Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Produsele Cris-Tim au primit certificarea internationala “fara gluten”
Agrostandard | 20 May, 2019 | 0 comentarii | 383 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Cris-Tim fara glutenIncepand din luna aprilie a acestui an, Grupul Cris-Tim este primul producator de mezeluri din Romania care a fost certificat de catre Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) , asociatie membra cu drepturi depline al Asociatiei Societatilor Europene de Celiachie. Majoritatea produsele apartinand brandurilor Cris-Tim, Matache Macelaru’ si Obrajori au certificarea internationala “fara gluten” obtinuta in urma auditului Asociatiei Romane pentru Intoleranta la Gluten (ARIG).

Aceasta certificare este semnalizata pe ambalaje prin simbolul Spicului Taiat (Crossed Grain), singurul standard international care certifica siguranta produselor fara gluten.

In cazul Cris-Tim, certificarea garanteaza ca produsele pe care apare aceasta sigla sunt fabricate intr-un mediu necontaminat, pe o linie de productie dedicata acestui proces, folosind ingrediente care, la randul lor, nu contin gluten. Persoanele afectate de intoleranta la gluten au acum garantia ca aceste produse pot face parte din dieta lor zilnica sanatoasa.

“Inca din 2017, cand am lansat Eticheta curata, am subliniat lipsa glutenului din produsele noastre. Stim ca intoleranta la aceasta proteina este o problema in crestere, vedem asta si din intrebarile pe care le primim de la consumatorii nostri, de aceea vrem sa le oferim tuturor optiuni sanatoase la raft. Cu cele peste 80 de sortimente de salamuri, sunci, specialitati, cremwursti si alte mezeluri fara gluten, ii asiguram pe cei care sufera de aceasta afectiune ca pot consuma produsele pe care le iubesc fara grija. Ne bucuram sa fim printre primii producatori locali care au solicitat si obtinut aceasta certificare in Romania, la nivelul intregii game de produs”, a declarat Radu Timis Jr.

Printre cele peste 80 de produse certificate cu simbolul Spicului Taiat se numara Salamul Sasesc, salamul de vara, salamul banatean, salamul potcoava de la Cris-Tim, muschiul tiganesc, muschiul Azuga, muschiul file afumat, carnatii oltenesti si afumati de la Matache Macelaru si multe alte sortimente. Produsele din gama Obrajori, pentru copii, sunt si ele certificate “fara gluten”.

Intoleranta la gluten in Romania

Boala celiaca este o afectiune autoimuna declansata de ingestia de gluten (proteina din grau, secara si orz) la persoanele cu predispozitie genetica. La nivel european, afecteaza circa 1% din populatie si poate debuta la orice varsta.

In Romania, numarul persoanelor care urmeaza o dieta fara gluten la recomandarea medicului este estimat la cca 1 milion de persoane, conform statisticilor ARIG. Dintre acestia, cea mai mare parte sunt diagnosticati cu boala celiaca, altii sufera de diabet, tiroida autoimuna sau alte boli care predispun la sensibilitate fata de consumul de gluten.

Citeste si Fructe si legume provenite din import sau comert intracomunitar, comercializate ca produse romanesti

In lipsa respectarii regimului fara gluten, boala celiaca poate avea consecinte de sanatate importante, cum ar fi osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier si anumite forme de cancer. Astfel, garantia ca produsele din alimentatia zilnica sunt fara gluten este vitala si se obtine numai in urma auditului unor organisme certificate.

”Decizia Cris-Tim de a se adresa comunitatii intolerante la gluten cu produse certificate gluten-free este un pas spre normalitate pentru persoanele afectate de boala celiaca sau alte afectiuni in care este recomandata dieta fara gluten. Cele 84 de produse Cris-Tim pentru care am emis licenta Crossed Grain reprezinta un pas important in democratizarea dietei gluten-free pentru consumatorii romani. Intreaga echipa Cris-Tim din fabrica Recunostinta s-a implicat ireprosabil pentru a se plia pe cerintele standardului Crossed Grain si le multumim! Pionieratul Cris-Tim ca primul producator de mezeluri din Romania care poarta sigla Crossed Grain reprezinta un pas urias pentru siguranta consumatorilor cu intolerante alimentare”, a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, Presedinte Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten.

Despre Cris-Tim

Cu o istorie de peste 25 de ani, Cris-Tim este liderul pietei romanesti de mezeluri, oferind intotdeauna consumatorilor sai produse sigure, proaspete si savuroase, realizate cu ajutorul celor mai moderne tehnologii de procesare si prin sistemele de management al sigurantei alimentului (ISO 22000:2005) si al protectiei mediului (ISO 14001: 2015).

Citeste si Distribuitorii de bunuri de larg consum vor fonduri europene pentru dezvoltare. Deficit de 50.000 de soferi specializati in sector!

Cris-Tim a primit titlul de Trusted Brands in categoria produse din carne timp de 7 ani consecutiv, in urma celui mai important studiu de piata asupra consumatorului in Europa, realizat de revista Reader’s Digest in 15 tari, printre care si Romania.

Salamul Sasesc Cris-Tim a fost ales Produsul Anului 2018, in urma voturilor exprimate chiar de consumatori. Produsul Anului este un concept international care premiaza produsele inovatoare si care e prezent in peste 40 de tari. In studiu s-au inscris toate produsele de larg consum care au avut o inovatie in ultimele 18 luni pana la data startului competitiei, Salamul Sasesc castigand detasat in categoria “Salam”.

Despre ARIG: Asociatia Romana Pentru Intoleranta la Gluten (ARIG) este o asociatie non-profit, apolitica si independenta, care isi propune promovarea, sprijinirea si cresterea calitatii vietii persoanelor cu intoleranta la gluten. ARIG este singura asociatie nationala de pacienti cu boala celiaca din Romania acreditata de Asociatia Societatilor Europene de Celiachie (AOECS).

Principalul obiectiv al ARIG este sa puna bazele pentru constructia unui cadru social si legislativ in care sa ne putem desfasura misiunea, aceea de a asigura o viata normala celiacilor din Romania.

Modul de implementare are la baza o strategie care implica o schimbare legislativa (prin Legea Celiacului, in curs de dezbatere), incurajarea productiei locale de produse fara gluten (prin inregistrarea ca licentiator local al marcii Crossed Grain), cresterea comunitatii (prin organizarea Happy Gluten Free si a altor petreceri si festivaluri gluten free) si prin implicarea in proiecte educationale privind intoleranta la gluten.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

thirteen − four =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 13 July, 2020 | 0 comentarii | 47 vizualizari | 1 vot

coman_FIF2020

Importurile de fructe au crescut foarte mult in ultimul deceniu, pe fondul reducerii productiei locale, din cauza declinului plantatiilor, in mare parte imbatranite. Situatia ar putea sa revina, insa, la normal, daca putem spune asa, undeva prin 2034, cand Romania va ajunge sa detina teoretic circa 50.000 ha de plantatii pomicole noi, potrivit datelor prezentate […]

Autor: Agrostandard | 13 July, 2020 | 0 comentarii | 72 vizualizari | 1 vot

covid19

COVID 19 a fost depistat si la cel mai mare procesator de carne de porc din Romania, grupul Smithfield! Aici au fost confirmati cu COVID 19 opt angajati vietnamezi care lucreaza intr-una dintre sectii. Ei locuiesc intr-un camin, impreuna cu alti 60 de cetateni asiatici, iar acesta a fost izolat vreme de 14 zile. Cei […]

Autor: Agrostandard | 12 July, 2020 | 0 comentarii | 115 vizualizari | 0 voturi

vanbet

Un incendiu puternic a mistuit in totalitate un TIR, inclusiv capul tractor, incarcat cu zece tone de paie, dupa ce conducatorul autotrenului a agatat la intrarea in ferma din Banca Sat cablurile electrice aeriene, care au format un scurtcircuit, provocând focul. Pompierii au reusit sa salveze sase hale pentru cresterea pasarilor si o moara de […]

Autor: Agrostandard | 11 July, 2020 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

tanar

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta publicarea versiunii finale a Ghidului Solicitantului pentru submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Aceasta poate fi consultata pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info, sectiunea Investitii PNDR – sm 6.1. Beneficiarii submasurii sunt tinerii fermieri care […]

Autor: Agrostandard | 11 July, 2020 | 0 comentarii | 197 vizualizari | 2 voturi

porc

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta a Guvernului 195/2005 privind protectia mediului, informeaza Administratia Prezidentiala. Legea va permite primariilor sa interzica activitatile care produc mirosuri neplacute. Pentru persoanele fizice amenzile pot ajunge la 30.000 de lei, iar pentru persoane juridice sanctiunile maxime sunt de 80.000 de lei. Legea […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
23 Apr 2020 | 0 comentarii | 2190 vizualizari | 3 voturi
11 Iul 2020 | 0 comentarii | 197 vizualizari | 2 voturi
30 Iun 2020 | 0 comentarii | 434 vizualizari | 2 voturi
22 Iun 2020 | 1 comentarii | 1082 vizualizari | 2 voturi
»
23 Apr 2020 | 0 comentarii | 2190 vizualizari | 3 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1561 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1561 vizualizari | 2 voturi
»
10 Iun 2020 | 0 comentarii | 1485 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2020 © Agrostandard