Peste 7.500 de fermieri, la „Forumul Agricultorilor”! Numai din Olt vor fi peste 1.000 de legumicultori!

Peste 7.500 de fermieri, la „Forumul Agricultorilor”! Numai din Olt vor fi peste 1.000 de legumicultori!

 

forumMobilizare generala pentru „Forumul Agricultorilor” de miercuri de la Romexpo organizat de ministrul Petre Daea. Organizatorii asteapta peste 7.500 de fermieri sa participe la cel mai mare eveniment al ultimilor ani din România. Numai din Olt, de exemplu, vor veni peste 1.000 de legumicultori, dupa cum anunta pe FB Asociația Tinerilor Fermieri Olt. Cat despre program, Ministerul Agriculturii reprezentat de ministru Petre Daea, va prezenta programele și proiectele cu finanțare de la bugetul național și de la bugetul UE, dar și noile programe și proiecte care vor demara din 202, se mai arata in anunt. Sa speram ca n-o sa vorbeasca doar Petre Daea….

Ministerul Agriculturii a anuntat recent ca, in data de 9 octombrie 2019, va avea loc la Romexpo ”Forumul agricultorilor – bilant si perspective”, dezbatere ce va reuni fermieri din toate domeniile – productie vegetala, cultura mare, zootehnie, industrie alimentara.

Cu aceasta ocazie vor fi prezentate rezultatele obtinute in agricultura, in perioada 2017 – 2019, dar vor fi premiati si fermierii pentru rezultatele obtinute in activitate.

Manifestarea se defasoara in contextul Zilei Nationale a Produsului Agroalimentar Romanesc. Discutiile de la forum vor fi completate de o expozitie de produse romanesti inregistrate pe sistemele de calitate europene (Magiun de Prune Topoloveni, Telemea de Ibanesti, Novac afumat din Tara Barsei, Salam de Sibiu, Scrumbie de Dunare afumata), bauturi spirtoase cu indicatie geografica (Vinars Tarnave, Vinars Vaslui, Vinars Murfatlar, Vinars Vrancea, Vinars Segarcea, Palinca, Tuica Zetea de Mediesu Aurit, Tuica de Arges si Horinca de Camarzana), produse aflate in curs de inregistrare la Comisia Europeana (Carnati de Plescoi, Cascaval de Saveni, Telemea de Sibiu, Salata cu icre de stiuca de Tulcea, Salata cu icre de crap traditionala, Placinta dobrogeana), alaturi de scheme de calitate nationale – produs traditional, reteta consacrata si produs montan.

Publicul larg va avea acces la Expozitia de produse romanesti desfasurata la Romexpo in data de 10 octombrie 2019, in intervalul 10.00-18.00, intrarea fiind libera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *