Romania are putine unitati de procesare eco. Fructele si legumele, pe primul loc!

Romania are putine unitati de procesare eco. Fructele si legumele, pe primul loc!

 

procesareChiar daca toata lumea se plange ca ducem lipsa de unitati de procesare eco, teoretic, exista si capacitati de acest fel. La nivelul anului 2017, de exemplu, erau inregistrate in sistem ecologic 164 de unitati (fabrici) de prelucrare a produselor agricole vegetale si animale, cele mai multe in sectorul conservarii fructelor si legumelor, potrivit datelor Asociatiei Romane pentru Agricultura Durabila. Numarul pare sa fi crescut, insa, semnificativ in urmatorii doi ani, daca ne luam dupa datele comunicate de recent de ministrul Adrian Oros, care vorbeste de 270 de procesatori. El spune ca Romania produce o cantitate totala de 305.000 tone de produse certificate ecologic, din care consumul intern acopera 52%, iar 48% merge la export.

Citeste si Agricultura in Ucraina. 10 holdinguri lucreaza peste 100.000 ha fiecare!
Numar de unitati de procesare a produselor agricole (MADR, 2017)

– conservarea fructelor si legumelor: 38
– fabricarea altor produse alimentare: 35
– fabricarea produselor lactate: 22
– producerea bauturilor: 22
– unitati de morarit si de producere a amidonului si a produselor din amidon: 16
– fabricarea uleiurilor si a grasimilor vegetale si animale: 11
– fabricarea produse de brutarie si a produselor fainoase – 9

Citeste si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”

– pentru prelucrarea si conservarea carnii si a produselor din carne -5
– pentru fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor – 3
– pentru prelucrarea si conservarea pestelui, crustaceelor si a molustelor: 3.

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *