Sustine Agrostandard
starea vremii
Distributie-Comert
Peste 80 de companii, prezente la “Degusta Italia”
Agrostandard | 23 November, 2018 | 0 comentarii | 45 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

degusta1“Degusta Italia”, eveniment organizat sub patronajul Ambasadei Italiei de catre ICE-Agentia Italiana pentru Comert Exterior – Biroul din Bucuresti a reunit peste 80 de societati, importatori, distribuitori, buyeri din marile lanturi de vanzare retail, Ho.Re.Ca. si magazine de delicatese, wine-bar. Evenimentul, organizat in data de 20 noiembrie 2018 la Hotelul Marshal Garden din Bucuresti, a fost sustinut de partenerii media HoReCa., Horeca Insight si Trends HRB si face parte din programul celei de-a treia editii a “Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume” care are loc in perioada 19-25 noiembrie 2018. Proiectul, creat si coordonat de Directia Generala pentru Promovarea Sistemului de Tara al Ministerului italian Afacerilor Externe si Cooperarii Internationale, a fost dezvoltat in Grupul de lucru in care sunt implicate Ministerul Politicilor Agricole Alimentare, Padurilor si Turismului, Ministerul Educatiei, Universitatilor si Cercetari si Ministerul Bunurilor si Activitatilor Culturale, precum si principalele institutii si asociatii care reprezinta bucataria italiana in lume: Autoritati Regionale, ICE Agentia Italiana pentru Comert Exterior, ENIT (Ente Nazionale del Turismo Italiano), universitati, camere de comert, asociatii, scoli de bucatarie, retele de restaurante italiene certificate si societati din domeniul enogastronomic si design.

“Saptamana Bucatariei Italiene in Lume” se desfasoara concomitent in peste 100 de tari de pe toate continentele cu obiectivul de a promova la nivel international traditiile culinare si enogastronomice ca semne distinctive ale identitatii si ale culturii italiene. Aceasta editie se desfasoara sub semnul unor concepte precum: calitate, sustenabilitate, cultura, siguranta alimentara, drept la hrana, educatie, identitate, teritoriu si biodiversitate. La acestea se adauga activitatea de punere in valoare a teritoriilor, a itinerariilor artei culinare italiene, precum si ale dietei mediteraneene, unul din elementele care a facut ca Italia sa fie “tara cea mai sanatoasa din lume” (Bloomberg Global Health Index).

In deschiderea lucrarilor, dupa salutul ES domnului Marco Giungi, Ambasador al Italiei la Bucuresti si al domnului Filippo Petz, director al biroului de la Bucuresti al Agentiei Italiene de Comert Exterior, in cadrul seminarului au intervenit: doamna Iulia Pencea, Consumer Insights Leader la Nielsen Romania cu o prezentare a pietei vinurilor din Romania si domnul Bogdan Avramescu, Business Developer la KeysFin cu ilustrarea perspectivelor pietei HORECA din Romania. Au urmat doua testimoniale, facute de domnul Razvan Avram wine consultant& blogger UnVinPeZi.rosi de omul de afaceri italian Giulio Da Sacco, asociat si administrator al restaurantului Grano.

In sesiunea care a urmat au fost expuse si oferite spre degustare excelentele enogastronomice ale celor nouasprezece societati invitate de Agentia ICE, care reprezinta unsprezece Regiuni italiene. Au fost organizate, de asemenea, intalniri B2B intre societati si operatorii locali: importatori/distribuitori de vinuri, buyeri de produse alimentare, buyeri de restaurante, F&B manageri de hoteluri, manageri si buyeri de la vinoteci, sommelieri, magazine gourmet, wine bar, ziaristi de specialitate din presa scrisa si din media.

Produsele expuse au acoperit o gama ampla: vinuri si vinuri spumoase, branzeturi, produse pe baza de carne, mezeluri, patiserie si panificatie, paste, ulei de masline si conserve.

Pe durata lucrarilor, SMEG ITALIA, sponsor principal al evenimentului, a pus la dispozitia reprezentantilor societatilor romanesti prezenti trei premii din catalogul electrocasnice mici.

Statisticile italiene indica faptul ca exporturile de produse agroalimentare si vinuri au depasit in anul 2017 cifra de 40 miliarde de Euro (+7,7 % fata de 2016), incurajand asteptarile de realizare a obiectivului de a atinge valoarea de 50 miliarde de Euro la sfarsitul deceniului.

Anul 2017 a fost un an exceptional pentru vinul italian, ale carui exporturi au crescut cu 7% ajungand la 6 miliarde de euro, record istoric absolut.

Italia este tara europeana cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si de indicatie geografica recunoscute de Uniunea europeana: 817, din care 294 produse DOP, IGP, STG si 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT. O marturie in plus a inaltei calitati a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legaturii puternice intre excelentele agroalimentare italiene si teritoriul de provenienta.

degusta2
degusta3

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

eleven + 6 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 29 November, 2018 | 0 comentarii | 131 vizualizari | 1 vot

siloz

In Sedinta Guvernului din 29 noiembrie 2018, desfasurata la Alba Iulia, a fost aprobata infiintarea Casei Romane de Comert Agroalimentar “UNIREA”, in contextul aniversarii centenare a Marii Uniri a Romaniei. Casa Romana de Comert Agroalimentar “UNIREA” este o societate comerciala de interes national, menita sa contribuie pro-activ la implementarea politicii agricole nationale, prin valorificarea integrata […]

Autor: Agrostandard | 26 November, 2018 | 0 comentarii | 78 vizualizari | 1 vot

legume eurostat

Italia reprezinta un partener comercial important pentru Romania, dupa cum ne-am obisnuit de-a lungul timpului. Din pacate, insa, balanta comerciala la produsele agro-alimentare pe aceasta relatie este pe minus. In primul semestru din 2018, Romania a exportat catre Italia, produse alimentare si bauturi in valoare de 170,9 milioane de euro, potrivit datelor comunicate de ICE […]

Autor: Agrostandard | 26 November, 2018 | 0 comentarii | 216 vizualizari | 1 vot

vacile

Exporturile de bovine au atins, anul trecut, 218,7 mii capete (ceea ce claseaza tara noastra in top 10 exportatori la nivel mondial), in valoare de 207,9 milioane de euro, reprezentand 10,87% din totalul de efective, potrivit datelor Animals International, organizatie care a atras atentia de nenumarate ori vis-a-vis de cruzimea din spatele industriei exportului cu […]

Autor: Agrostandard | 15 November, 2018 | 0 comentarii | 224 vizualizari | 1 vot

minea

Explozia focarelor de pesta porcina africana a incins spiritele in societatea romaneasca, oricum si asa destul de divizata. Multi se feresc sa spuna lucrurilor pe nume, altii improsca cu noroi in stanga si in dreapta, iar virusul se propaga in continuare. Un lucru este clar, insa, autoritatile trebuie sa se hotarasca daca Romania vrea sa […]

Autor: Agrostandard | 3 November, 2018 | 0 comentarii | 235 vizualizari | 1 vot

porumb

FAO a imbunatatit prognozele pentru productia globala de cereale in 2018 la 2 601 milioane de tone, in primul rand datorita estimarilor mai mari pentru productia de grau in Canada si China. Cu toate acestea, noua previziune ramane cu 2,1% mai mica decat nivelul inregistrat in 2017. Productia mondiala de grau in 2018 este acum […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2018 © Agrostandard