lactate si branzeturi (13,3 milioane de euro), conserve de legume (10,3 milioane de euro), produse din peste (8,4 milioane), paste (5,5 milioane de euro), vin (3,8 milioane de euro) si bauturi alcoolice (3,6 milioane de euro).

Principalele produse exportate de Romania in Italia in primul semestru din 2017 au fost in schimb urmatoarele: produse de origine vegetala, cereale (20,8 milioane de euro), carne si preparate din carne (17,9 milioane de euro), produse din legume si fructe (10,7 milioane de euro), dulciuri (5,2 milioane de euro), lapte si produse lactate (4,9 milioane de euro), preparate alimentare diverse (4,3 milioane de euro), alte produse (3,4 milioane de euro) si miere (2,7 milioane de euro).

Sa invatam de la italieni

Statisticile italiene indica faptul ca exporturile de produse agricole si alimentare au atins 38 de miliarde de euro in 2016, in timp ce in primul semestru din 2017 au ajuns la aproape 20 de miliarde de euro (+7% fata de aceeasi perioada a anului trecut), cu perspective incurajatoare de atingere a obiectivului de 50 de miliarde de euro pana la sfarsitul deceniului.

In 2016 Italia a fost principalul producator si exportator de vinuri la nivel mondial, cu o productie de 52,5 milioane de hectolitri si cu exporturi de 20,6 milioane de hectolitri (in valoare de 5,6 miliarde de euro).

Italia este tara europeana cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si de indicatie geografica recunoscute de Uniunea europeana: 817, din care 297 produse DOP, IGP, STG si 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT. O marturie in plus a inaltei calitati a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legaturii puternice dintre excelentele agroalimentare italiene si teritoriul de provenienta.

“Degusta Italia” la Bucuresti

Miercuri 22 noiembrie a avut loc la Hotelul Athénée Palace Hilton evenimentul cu titlul “Degusta Italia” organizat de ICE-Agentia Italiana pentru Comert Exterior – Biroul din Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei. Peste 80 de societati, importatori, distribuitori, buyeri din marile lanturi de vanzare retail, Ho.Re.Ca. si magazine de delicatese, wine-bar au putut savura gustul inimitabil al mancarii si al vinului “Made in Italy”. Evenimentul a facut parte din programul celei de-a doua editii a “Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume” care a avut loc in perioada 20 – 26 noiembrie 2017 si a inclus o serie de alte evenimente organizate de actorii Sistemului Italia in Romania.

“Saptamana Bucatariei Italiene in Lume” s-a desfasurat concomitent in peste 100 de tari de pe toate continentele cu obiectivul de a promova la nivel international traditiile culinare si enogastronomice ca semne distinctive ale identitatii si ale culturii italiene. Aceasta editie s-a desfasurat sub semnul unor concepte precum: calitate, sustenabilitate, cultura, siguranta alimentara, drept la hrana, educatie, identitate, teritoriu si biodiversitate. La acestea s-a adaugat activitatea de punere in valoare a teritoriilor, a itinerariilor artei culinare italiene, precum si ale dietei mediteraneene, unul din elementele care a facut ca Italia sa fie “tara cea mai sanatoasa din lume” (Bloomberg Global Health Index).

In cadrul evenimentului au fost expuse si oferite spre degustare excelentele enogastronomice ale celor zece societati italiene invitate de Agentia ICE. Produsele expuse au acoperit o gama ampla: vinuri si vinuri spumoase, branzeturi, produse pe baza de carne, mezeluri, patiserie si panificatie, paste, ulei de masline si conserve.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

9 − 8 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 July, 2020 | 0 comentarii | 109 vizualizari | 1 vot

MARGARINA

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind limitarea continutului de acizi grasi trans in produsele alimentare destinate consumului uman. Unul dintre alimentele vizate de acest proiect de lege este margarina, care contine achizi grasi, iar producatorii vor fi obligati sa-i elimine din compozitia acesteia pentru a nu renunta la afacerea lor. De asemenea, sunt […]

Autor: Agrostandard | 30 July, 2020 | 0 comentarii | 177 vizualizari | 1 vot

istudor

Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti, este de parere ca a venit vremea sa ne gandim la un program de reindustrializare a tarii, adica sa producem noi ceea ce putem, pentru ca vedem cat de greu ne este sa importam in situatii de criza. Este momentul sa identificam toate sectoarele pentru care […]

Autor: Agrostandard | 29 July, 2020 | 0 comentarii | 284 vizualizari | 1 vot

GRAU_CHCAGO

Academia Romana sustine majorarea rezervei de stat la cereale, in anii cu productie de 3 mil. tone la grau! Un serios semnal de alarma la care autoritatile ar trebuie sa ia aminte, intr-un an atat de dificil cum este 2020. Pastrarea pietelor de export ar trebui totusi insotita de o plasa de siguranta care sa […]

Autor: Agrostandard | 27 July, 2020 | 0 comentarii | 314 vizualizari | 1 vot

Costel_vinatoru

Ce mai inseamna astazi o tomata romaneasca, ce gust si ce arome ar trebui sa aiba? Cercetatorul Costel Vinatoru, directorul Bancii de Gene de la Buzau, spune ca in Romania se gasesc foarte rar tomate cultivate cu samanta autohtona, pentru ca romanii n-au stiut sa le pastreze si sa le transmita din generatie in generatie […]

Autor: Agrostandard | 27 July, 2020 | 0 comentarii | 668 vizualizari | 1 vot

grau_recoltat

Pretul graului a crescut cu 10% fata de anul trecut, deoarece productia este cu 50% mai mica decat in anii precedenti! Fermierii romani spun ca in toamna am putea asista la o majorare cu pana la 20% a pretului la grau, ceea ce ar putea conduce si la o crestere a pretului produselor de panificatie, […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
31 Iul 2020 | 0 comentarii | 634 vizualizari | 2 voturi
11 Iul 2020 | 0 comentarii | 375 vizualizari | 2 voturi
30 Iun 2020 | 0 comentarii | 488 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1636 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1636 vizualizari | 2 voturi
»
10 Iun 2020 | 0 comentarii | 1568 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2020 © Agrostandard