Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Recomandari ANSVSA pentru perioada sarbatorilor de iarna din punct de vedere al siguranței alimentelor
Agrostandard | 10 December, 2017 | 0 comentarii | 975 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

CARNEIn preajma sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, ANSVSA recomanda cetatenilor sa achiziționeze produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. In cadrul acestor unitați autorizate atat carnea cat si alte produse de origine animala sau non-animala au fost supuse controlului sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor si nu constituie un pericol pentru sanatatea publica.Cumparati carne de porc, produse sau preparate obtinute din aceasta, numai din locuri sau spatii autorizate si supravegheate sanitar veterinar, care, prin programul de control implementat de catre inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, garanteaza ca acestea provin din abatoare autorizate, unde este asigurata asistenta sanitara veterinara permanenta.

In cazul in care doriți sa achizitionați produse alimentare care se comercializeaza in cadrul unor targuri organizate in aceasta perioada, sau din piete, trebuie sa acordați atenție catorva aspecte:

– existenta si functionarea vitrinelor frigorifice in care sunt expuse alimentele de origine animala;
– integritatea ambalajelor, care trebuie sa asigure protectie pe timpul transportului, depozitarii si comercializarii;
– etichetarea produselor alimentare, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, conditiile de pastrare, data obtinerii dupa caz, termenul de valabilitate etc.
– comercializarea branzeturilor trebuie sa se faca in ambalaje de unica folosinta (pungi din plastic sau hartie cerata de uz alimentar) si sa ofere consumatorului date privind identitatea producatorului, sortimentul de produs, data obtinerii, inscrise pe o eticheta atasata pe ambalaj‚ cutia de plastic sau putina pentru branzeturi.

Citeste si UE aloca 6 mil. euro pentru promovarea consumului de carne de oaie si de capra

Este recomandat ca ouale și alte produse alimentare care se consuma in mod traditional in aceasta perioada, cum sunt: cozonacii, prajiturile, legumele de sezon etc., sa fie achizitionate din spatii amenajate si autorizate aflate sub controlul personalului de specialitate.

Informații suplimentare puteți regasi pe site-ul ANSVSA. Link aici http://www.ansvsa.ro/comunicare/comunicate-ansvsa/

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 19 January, 2021 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

inma1

Pe vremuri producea masini agricole, astazi vorbim de roboti si drone, senzori sau echipamente de ultima generatie, conform solicitarilor venite din partea pietei. O transformare incredibila a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA Bucuresti, cu o traditie de aproape 100 de ani, la care putini s-ar […]

Autor: Agrostandard | 18 January, 2021 | 0 comentarii | 145 vizualizari | 1 vot

albine

Federatia Asociatiilor Apicole din Romania Romapis s-a saturat de derogarile repetate privind utilizarea neonicotinoidelor in Romania si atrage atentia ministrului Agriculturii Adrian Oros ca ele -au facut prin abuzarea legislatiei europene, motiv pentru care solicitam corectarea acestor erori grave prin revocarea autorizatiilor nr. 13335, 13336 si 13337/18.12.2020. Iata si scrisoare adresata ministrului Oros de ROMAPIS. […]

Autor: Agrostandard | 16 January, 2021 | 1 comentarii | 586 vizualizari | 1 vot

mangalita 2

Compania Green Way Farm din comuna Lumina, judetul Constanta, a reusit sa obtina o finantare in valoare de 720.746 de euro prin programul PNDR 2020, sumele fiind alocate pentru infiintarea unei ferme de porci, dar si a unei unitati de procesare, fiind asigurat practic intreg lantul de productie. Valoarea totala a investitiei se ridca la […]

Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 167 vizualizari | 1 vot

grill

Damian Marian, fondatorul restaurantului The Grill alaturi de Dani Otil, vorbeste despre experienta traita in vremurile pandemiei. S-a trecut la terasa, dar au crescut si livrarile la domiciliu, care au ajuns sa aiba o pondere intre 25 si 30% din vanzarile totale, bonul mediu avand o valoare cuprinsa intre 100 si 120 RON. Referitor la […]

Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 1707 vizualizari | 3 voturi

rosii

Asa cum era de asteptat, programul Tomata nu va mai continua in acest, va functiona in schimb programul de minimis pentru legume in spatii protejate, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros la AgroTv. “Pentru programul de minimis vom avea la dispozitie 88 milioane de euro. Vor fi sprijinite alte legume cultivate in spatii protejate, nu […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1641 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1707 vizualizari | 3 voturi
19 Ian 2021 | 0 comentarii | 100 vizualizari | 2 voturi
29 Dec 2020 | 0 comentarii | 297 vizualizari | 2 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1761 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1707 vizualizari | 3 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1641 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard