Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Culturi vegetale
Parteneriat USAMV Bucuresti – Commoditrader. Studentii experimenteaza tranzactionarea produselor agricole pe piata digitala internationala
Agrostandard | 12 May, 2020 | 0 comentarii | 137 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

usamvCommoditrader, platforma internationala de comert digital cu produse agricole si Facultatea de Management si Dezvoltare Rurala din cadrul USAMV Bucuresti, au incheiat un parteneriat educational. Studentii din cadrul specializarii Ingineria si Managementul Afacerilor Agricole, din Bucuresti si din filialele de la Calarasi si Slatina, vor participa in saptamana 18 – 22 mai la cursuri de cate o ora si jumatate, sustinute de Commoditrader, pentru a experimenta tranzactionarea produselor agricole pe piata domestica si internationala, elementele comertului digital si partile implicate, precum si mecanismele de asigurare si finantare a tranzactiilor.

Prin parteneriatul incheiat, cele doua organizatii isi propun sa exemplifice in procesul didactic aspecte esentiale pe care un viitor specialist, absolvent al facultatii de Management si Dezvoltare Rurala care activeaza in agribusiness, ar trebui sa le cunoasca: tipul de tranzactii si pozitionarea lor (anunturi si perioade) care se pot desfasura intre utilizatorii platformei – in calitate de vanzatori sau cumparatori, mecanismele de functionare ale comertului digital agricol, preturile si modul in care functioneaza piata fizica, instrumente de protectie si finantare a tranzactiilor, parametrii de tranzactionare si cerintele de calitate a cerealelor specifice unui contract, stabilirea unui contract si negocierea termenilor, precum si elementele specifice tranzactiilor de tip futures sau cele ale carbonului.

”Dorim sa sprijinim mediul educational din Romania si sa contribuim prin cunostintele noastre la formarea specialistilor agribusiness-ul romanesc. Pentru noi, Romania este o piata importanta, atat din punct de vedere al potentialului agricol, prin dimensiune si istoric al productiei, cat si datorita potentialului uman, unde oamenii sunt receptivi la evolutiile tehnologice si isi doresc sa se alinieze la tendintele internationale de comert care sa le asigure accesul la piete competitive si transparente si un nivel inalt de specializare si profesionalism”, declara Alexandra Suciu Sorensen, Responsabil Dezvoltare Piata pentru Romania, din cadrul Commoditrader.

Strategia Facultatii de Management si Dezvoltare Rurala este de a se pozitiona ca institutie dinamica de invatamant superior, urmarind indeaproape schimbarile intervenite pe piata muncii si in societate in general. O preocupare continua a colectivului facultatii este cresterea calitatii actului didactic, a intregului proces de invatamant (de la planurile de invatamant, la fisele disciplinelor, cadrele didactice, spatiile de invatamant, dotarile si stagiile de pregatire practica), in vederea formarii de specialisti care se pot integra in societatea bazata pe cunoastere, gata de a-si asuma responsabilitati, capabili de flexibilitate in cariera si pregatiti pentru a conduce.

”Suntem in dialog permanent cu reprezentanti ai mediul de afaceri din agribusiness-ul local, fermieri, furnizori de inputuri, traderi de produse agricole, procesatori, presa agricola. Suntem in catarea de informatie, ne instruim studentii in spiritul deschiderii catre nou, iar parteneriatul cu Commoditrader este un exemplu in acest sens si reprezinta totodata o oportunitate care ne permite sa aflam de la sursa modul de functionare a pietelor agricole si sa ne pregatim studentii pentru afacerile viitorului”, declara Prof. Toma Dinu, Decan al Facultatii de Management si Dezvoltare Rurala si titular al cursului Costuri, Preturi si Tarife la specializarea Ingineria si Managementul Afacerilor Agricole.

Despre Facultatea de Management si Dezvoltare Rurala

Facultatea de Management si Dezvoltare Rurala (FMDR) este una din cele sapte facultati din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMBV), cea mai veche institutie de invatamant agricol superior din Romania. FMDR este prezenta la Bucuresti si in cele doua filiale din Calarasi si Slatina.

FMDR deruleaza doua specializari de licenta: Ingineria si Managementul Afacerilor Agricole Rurala, si Inginerie si Management in Alimentatia Publica si Agroturism, considerand ca fiind cele mai adaptate atat experientei corpului didactic, cat si cerintelor pietei fortei de munca. De asemenea, in cadrul FMDR functioneaza cinci specializari de master: Management si Dezvoltare Rurala, Managementul Calitatii si Inovatiei, Management in Agroturism si Alimentatie Publica, Management si Audit Intern si Agribusiness.

Despre Commoditrader

Commoditrader a fost fondata in 2018 de doua femei daneze, antreprenorul tech, Julie Koch Fahler, si traderul de marfuri, Ida Boesen, si un grup international de mari fermieri. Platforma Commoditrader.com a fost lansata in Danemarca in aprilie 2019 si in Romania in septembrie 2019.

Lansand platforma de comert online www.commoditrader.com, compania isi asuma misiunea de a sprijini comertul transparent si deschis si sa creeze conexiuni mai bune la nivel de ferme, folosind digitalizarea.
Commoditrader a fost premiat ca fiind “Cea mai inovatoare companie din industria Agro” de catre Danish Agriculture & Food Council si YARA si “Start-up-ul nordic fintech nr. 1 in 2019” de catre Copenhagen Fintech si The Danish Industry Foundation.

###

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 284 vizualizari | 1 vot

secetapb

Comerciantii de Produse Agricole nu vor sa auda de starea de calamitate in agricultura! Asociatia Romana a Comerciantilor de Produse Agricole (ARCPA) sustine ca declararea starii de calamitate, in contextul publicarii de catre Ministerul Agriculturii a unui astfel de proiect, va pune in pericol productia urmatorilor ani agricoli si solicita retragerea de urgenta din circuitul […]

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 1 vot

APIA-SECETA

Agentia de Plati si interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii ca a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri in perioada 03 – 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica. Astfel, in urma verificarilor efectuate au fost […]

Autor: Agrostandard | 22 September, 2020 | 0 comentarii | 324 vizualizari | 1 vot

Tiberiu Stan

Seceta a creat probleme grave fermierilor din zona Moldovei, in acest an, productiile fiind, in general, sub o tona la hectar sau chiar zero, de exemplu, pe Valea Prutului. Situatia este cu atat mai grea, cu cat porumbul este cultura care ocupa cele mai mari suprafete, undeva la 70% din total suprafete cultivate, iar fara […]

Autor: Agrostandard | 22 September, 2020 | 0 comentarii | 151 vizualizari | 1 vot

p1

2020 este un an greu si pentru fermierii din zona Moldovei, din cauza secetei. Recoltatul la porumb a inceput deja, iar productiile obtinute variaza, in general, intre 1 si 3 tone/ha. Pe platforma de la cea de-a treia editie a Zilei Porumbului de la Targu Frumos, lucrurile au stat ceva mai bine, pentru ca a […]

Autor: Agrostandard | 16 September, 2020 | 0 comentarii | 265 vizualizari | 1 vot

porumb2020

Productia de porumb din acest an este puternic afectata de seceta care a redus recolta la mai putin de jumatate fata de anul trecut, sustine Nicu Vasile, seful LAPAR. In 2019, Romania a avut o productie de porumb de circa 17 milioane de tone, din care o mare parte a mers la export. Cele mai […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard