Parteneriat Commoditrader – APPR pentru preturi transparente!

 

porumbPlatforma Commoditrader si Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR) incheie un parteneriat prin care sprijina fermierii sa-si vanda porumbul si produsele agricole catre parteneri directi si la preturi transparente! Commoditrader, platforma digitala de comercializare online a produselor agricole lansata in Romania in toamna anului trecut, incheie un parteneriat strategic cu Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR). Obiectivul proiectului este sprijinirea fermierului roman sa aiba acces la informatii despre piata locala si internationala de tranzactionare a porumbului si cerealelor, sa acceseze mai multi parteneri de afaceri directi, beneficiind de o piata competitiva si mai transparenta si de conditii favorabile de negociere, in timp ce faciliteaza accesul cumparatorilor catre fermieri.

Commoditrader si APPR isi propun sa creeze conditii comerciale mai bune si acces la piata locala si globala pentru producatorii romani de cereale printr-o piata online, unde casele comerciale locale, internationale si externe pot licita porumbul produs in fermele din Romania. Colaborarea este bazata pe o intelegere comuna pentru a lucra pentru fermieri si in interesul lor. Platforma va fi oferita ca un serviciu gratuit in ceea ce priveste comertul, iar fermierul va putea sa o foloseasca pentru a se informa despre nivelul preturilor produselor agricole, pentru a-si lista produsele si pentru a vinde sau cumpara.

Cele doua entitati vor initia proiecte comune precum intalniri si evenimente dedicate fermierilor pentru a le asigura informatii utile in vederea unui management eficient al fermei si crearea unei cooperari mai bune in domeniul comertului cu bunuri agricole.

„Romania este una dintre cele mai mari piete agricole din Europa, asadar o piata importanta pentru noi si prima in care am lansat platforma Commoditrader in afara tarii de origine, Danemarca, unde proiectul a fost dezvoltat in colaborare cu fermieri si asociatii de fermieri. Prin parteneriatul cu APPR dorim sa oferim fermierilor din asociatie posibilitatea sa-si comercializeze produsele agricole in conditii transparente de piata si pret. Daca pana acum agricultorii erau nevoiti sa-si vanda recoltele in campanie pentru ca nu aveau conditii de depozitare adecvate sau acestea lipseau in totalitate, prin platforma noastra pot accesa, spre exemplu, parteneri variati precum fabrici de furaje sau ferme, din partea carora sa obtina preturi mai bune”, a declarat Ida Boesen, Cofondatorul companiei daneze.

Commoditrader este o piata digitala usor accesibila, in mod gratuit, de catre orice fermier sau jucator din domeniul agricol, prin crearea unui profil de utilizator, care poate fi cumparator, vanzator sau ambele. Utilizatorul isi poate segmenta piata tinta, listand anunturi vizibile doar fermierilor sau traderilor care se potrivesc profilului pe care il cauta pentru tranzactionare. Preturile marfurilor agricole comercializate in platforma sunt transparente, inclusiv costul transportului.

Platforma ofera si solutii de transport sau utilizatorul poate colabora cu propriul furnizor, iar Commoditrader calculeaza toate costurile logistice aferente, pentru ca ofertele sa fie comparabile. De asemenea, fermierul plateste doar pentru serviciile financiare suplimentare la alegerea sa, cum ar fi asigurarea de credit comercial, care va fi adaugata platformei drept serviciu, in viitor.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

APPR este o asociatie profesionala formata din producatori agricoli si reprezentanti ai lantului profesional de porumb din Romania. Obiectivul sau principal este sa furnizeze expertiza tehnica, informatii economice, tehnologice si profesionale membrilor sai si organizatiilor profesionale ale fermierilor din Romania. Prin solutiile sale, APPR isi propune sa sprijine fermierul roman sa obtina un management mai bun al fermei.

„Suntem foarte interesati sa aducem agricultorii impreuna; momentan, APPR reuneste aproximativ 500 de fermieri si organizatii mici locale care lucreaza impreuna 500 de mii ha de teren agricol. Prin activitatea noastra ne propunem sa le oferim informatii tehnice, economice, legislative si comerciale, care sa aiba un impact pozitiv asupra fermei si activitatii fermierului, a declarat Alina Cretu, Director Executiv, Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania. Parteneriatul cu Commoditrader face parte din strategia noastra pentru perioada urmatoare, care urmareste ajutorul acordat membrilor nostri in a-si comercializa produsele agricole in conditii de piata cat mai avantajoase si transparente”, aprecizat Alina Cretu.

Despre Commoditrader ApS

Commoditrader ApS este un start-up fintech danez infiintat in 2018 de Julie Koch Fahler si Ida Boesen si un grup de fermieri danezi. Lansand platforma de comert online www.commoditrader.com, compania isi asuma misiunea de a sprijini comertul transparent si deschis si sa creeze conexiuni mai bune la nivel de ferme, folosind digitalizarea.

Citeste si CE interzice Romaniei sa acorde autorizatii de urgenta pentru neonicotinoide!

Commoditrader a fost premiat ca fiind “Cea mai inovatoare companie din industria Agro” de catre Danish Agriculture & Food Council si YARA si “Start-up-ul nordic fintech nr. 1 in 2019” de catre Copenhagen Fintech si The Danish Industry Foundation.

Despre APPR (Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania)

APPR este o asociatie profesionala formata din producatori agricoli care detin suprafete de lucru cuprinse intre 50 si 50.000 ha, dar si din reprezentanti ai lantului profesional de porumb din Romania.

APPR face parte din Confederatia Europeana a Producatorilor de porumb (CEPM), care reprezinta cele mai mari tari producatoare de porumb din Europa. Obiectivul sau principal il reprezinta furnizarea de expertiza tehnica, economica si legislativa pentru membri si organizatiile profesionale ale fermierilor din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *