Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Opt din zece romani consuma oua saptamanal. De la hipermarket, in principal
Agrostandard | 10 December, 2017 | 0 comentarii | 1060 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

ouaOpt din zece romani consuma oua saptamanal, iar cei mai multi dintre ei (39%) consuma intre trei si sase oua pe saptamana, potrivit unui comunicat realizat de Agricola Bacau, in noiembrie. 14% dintre cei chestionati consuma oua zilnic si doar unu din zece romani declara ca mananca mai putin de un ou pe saptamana sau deloc. In ce priveste aspectele de care romanii tin cont in fata raftului, pe primul loc se situeaza importanta provenientei de la producatori romani (29%). Pretul este un alt criteriu important in alegerea oualor, doar 10% dintre cei chestionati declarand ca sunt dispusi sa plateasca mai mult de un leu pe un ou, atunci cand produsul respecta anumite caracteristici pe care ei le cauta.

Doi din zece romani cauta la raft oua ecologice si tot atatia cauta oua provenite de la gaini crescute in sistem free-range (in aer liber, cea mai mare parte a timpului). Cu toate ca au intrat recent pe piata autohtona, ouale imbogatite natural cu diferiti nutrienti (Omega 3, luteina, antioxidanti) incep sa castige interesul publicului roman, 3% dintre cei chestionati alegandu-le pe acestea in detrimentul celor clasice.

34% dintre romani isi procura in continuare ouale de la tara, iar cei mai multi dintre ei (37%) apeleaza, insa, la hipermarketuri, 20% alegand magazinele de proximitate. Cutia de zece oua este alegerea preferata de aproape jumatate dintre respondenti, urmata de cea de 30 de oua. 16% dintre romani prefera sa cumpere ouale la bucata, mai putine, si mai des. Micul dejun este principalul moment de consum in familiile din Romania, peste jumatate dintre respondenti clasand omleta pe primul loc in topul preferintelor, cand vine vorba de preparate din oua. Ouale prajite si cele fierte sunt imediat urmatoarele in clasament, la polul opus aflandu-se oul posat, ouale scotiene sau cele umplute, consumate constant de mai putin de 5% dintre romani.

Citeste si De la pretul oualor care “rupe tavanul” retailerilor, la ieftiniri de pe o zi pe alta…

*Studiul Atitudinile si perceptiile romanilor cu privire la consumul de oua a fost comandat de AGRICOLA si realizat de iVox in perioada 16-23 noiembrie 2017, pe un esantion reprezentativ de 2284 de respondenti.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 19 January, 2021 | 0 comentarii | 53 vizualizari | 1 vot

inma1

Pe vremuri producea masini agricole, astazi vorbim de roboti si drone, senzori sau echipamente de ultima generatie, conform solicitarilor venite din partea pietei. O transformare incredibila a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA Bucuresti, cu o traditie de aproape 100 de ani, la care putini s-ar […]

Autor: Agrostandard | 18 January, 2021 | 0 comentarii | 78 vizualizari | 1 vot

albine

Federatia Asociatiilor Apicole din Romania Romapis s-a saturat de derogarile repetate privind utilizarea neonicotinoidelor in Romania si atrage atentia ministrului Agriculturii Adrian Oros ca ele -au facut prin abuzarea legislatiei europene, motiv pentru care solicitam corectarea acestor erori grave prin revocarea autorizatiilor nr. 13335, 13336 si 13337/18.12.2020. Iata si scrisoare adresata ministrului Oros de ROMAPIS. […]

Autor: Agrostandard | 16 January, 2021 | 1 comentarii | 537 vizualizari | 1 vot

mangalita 2

Compania Green Way Farm din comuna Lumina, judetul Constanta, a reusit sa obtina o finantare in valoare de 720.746 de euro prin programul PNDR 2020, sumele fiind alocate pentru infiintarea unei ferme de porci, dar si a unei unitati de procesare, fiind asigurat practic intreg lantul de productie. Valoarea totala a investitiei se ridca la […]

Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

grill

Damian Marian, fondatorul restaurantului The Grill alaturi de Dani Otil, vorbeste despre experienta traita in vremurile pandemiei. S-a trecut la terasa, dar au crescut si livrarile la domiciliu, care au ajuns sa aiba o pondere intre 25 si 30% din vanzarile totale, bonul mediu avand o valoare cuprinsa intre 100 si 120 RON. Referitor la […]

Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 1698 vizualizari | 3 voturi

rosii

Asa cum era de asteptat, programul Tomata nu va mai continua in acest, va functiona in schimb programul de minimis pentru legume in spatii protejate, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros la AgroTv. “Pentru programul de minimis vom avea la dispozitie 88 milioane de euro. Vor fi sprijinite alte legume cultivate in spatii protejate, nu […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1637 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1698 vizualizari | 3 voturi
29 Dec 2020 | 0 comentarii | 296 vizualizari | 2 voturi
09 Dec 2020 | 0 comentarii | 237 vizualizari | 2 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1758 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1698 vizualizari | 3 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1637 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard