Sustine Agrostandard
starea vremii
Distributie-Comert
Peste 80 de companii, prezente la “Degusta Italia”
Agrostandard | 23 November, 2018 | 0 comentarii | 276 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

degusta1“Degusta Italia”, eveniment organizat sub patronajul Ambasadei Italiei de catre ICE-Agentia Italiana pentru Comert Exterior – Biroul din Bucuresti a reunit peste 80 de societati, importatori, distribuitori, buyeri din marile lanturi de vanzare retail, Ho.Re.Ca. si magazine de delicatese, wine-bar. Evenimentul, organizat in data de 20 noiembrie 2018 la Hotelul Marshal Garden din Bucuresti, a fost sustinut de partenerii media HoReCa., Horeca Insight si Trends HRB si face parte din programul celei de-a treia editii a “Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume” care are loc in perioada 19-25 noiembrie 2018. Proiectul, creat si coordonat de Directia Generala pentru Promovarea Sistemului de Tara al Ministerului italian Afacerilor Externe si Cooperarii Internationale, a fost dezvoltat in Grupul de lucru in care sunt implicate Ministerul Politicilor Agricole Alimentare, Padurilor si Turismului, Ministerul Educatiei, Universitatilor si Cercetari si Ministerul Bunurilor si Activitatilor Culturale, precum si principalele institutii si asociatii care reprezinta bucataria italiana in lume: Autoritati Regionale, ICE Agentia Italiana pentru Comert Exterior, ENIT (Ente Nazionale del Turismo Italiano), universitati, camere de comert, asociatii, scoli de bucatarie, retele de restaurante italiene certificate si societati din domeniul enogastronomic si design.

“Saptamana Bucatariei Italiene in Lume” se desfasoara concomitent in peste 100 de tari de pe toate continentele cu obiectivul de a promova la nivel international traditiile culinare si enogastronomice ca semne distinctive ale identitatii si ale culturii italiene. Aceasta editie se desfasoara sub semnul unor concepte precum: calitate, sustenabilitate, cultura, siguranta alimentara, drept la hrana, educatie, identitate, teritoriu si biodiversitate. La acestea se adauga activitatea de punere in valoare a teritoriilor, a itinerariilor artei culinare italiene, precum si ale dietei mediteraneene, unul din elementele care a facut ca Italia sa fie “tara cea mai sanatoasa din lume” (Bloomberg Global Health Index).

In deschiderea lucrarilor, dupa salutul ES domnului Marco Giungi, Ambasador al Italiei la Bucuresti si al domnului Filippo Petz, director al biroului de la Bucuresti al Agentiei Italiene de Comert Exterior, in cadrul seminarului au intervenit: doamna Iulia Pencea, Consumer Insights Leader la Nielsen Romania cu o prezentare a pietei vinurilor din Romania si domnul Bogdan Avramescu, Business Developer la KeysFin cu ilustrarea perspectivelor pietei HORECA din Romania. Au urmat doua testimoniale, facute de domnul Razvan Avram wine consultant& blogger UnVinPeZi.rosi de omul de afaceri italian Giulio Da Sacco, asociat si administrator al restaurantului Grano.

In sesiunea care a urmat au fost expuse si oferite spre degustare excelentele enogastronomice ale celor nouasprezece societati invitate de Agentia ICE, care reprezinta unsprezece Regiuni italiene. Au fost organizate, de asemenea, intalniri B2B intre societati si operatorii locali: importatori/distribuitori de vinuri, buyeri de produse alimentare, buyeri de restaurante, F&B manageri de hoteluri, manageri si buyeri de la vinoteci, sommelieri, magazine gourmet, wine bar, ziaristi de specialitate din presa scrisa si din media.

Produsele expuse au acoperit o gama ampla: vinuri si vinuri spumoase, branzeturi, produse pe baza de carne, mezeluri, patiserie si panificatie, paste, ulei de masline si conserve.

Pe durata lucrarilor, SMEG ITALIA, sponsor principal al evenimentului, a pus la dispozitia reprezentantilor societatilor romanesti prezenti trei premii din catalogul electrocasnice mici.

Statisticile italiene indica faptul ca exporturile de produse agroalimentare si vinuri au depasit in anul 2017 cifra de 40 miliarde de Euro (+7,7 % fata de 2016), incurajand asteptarile de realizare a obiectivului de a atinge valoarea de 50 miliarde de Euro la sfarsitul deceniului.

Anul 2017 a fost un an exceptional pentru vinul italian, ale carui exporturi au crescut cu 7% ajungand la 6 miliarde de euro, record istoric absolut.

Italia este tara europeana cu cel mai mare numar de produse agroalimentare cu denumire de origine si de indicatie geografica recunoscute de Uniunea europeana: 817, din care 294 produse DOP, IGP, STG si 523 de vinuri DOCG, DOC, IGT. O marturie in plus a inaltei calitati a produselor “Made in Italy”, dar mai ales a legaturii puternice intre excelentele agroalimentare italiene si teritoriul de provenienta.

degusta2
degusta3

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

16 + fourteen =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 2 December, 2019 | 0 comentarii | 113 vizualizari | 1 vot

badea

„Va exista presiune pe piata muncii pentru a automatiza anumite tipuri de job-uri”, considera Nicolae Badea, CEO Computerland. In perioada ultimelor doua decenii, numarul robotilor utilizati in industrie s-a multiplicat de trei ori, la nivel global. Daca, pana nu de mult, ne obisnuisem sa intalnim procese de automatizare si robotizare doar in anumite domenii, cum […]

Autor: Agrostandard | 14 November, 2019 | 0 comentarii | 132 vizualizari | 1 vot

schloer

Schimbarile climatice, migratia accentuata, dar si dificultatile crescânde de a produce suficienta apa pentru irigatii sunt doar câteva din provocarile actuale care trebuie luate serios in calcul si analizate consecvent de specialistii preocupati de viitorul agriculturii. De aceea, considera specialistul in geopolitica Hardy Schloer, „este nevoie sa aplicam instrumente de inteligenta artificiala pentru luarea deciziilor […]

Autor: Agrostandard | 13 November, 2019 | 0 comentarii | 137 vizualizari | 1 vot

romanianfood

Pe 15 noiembrie 2019, BusinessMark va invita la cea de-a VII-a editie a „Romanian Food & Agribusiness Conference”, eveniment ce va avea loc la JW Marriott Hotel Bucuresti. Agricultura are o pondere importanta din PIB-ul României, chiar daca, pe fondul transformarii economiei românesti, ponderea in economie s-a diminuat in ultimele decenii. Cu toate acestea, agricultura […]

Autor: Agrostandard | 8 November, 2019 | 0 comentarii | 152 vizualizari | 1 vot

panda1

Preparatele vegane reprezinta unul dintre cele mai interesante segmente de piata in domeniul alimentar, cu o crestere de 7 ori, in 2018, si de 40 de ori fata de anul 2017, potrivit estimarilor platformei de comenzi si livrare de mancare foodpanda.ro, detinuta de Delivery Hero Romania. Cat despre 2020, prognozele privind vanzarile penru 2020, acestea […]

Autor: Agrostandard | 6 November, 2019 | 0 comentarii | 142 vizualizari | 1 vot

Summit-300

Cel mai important eveniment de business al sfarsitului de an Bucharest Food Summit 2019 are loc in perioada 12-13 noiembrie la Academia de Studii Economice din Bucuresti si la Hotel Sheraton. Dupa succesul inregistrat la prima editie, din noiembrie 2018, editia din 2019 se pozitioneaza ca un eveniment de o si mai mare anvergura, reunind […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
23 Oct 2019 | 0 comentarii | 861 vizualizari | 3 voturi
09 Oct 2019 | 0 comentarii | 646 vizualizari | 3 voturi
02 Oct 2019 | 0 comentarii | 6861 vizualizari | 3 voturi
21 Sep 2019 | 2 comentarii | 2173 vizualizari | 3 voturi
»
02 Oct 2019 | 0 comentarii | 6861 vizualizari | 3 voturi
»
21 Sep 2019 | 2 comentarii | 2173 vizualizari | 3 voturi
»
14 Sep 2019 | 0 comentarii | 1390 vizualizari | 2 voturi
»
04 Noi 2019 | 0 comentarii | 1367 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2019 © Agrostandard