Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Culturi vegetale
Paul Popescu, Clariant: Reteaua de furnizori va include 250 de fermieri din Oltenia, dar si din alte regiuni
Agrostandard | 24 August, 2020 | 1 comentarii | 1055 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

11Paul Popescu, manager de achizitii materii prime si logistica Clariant Romania, afirma ca in momentul in care fabrica de la Podari va deveni operationala, reteaua de furnizori va include 250 de fermieri locali. Primele acorduri au fost semnate in anul 2018, in judetul Dolj, iar acum reteaua se extinde in judetele Olt, Mehedinti si Teleorman, dar si in alte regiuni in care exista suficienta materie prima. Un partener recent foarte important este Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola din Caracal, care cultiva peste 1.000 de hectare de cereale. Unitatea de productie de la Podari are nevoie de 250.000 de tone de paie de cereale pe an pentru a putea sa realizeze o productie de 50.000 de tone de etanol celulozic.

Care este necesarul de materie prima anual pentru fabrica de la Podari? Reusiti sa-l asigurati de la fermierii din zona in totalitate sau veti incheia contracte si cu agricultori din alte zone?

Fabrica pe care o construim in comuna Podari va utiliza in jur de 250.000 de tone de paie de cereale pe an, din care vor rezulta 50.000 de tone de etanol celulozic.

Desi vorbim de un volum important de reziduuri agricole, acesta este deja in mare parte acoperit de contractele multianuale incheiate cu fermierii locali. Primele acorduri au fost semnate in anul 2018, in judetul Dolj, iar acum ne extindem reteaua de parteneri in judetele Olt, Mehedinti si Teleorman, dar si in alte regiuni in care exista suficienta materie prima. Estimam ca, la momentul in care fabrica va deveni operationala, reteaua de furnizori Clariant va include 250 de fermieri locali.

Este vorba doar de paie sau si alte resturi vegetale?

Tehnologia sunliquid® are posibilitatea de a folosi o varietate larga de resturi vegetale. La Podari, ne vom concentra pe folosirea paielor de cereale si, in special, a paielor de grau. Dupa recoltare, acestea sunt balotate si transportate in depozitele Clariant.

Citeste si Bani din paie pentru fermierii olteni! Investitie Clariant de peste 100 mil. euro la Craiova intr-o fabrica de etanol celulozic

In acest an ati achizitionat paie? In ce masura seceta v-a afectat campania de achizitii? Cum veti reusi sa va asigurati si de unde materia prima in anii dificili cand productia locala este compromisa in mare parte?

Lucram in permanenta la consolidarea lantului de aprovizionare, astfel ca achizitiile de paie au continuat si anul acesta. Un partener recent, dar foarte important, este Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola din Caracal, subunitate a Universitatii din Craiova. Statiunea dispune de peste 1.000 de hectare pe care se cultiva grau de samanta, iar paiele rezultate in urma recoltarii vor fi preluate de catre noi.

Avem un avantaj strategic datorita contractelor multianuale, care ne dau siguranta aprovizionarii. Cu toate acestea, ne dorim sa atragem alaturi de noi cat mai multi fermieri, astfel incat activitatea de productie sa poata continua la parametri optimi, chiar si in perioadele cu recolte mai slabe.

Aveti incheiate deja contracte cu fermierii romani? Ce suprafete detin acestia si ce cantitati de materie prima va pot furniza? Ce cantitate de paie ati reusit sa stocati deja? Aveti capacitati de stocare mari?

La ora actuala avem deja o retea solida de aprovizionare, bazata pe contracte incheiate pe termen lung. Campania noastra s-a bucurat de un real interes in randul fermierilor, principalul motiv fiind flexibilitatea – fiecare dintre dumnealor isi poate alege gradul de implicare in lantul de aprovizionare Clariant, in functie de propriile interese si posibilitati.

In principiu, putem vorbi despre doua categorii de parteneri: cei care ne furnizeaza strict paiele de cereale si cei care aleg sa se implice in intregul lant, furnizand si serviciile conexe, de balotare, transport si depozitare. Capacitatile de stocare sunt de 250.000 – 300.000 de tone de paie de grau, atat cat are nevoie fabrica, care va functiona in 3 schimburi.

Ce avantaje au fermierii care va dau paiele? Vi le cedeaza contra cost (puteti sa ne dati cateva detalii financiare, de ce ar merita sa faca acest lucru etc.) sau le oferiti anumite beneficii? Practic, cum se deruleaza colectarea paielor?

Avantajele sunt multiple. Pana de curand, paiele ramase pe camp reprezentau o adevarata problema pentru fermieri – nu aveau o utilitate reala, asa ca erau arse, sau tocate si incorporate in sol. Prin parteneriatul cu Clariant, ele devin o sursa de venit suplimentara, ce poate fi reinvestita pentru dezvoltarea fermei. In plus, terenurile sunt eliberate in doar cateva zile de la recoltare, asa ca lucrarile de pregatire pot incepe mai rapid, cu costuri mai mici. Acestea ar fi beneficiile de natura financiara.

Mediul inconjurator are de asemenea de castigat, pentru ca arderea paielor genera o cantitate importanta de noxe, ceea ce acum nu se mai intampla. Mai mult, indepartarea paielor reduce raspandirea agentilor patogeni si usureaza munca fermierilor.

Fluxul este unul bine pus la punct – paiele rezultate in urma recoltarii sunt balotate, apoi transportate catre unul din depozitele Clariant, fie chiar de catre fermier, fie de catre alti colaboratori din lantul de aprovizionare, in functie de tipul de colaborare pentru care se opteaza.

33

Alaturi de Clariant, fermierii au oportunitatea de a avea un partener fiabil pe termen lung, care le va asigura venituri pentru generatiile viitoare.

Poate fi o buna oportunitate pentru agricultori parteneriatul cu Clariant? In ce sens? Cui va adresati, in general, fermierilor mari sau si celor cu exploatatii mijlocii sau mici?

Parteneriatul cu Clariant reprezinta, intr-adevar, o oportunitate pentru agricultori, pentru ca pot transforma reziduurile agricole, care in trecut nu le-au adus niciun beneficiu, intr-o sursa suplimentara de venit. Ii invitam pe toti fermierii din regiune, indiferent de suprafata pe care o cultiva, sa faca parte din lantul de aprovizionare cu materii prime al fabricii Clariant.

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 November, 2020 | 0 comentarii | 88 vizualizari | 1 vot

agro invest

Fermierii şi alte afaceri din domeniul agro-alimentar vor primi de la stat, prin adoptarea noului subprogram AGRO INVEST, 10% din valoarea finantarii, sustine vicepreşedintelui PNL Daniel Constantin. Guvernul a adoptat Ordonanta de modificare a Programului IMM INVEST, in sensul adoptarii noului subprogram AGRO INVEST, dedicat in mod special IMM-urilor din domeniul agriculturii şi industriei alimentare. […]

Autor: Agrostandard | 27 November, 2020 | 0 comentarii | 80 vizualizari | 1 vot

apia

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a finalizat Campania de plati in avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unica de plata in anul 2020. In conformitate cu Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/531 al Comisiei a fost stabilit nivelul avansurilor pentru platile directe si pentru masurile de dezvoltare rurala […]

Autor: Agrostandard | 26 November, 2020 | 0 comentarii | 162 vizualizari | 1 vot

imm

Directorul General Adjunct al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Cristian Cosmin, a declarat la BucharestFoodSummit.ro, ca agricultura se afla pe locul trei intr-un top al activitatilor pentru care au fost oferite garantii prin programul IMM Invest, in acest an. Din totalul de 20.000 de garantii acordate, un numar de 996 garantii […]

Autor: Agrostandard | 21 November, 2020 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 1 vot

BASF

Obiectivele BASF pentru cresterea agriculturii durabile in Europa! Reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 pe tona de productie agricola, cresterea ponderii vanzarilor pentru solutiile cu o contributie substantiala la durabilitate, cu 7% anual, implementarea tehnologiilor digitale pe o suprafata de teren agricol de peste 400 de milioane de hectare, urmarirea utilizarii in siguranta a […]

Autor: Agrostandard | 18 November, 2020 | 0 comentarii | 136 vizualizari | 1 vot

Silobag - Grain Bags

Grain Bags Romania, furnizor de solutii pentru depozitarea in silobaguri, a generat anul acesta, o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizeaza pe o crestere de cel putin 50% in 2021. • Cea mai mare cantitate stocata anul acesta, in silobag-uri a fost de 3.500 de tone • Top 3 […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard