Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Produsele Cris-Tim au primit certificarea internationala “fara gluten”
Agrostandard | 20 May, 2019 | 0 comentarii | 112 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Cris-Tim fara glutenIncepand din luna aprilie a acestui an, Grupul Cris-Tim este primul producator de mezeluri din Romania care a fost certificat de catre Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) , asociatie membra cu drepturi depline al Asociatiei Societatilor Europene de Celiachie. Majoritatea produsele apartinand brandurilor Cris-Tim, Matache Macelaru’ si Obrajori au certificarea internationala “fara gluten” obtinuta in urma auditului Asociatiei Romane pentru Intoleranta la Gluten (ARIG).

Aceasta certificare este semnalizata pe ambalaje prin simbolul Spicului Taiat (Crossed Grain), singurul standard international care certifica siguranta produselor fara gluten.

In cazul Cris-Tim, certificarea garanteaza ca produsele pe care apare aceasta sigla sunt fabricate intr-un mediu necontaminat, pe o linie de productie dedicata acestui proces, folosind ingrediente care, la randul lor, nu contin gluten. Persoanele afectate de intoleranta la gluten au acum garantia ca aceste produse pot face parte din dieta lor zilnica sanatoasa.

“Inca din 2017, cand am lansat Eticheta curata, am subliniat lipsa glutenului din produsele noastre. Stim ca intoleranta la aceasta proteina este o problema in crestere, vedem asta si din intrebarile pe care le primim de la consumatorii nostri, de aceea vrem sa le oferim tuturor optiuni sanatoase la raft. Cu cele peste 80 de sortimente de salamuri, sunci, specialitati, cremwursti si alte mezeluri fara gluten, ii asiguram pe cei care sufera de aceasta afectiune ca pot consuma produsele pe care le iubesc fara grija. Ne bucuram sa fim printre primii producatori locali care au solicitat si obtinut aceasta certificare in Romania, la nivelul intregii game de produs”, a declarat Radu Timis Jr.

Printre cele peste 80 de produse certificate cu simbolul Spicului Taiat se numara Salamul Sasesc, salamul de vara, salamul banatean, salamul potcoava de la Cris-Tim, muschiul tiganesc, muschiul Azuga, muschiul file afumat, carnatii oltenesti si afumati de la Matache Macelaru si multe alte sortimente. Produsele din gama Obrajori, pentru copii, sunt si ele certificate “fara gluten”.

Intoleranta la gluten in Romania

Boala celiaca este o afectiune autoimuna declansata de ingestia de gluten (proteina din grau, secara si orz) la persoanele cu predispozitie genetica. La nivel european, afecteaza circa 1% din populatie si poate debuta la orice varsta.

In Romania, numarul persoanelor care urmeaza o dieta fara gluten la recomandarea medicului este estimat la cca 1 milion de persoane, conform statisticilor ARIG. Dintre acestia, cea mai mare parte sunt diagnosticati cu boala celiaca, altii sufera de diabet, tiroida autoimuna sau alte boli care predispun la sensibilitate fata de consumul de gluten.

Citeste si Fructe si legume provenite din import sau comert intracomunitar, comercializate ca produse romanesti

In lipsa respectarii regimului fara gluten, boala celiaca poate avea consecinte de sanatate importante, cum ar fi osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier si anumite forme de cancer. Astfel, garantia ca produsele din alimentatia zilnica sunt fara gluten este vitala si se obtine numai in urma auditului unor organisme certificate.

”Decizia Cris-Tim de a se adresa comunitatii intolerante la gluten cu produse certificate gluten-free este un pas spre normalitate pentru persoanele afectate de boala celiaca sau alte afectiuni in care este recomandata dieta fara gluten. Cele 84 de produse Cris-Tim pentru care am emis licenta Crossed Grain reprezinta un pas important in democratizarea dietei gluten-free pentru consumatorii romani. Intreaga echipa Cris-Tim din fabrica Recunostinta s-a implicat ireprosabil pentru a se plia pe cerintele standardului Crossed Grain si le multumim! Pionieratul Cris-Tim ca primul producator de mezeluri din Romania care poarta sigla Crossed Grain reprezinta un pas urias pentru siguranta consumatorilor cu intolerante alimentare”, a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, Presedinte Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten.

Despre Cris-Tim

Cu o istorie de peste 25 de ani, Cris-Tim este liderul pietei romanesti de mezeluri, oferind intotdeauna consumatorilor sai produse sigure, proaspete si savuroase, realizate cu ajutorul celor mai moderne tehnologii de procesare si prin sistemele de management al sigurantei alimentului (ISO 22000:2005) si al protectiei mediului (ISO 14001: 2015).

Citeste si Distribuitorii de bunuri de larg consum vor fonduri europene pentru dezvoltare. Deficit de 50.000 de soferi specializati in sector!

Cris-Tim a primit titlul de Trusted Brands in categoria produse din carne timp de 7 ani consecutiv, in urma celui mai important studiu de piata asupra consumatorului in Europa, realizat de revista Reader’s Digest in 15 tari, printre care si Romania.

Salamul Sasesc Cris-Tim a fost ales Produsul Anului 2018, in urma voturilor exprimate chiar de consumatori. Produsul Anului este un concept international care premiaza produsele inovatoare si care e prezent in peste 40 de tari. In studiu s-au inscris toate produsele de larg consum care au avut o inovatie in ultimele 18 luni pana la data startului competitiei, Salamul Sasesc castigand detasat in categoria “Salam”.

Despre ARIG: Asociatia Romana Pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) este o asociatie non-profit, apolitica si independenta, care isi propune promovarea, sprijinirea si cresterea calitatii vietii persoanelor cu intoleranta la gluten. ARIG este singura asociatie nationala de pacienti cu boala celiaca din Romania acreditata de Asociatia Societatilor Europene de Celiachie (AOECS).

Principalul obiectiv al ARIG este sa puna bazele pentru constructia unui cadru social si legislativ in care sa ne putem desfasura misiunea, aceea de a asigura o viata normala celiacilor din Romania.

Modul de implementare are la baza o strategie care implica o schimbare legislativa (prin Legea Celiacului, in curs de dezbatere), incurajarea productiei locale de produse fara gluten (prin inregistrarea ca licentiator local al marcii Crossed Grain), cresterea comunitatii (prin organizarea Happy Gluten Free si a altor petreceri si festivaluri gluten free) si prin implicarea in proiecte educationale privind intoleranta la gluten.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

10 + 7 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 14 June, 2019 | 0 comentarii | 219 vizualizari | 1 vot

card_piata

Piata Cibin din Sibiu este prima din Romania, unde plata pentru legume, fructe, lactate si miere poate fi facuta si cu cardul bancar. 30 de tarabe au fost dotate cu aparate POS, operationale de vineri dimineata. Prima tranzactie cu cardul a fost inregistrata, oficial, la ora 8.30. Este vorba de un program pilot ce se […]

Autor: Agrostandard | 14 June, 2019 | 0 comentarii | 116 vizualizari | 1 vot

VALVIS

Jean Valvis exporta Aqua Carpatica in 11 tari si s-a hotarat sa preia promovarea brandului de tara pe cont propriu! Anvergura unui antreprenor de prim rang greco-elvetiano-roman va fi demonstrata marti, 18 iunie, la FoodIntelForum, conferinta internationala dedicata sectorului agribusiness, un eveniment organizat la Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, Aula Magna, in fata catorva […]

Autor: Agrostandard | 12 June, 2019 | 0 comentarii | 73 vizualizari | 1 vot

ROALIMENT

RO.aliment, in parteneriat cu asociatiile de profil si IBA Bucuresti, a organizat joi, 6 iunie 2019, cea de-a 4-a editie a expo-conferintei dedicate produsului alimentar romanesc “Produsul romanesc-gust autentic-cadru european”, in cadrul careia a avut loc concursul „Ora de bun gust”, respectiv desemnarea premiilor „Gustul Ales” 2019. Produsele castigatoare vor putea aplica bulina galbena pe […]

Autor: Agrostandard | 12 June, 2019 | 0 comentarii | 115 vizualizari | 1 vot

forum

Cum va arata viitoarea Politica Agricola Comuna post 2020 si, mai ales, cum vor fi directionati banii, sunt cateva din intrebarile care se afla, la acest moment, pe buzele tuturor celor implicati in agricultura. Si nu sunt singurele, pentru ca toata lumea vrea sa stie daca vom avea la dispozitie fonduri mai mari sau mai […]

Autor: Agrostandard | 11 June, 2019 | 0 comentarii | 230 vizualizari | 1 vot

rosii_olt

Legumicultorii romani incep sa-si faca loc in supermarketuri! De acum incolo vom putea gasi tot mai multa marfa romaneasca, cel putin in sezon! Ieri, de exemplu, 3 din cele 4 cooperative din judetul Olt (infiintate in anul 2018 – Cooperativa Urzica, Cooperativa Vadastrita, Cooperativa Plesoiu Strejesti si Cooperativa Ghimpeteni) au inceput livrările de legume in […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Romanian Financial Conference



bad politics

2019 © Agrostandard