Patronii Dedeman intra puternic in agribusiness, odata cu preluarea Moldova Farming

Patronii Dedeman intra puternic in agribusiness, odata cu preluarea Moldova Farming

 

graulnaturevoConsiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care PIF Industrial, împreuna cu Comfert Agricultura, preiau compania Moldova Farming si, implicit, companiile Rural Capital Doi SRL si Extra Land SRL. PIF Industrial are ca obiect principal de activitate activitati de consultanta pentru afaceri si management si face parte din grupul Dedeman, controlat de fratii Paval. Cei doi detineau anterior un pachet de 20% din actiuni, conform informatiilor din piata.

Comfert Agricultura are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase si face parte din grupul Comfert, detinut de familia Grigoriu. În prezent, aceasta realizeaza venituri din închirierea activelor detinute, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Citeste si Cum alege softul fermele controlate de APIA! Analiza de risc, factorul cheie
Moldova Farming este controlata de Comfert Agricultura si are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase.

Rural Capital Doi si Extra Land sunt controlate de catre Moldova Farming si au ca obiect principal de activitate cumpararea si vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Autoritatea de concurenta a analizat aceasta operatiune si a constatat ca nu ridica obstacole semnificative în calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.

Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Potrivit informatiilor existente in piata, Moldova Farming Bacau administreaza circa 8.000 ha de teren agricol.

Citeste si Linii de finantare diferentiate pentru fermierii mici, fata de cei mari in viitorul Plan Strategic? Propunere FNGAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *