Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Premiera! Prima campanie integrata din Romania pentru un produs cu IGP – Salam de Sibiu
Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 122 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1.00 out of 5)
Loading...

Salam Sibiu IGP_campanieReprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii IGP, iar campania face parte din proiectul european de promovare “Enjoy it’s from Europe”,, desfasurat in perioada 22 ianuarie – 19 februarie 2021.

“Salam de Sibiu IGP – Gust European desavarsit”, este o campanie integrata de marketing care implica o componenta Social Media, dar si de digital si include ca livrabile 2 spoturi TV. Spoturile publicitare mizeaza pe afectiv si surprind mestesuguri vechi asociate momentelor esentiale ale producerii acestui salam, purtându-ne cu emotie prin povestea oamenilor care zi de zi duc mai departe traditia realizarii celui mai titrat salam din România.

9 februarie este ziua in care Salamul de Sibiu a fost recunoscut ca Indicatie geografica Protejata prin inscrierea in Registul european al denumirilor de origine si al indicatiilor geografice protejate, din acest motiv pe 9 februarie 2021 cele 8 posturi TV incluse in campanie vor difuza in prime time clipul campaniei de 60” ca celebrare a notorietatii acestui produs atât de iubit de consumatorii din România si din intreaga lume.

Campania aduce in prim-plan calitatile intrinseci ale produsului ca rezultat al faptului ca de mai bine de 100 de ani, mâini dibace mestesugesc Salamul de Sibiu. Dincolo de aspectele tehnologice distincte, priceperea mesterilor isi pastreaza peste timp relevanta in procesul de fabricatie al Salamului de Sibiu, multe dintre etapele de productie efectuându-se si astazi manual. Un rol foarte important a fost si este indeplinit de maestrii mezelari care isi pun amprenta de neconfundat pe calitatea Salamului de Sibiu care ajunge pe mesele consumatorilor si a caror iscusinta este si acum hotarâtoare in creearea particularitatilor acestui produs pretios. Doar maiestria unor oameni deprinsi cu acest mestesug este cea care, mai presus de orice cunostinte de specialitate, indica momentul potrivit pentru a actiona intr-un anumit fel. ,,Noi trebuie sa contribuim la imbunatatirea perceptiei consumatorilor cu privire la sistemele de calitate europene.

De asemenea, consumatorii au nevoie sa cunoasca mai multe despre Indicatiile Geografice Protejate si ce beneficii aduc acestea in vietile lor. Provocarea noastra este sa dezvoltam programe care sa imbunatateasca imaginea produselor si sa constientizeze consumatorii cu privire la calitatea produselor si a metodelor de productie, astfel incât sa creasca cererea pe piata interna si sa se incurajeze deschiderea de noi piete,, declara Carmen Gavrilescu -presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu .
De-a lungul anilor, Salamul de Sibiu nu a suferit schimbari majore in compozitie, pastrându-se materiile prime si condimentele, afumarea la rece si perioada de maturare-uscare de lunga durata care contribuie la crearea gustului sau aparte.

Salam de Sibiu IGP 2

In etapa de productie corespunzatoare afumarii la rece, batoanele de salam sunt expuse fumului provenit de la lemnul de esenta tare pentru o durata semnificativa de timp (cuprinsa intre 3 si 10 zile). Particularitatile acestui lemn contribuie in mod decisiv la conturarea aromei specifice a sortimentului. Aceasta pricepere este de fapt bogatia care s-a transmis de-a lungul generatiilor, cunoasterea fiind impartasita de catre toti cei devotati realizarii Salamului de Sibiu. Asimilarea acestor cunostinte si a acestei experiente a mentinut continuitatea, in zona geografica mentionata prin IGP, a Salamului de Sibiu, apreciat nu doar la nivel local, ci si international.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 1 March, 2021 | 0 comentarii | 41 vizualizari | 1 vot

agroland

Inca o companie cunoscuta din sectorul agricol s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Este vorba de Agroland, companie care opereaza cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania, care s-a listat, incepand din 1 martie 2021, pe piata AeRO, la aproape noua luni de la momentul listarii primei sale emisiuni de obligatiuni […]

Autor: Agrostandard | 1 March, 2021 | 0 comentarii | 26 vizualizari | 1 vot

ETICHETA

Pentru a-i ajuta pe consumatorii din UE sa isi reduca facturile la energie si amprenta de carbon, va fi disponibila de luni, 1 martie 2021, o versiune complet noua a etichetei energetice a UE, recunoscuta pe scara larga, in toate magazinele si la toate punctele online de vanzare cu amanuntul. Noile etichete se vor aplica […]

Autor: Agrostandard | 24 February, 2021 | 1 comentarii | 411 vizualizari | 1 vot

citu

Pentru cei care mai spera ca vor primi vreodata despagubirile promise pentru culturile infiintate in primavara anului trecut si care au fost calamitate de seceta, cea mai buna dovada a pozitiei autoritatilor este discutia incredibila dintre premier si un reporter la briefingul de presa de dupa sedinta de Guvern din 24 februarie 2021. Ori nu […]

Autor: Agrostandard | 24 February, 2021 | 0 comentarii | 77 vizualizari | 1 vot

vaccin

Cercetatorul rus Alexander Suvorov a lucrat de ani de zile la dezvoltarea unui vaccin oral pe baza de produse lactate. Echipa sa a dezvoltat prototipuri de vaccinuri impotriva meningitei, gripei si streptococului. Cand Alexander Suvorov a decis sa se angajeze in cercetarea si dezvoltarea unui antidot pentru COVID-19, a facut acest lucru in primul rand […]

Autor: Agrostandard | 22 February, 2021 | 0 comentarii | 280 vizualizari | 1 vot

madr

Infiintarea unei retele de depozite regionale strategice pentru alimente la nivel regional este una dintre temele cele mai dezbatute in ultima vreme, din pacate, insa, a ramasa doar la stadiul de discutii. Aurel Simion, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, spune ca se are in vedere infiintarea a 8 depozite, din care doua ar putea […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1786 vizualizari | 4 voturi
27 Feb 2021 | 0 comentarii | 274 vizualizari | 3 voturi
26 Feb 2021 | 0 comentarii | 609 vizualizari | 3 voturi
19 Feb 2021 | 0 comentarii | 357 vizualizari | 3 voturi
»
27 Ian 2021 | 0 comentarii | 5467 vizualizari | 3 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 2114 vizualizari | 3 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1904 vizualizari | 2 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1786 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard