Raport UE. Avicultura, sectorul cel mai dinamic

Raport UE. Avicultura, sectorul cel mai dinamic

 

avic crev2In urmatorii zece ani, avicultura va fi cel mai dinamic sector in domeniul productiei de carne din Uniunea Europeana, in mare parte si datorita pretului mai mic. In topul preferintelor consumatorilor europeni se afla insa carnea de porc. Potrivit unui raport al Comisiei Europene, consumul de carne in Europa ar urma sa creasca pana in 2023 la 66.1 kg pe cap de locuitor pe an, comparativ cu 64.7 kg pe cap de locuitor in 2013, cand a fost inregistrat cel mai slab nivel din ultimii 11 ani. UE se asteapta la o scadere a produtiei de carne de vita de la circa 7,8 milioane de tone, in 2013, la 7,6 milioane de tone in 2023, dar si la o majorare a celei de carne de porc de la 22 milioane de tone, in 2013, la 23,4 milioane de tone in 2023. De asemenea, ar urma sa creasca si productia de carne de pasare pana la 13,6 milioane de tone, comparativ cu 13 milioane de tone, in 2013. Productia totala de carne a UE este estimate sa ajunga la 45,5 milioane de tone, in 2023, cu peste un million de tone in plus fata de 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *