Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Premiera in retail: Kaufland lanseaza Programul ,,Porc nascut si crescut in Romania”
Agrostandard | 26 November, 2020 | 0 comentarii | 221 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

KV_Carne de porc romaneasca_Program KauflandPremiera in retail: Kaufland dezvolta primul program agricol pentru carne de porc romaneasca in magazine – ,,Porc nascut si crescut in Romania si introduce noi standarde de calitate pentru cresterea porcilor! Kaufland este primul lant de magazine in care 100% din carnea de porc de la Raftul Romanesc provine de la porci nascuti, si nu doar crescuti in Romania, ca urmare a extinderii programului de stimulare a productiei interne. Totodata, compania sprijina fermierii sa adere la primul program de bunastare a animalelor, ce aduce noi standarde de calitate pentru cresterea porcilor. Acum, purceii sunt nascuti in Romania, nemaifiind nevoie ca acestia sa fie importati de fermieri din strainatate, pentru a-i creste in Romania.

Programul ,,Porc nascut si crescut in Romania” este o premiera in retail, Kaufland fiind singurul lant in care carnea de porc are origine 100% romaneasca, de la porci nascuti in Romania. Carnea de porc ce provine din program se gaseste in magazine in cadrul Raftului Romanesc, semnalizat corespunzator la vitrinele cu servire asistata.

De la lansarea primei etape a programului, in 2017, Kaufland a sprijinit in toti acesti ani dezvoltarea fermelor de porci, pentru a putea oferi in magazine carne 100% romaneasca, de la porci nascuti, crescuti in Romania, dar si hraniti cu cereale din Romania.
In prezent, in toate magazinele Kaufland este livrata saptamanal carne proaspata de porc ce provine de la peste 5000 de porci nascuti si crescuti in Romania.

Demersul, inceput acum 3 ani, vine ca raspuns la faptul ca 60% din carnea de porc din Romania provenea din import. Cresterea productiei interne aduce beneficii economiei si agriculturii romanesti, ce nu va mai depinde de importuri, aspect cu atat mai important in aceasta perioada.

Noi standarde de crestere a porcilor – prin programul agricol pentru carnea de porc

Odata cu acest pas, Kaufland lanseza si un nou program agricol prin care a sprijinit fermele de porci sa adere la standarde superioare de bunastare a animalelor, astfel ca romanii vor putea pune pe masa de Sarbatori carne 100% romaneasca, de o calitate mai buna.

Acesta introduce in ferme un model de dezvoltare a agriculturii si bunastarii animalelor in lantul de aprovizionare cu carne de porc, pe 4 paliere:
1. Colaborarea directa cu fermierii;
2. Introducerea unor standarde mai ridicate de bunastare a animalelor;
3. Introducerea unui sistem de hrana, cu cereale 100% romanesti, periodic analizate;
4. Introducerea unui sistem de audit de siguranta si calitate pentru ferme, hrana porcilor, precum si de monitorizare a sanatatii porcilor;

Programul agricol pentru carnea de porc este o premiera in Romania si depaseste cerintele legislative, fiind un model de urmat pentru a creste productia interna de carne de porc de calitate.

Acesta cuprinde momentan 7 ferme de porci din tara, grupate in Cooperativa Agricola Silistea Productie Suine, ce furnizeaza carne proaspata de porc in magazinele Kaufland Romania, in volum de peste 2000 de porci pe saptamana. Pentru 2022, obiectivul este 4000 de porci livrati pe saptamana, iar mai apoi sa se ajunga la un numar de 8000. De altfel, Kaufland vrea ca in urmatorii ani sa reuseasca ca toata carnea de porc din retea sa provina din astfel de ferme ce vor livra porci nascuti si crescuti in Romania, la standarde inalte.
Programul se va extinde si e o invitatie si catre alti fermieri.

Programul agricol pentru carnea de porc introduce un sistem de controlare a calitatii, prin intregul pachet de masuri:

1. Auditul fermelor si a standardelor de bunastare a animalelor
Kaufland colaboreaza cu SGS Romania, o companie internationala de certificare, care desfasoara auditul, ce analizeaza criterii precum ingrijirea porcilor, starea de sanatate, hrana, masurile de igiena si standardele sanitare. Fermele din program au obtinut nivelul Avansat, ce depaseste cerintele legale.

Costurile de auditare a fermelor pentru mentinerea standardelor sunt suportate integral de Kaufland Romania.

2. Hrana cu cereale 100% autohtone

Toate cerealele ce compun hrana porcilor sunt aprobate, provin 100% din recolta romaneasca si contin soia romaneasca, nemodificata genetic.

3. Auditul hranei

Kaufland lucreaza cu o institutie neutra, independenta, pentru prelevarea probelor si analiza furajelor direct de la ferma, pentru a garanta calitatea in mod constant. Hrana e periodic analizata in vederea controlului de pesticide, salmonella, dioxina sau metale grele.

4. Sistem de monitorizare a sanatatii porcilor

Datorita acestuia, porcilor le vor fi administrate mai putine medicamente, iar Kaufland va primi regulat informatii referitoare la nivelul acestora. Fermele vor folosi indexul de terapie, instrument ce permite controlarea evolutiei starii de sanatate si stabilirea masurilor necesare.

5. Fermele ofera spatii mai mari
Spatiile de crestere au minim 0.715 mp/porc, mai mult decat cerintele legale, si se afla la o distanta de maxim 300 de km de la ferma la abator.

6. Conditii de viata mai relaxate
Cu cat porcii sunt mai relaxati si au conditii de viata mai bune, cu atat carnea este mai gustoasa. Porcii sunt animale curioase, care isi doresc sa exploreze si sa se joace. De aceea, spatiile de crestere au fost dotate cu jucarii naturale, din lemn, care ii ajuta sa fie mai relaxati si, in consecinta, mai sanatosi.

In plus, datorita faptului ca sunt nascuti si crescuti in Romania, se elimina nevoia de transport a purceilor, factor de stres cu impact asupra calitatii carnii.

„Azi facem lucrurile mai bune decat ieri. Ne respectam angajamentul de a fi alaturi de fermierii romani si iata ca la 3 ani dupa lansarea programului Crescut in Romania, care si la acea vreme a fost o premiera, venim cu extinderea lui la un nou nivel, ce aduce pentru prima data in Romania astfel de standarde de bunastare a animalelor, mai inalte. Romania are nevoie de investitii in agricultura, ca sa se dezvolte, iar noi lansam un model ce speram sa fie sustinut de toata piata, nu doar de noi. Obiectivul nostru este sa avem 100% carne de porc romaneasca in magazine. Asa ne asiguram ca e proaspata, de calitate si ca provine de la purcei mai sanatosi si mai fericiti, nascuti in Romania, nu doar crescuti. Vom continua sa investim in dezvoltarea productiei interne de porci, cu scopul de a oferi carne proaspata numai de la porci care s-au nascut in Romania”, declara Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Kaufland Romania sustine fermierii din program prin contracte pe termen lung si ofera garantia platii rapide catre acestia, si organizeaza intalniri periodice pentru feedback.

Despre Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in 8 tari, 132.000 de angajati si o retea de 135 de magazine in Romania. In 2019, Kaufland Romania a primit pentru a treia oara certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate – pret de pe piata locala. Kaufland detine si distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. Strategia noastra are ca scop indeplinirea dorintele clientilor cu accent pe garantiile si serviciile noastre, varietate, un nivel ridicat de calitate si, bineinteles, preturi atractive. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaufland.ro.

Kaufland angajeaza persoane cu dizabilitati la nivel national. Cei interesati pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro – unde este disponibila lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numarul de telefon 021.9132

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 16 January, 2021 | 0 comentarii | 300 vizualizari | 1 vot

mangalita 2

Compania Green Way Farm din comuna Lumina, judetul Constanta, a reusit sa obtina o finantare in valoare de 720.746 de euro prin programul PNDR 2020, sumele fiind alocate pentru infiintarea unei ferme de porci, dar si a unei unitati de procesare, fiind asigurat practic intreg lantul de productie. Valoarea totala a investitiei se ridca la […]

Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 1 vot

grill

Damian Marian, fondatorul restaurantului The Grill alaturi de Dani Otil, vorbeste despre experienta traita in vremurile pandemiei. S-a trecut la terasa, dar au crescut si livrarile la domiciliu, care au ajuns sa aiba o pondere intre 25 si 30% din vanzarile totale, bonul mediu avand o valoare cuprinsa intre 100 si 120 RON. Referitor la […]

Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 1669 vizualizari | 3 voturi

rosii

Asa cum era de asteptat, programul Tomata nu va mai continua in acest, va functiona in schimb programul de minimis pentru legume in spatii protejate, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros la AgroTv. “Pentru programul de minimis vom avea la dispozitie 88 milioane de euro. Vor fi sprijinite alte legume cultivate in spatii protejate, nu […]

Autor: Agrostandard | 9 January, 2021 | 0 comentarii | 89 vizualizari | 1 vot

tractor

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Claudiu Nasui, promite impozit zero pe salariul minim, incepand cu 2022, in agricultura, un sector in care sunt salarii mici si evaziunea fiscala este foarte mare. Adica cu un an mai tarziu decat se astepta toata lumea… “Impozitul zero pe salariul minim este cea mai buna masura pe care o […]

Autor: Agrostandard | 8 January, 2021 | 0 comentarii | 109 vizualizari | 1 vot

PAINE_NEAMBALATA

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) considera reprobabila si in afara prevederilor legale implicarea numelui institutiei in girarea unor informatii eronate referitor la consumul de alimente neambalate. Nu este prima data cand in piata sunt promovate spoturi publicitare in care se spune ca produsele neambalate nu sunt sigure pentru consum. ANSVSA a […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1622 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1669 vizualizari | 3 voturi
29 Dec 2020 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 2 voturi
09 Dec 2020 | 0 comentarii | 237 vizualizari | 2 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1752 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1669 vizualizari | 3 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1622 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2021 © Agrostandard