Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Culturi vegetale
Obiectivele BASF pentru cresterea agriculturii durabile in Europa
Agrostandard | 21 November, 2020 | 0 comentarii | 268 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

BASFObiectivele BASF pentru cresterea agriculturii durabile in Europa! Reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 pe tona de productie agricola, cresterea ponderii vanzarilor pentru solutiile cu o contributie substantiala la durabilitate, cu 7% anual, implementarea tehnologiilor digitale pe o suprafata de teren agricol de peste 400 de milioane de hectare, urmarirea utilizarii in siguranta a produselor BASF, apel la colaborare pentru a promova Strategia Farm to Fork! BASF isi asuma obiective clare si masurabile pentru a sustine cresterea agriculturii durabile pana in 2030. Concentrandu-se pe cele mai importante parghii care pot face agricultura durabila si pot contribui la satisfacerea celor mai presante nevoi ale societatii, compania va ajuta fermierii sa obtina o reducere cu 30% a emisiilor de CO2 / tona de productie agricola. Ponderea vanzarilor solutiilor ce au o contributie substantiala la sustenabilitate va creste, de asemenea, cu 7% anual.

In plus, BASF va introduce tehnologii digitale in ferme ce insumeaza peste 400 de milioane de hectare de teren agricol si va asigura consiliere privind administrarea corecta pentru utilizarea in siguranta a produselor sale. Noile angajamente sustin implementarea Strategiei BASF in agricultura, lansata in 2019.

„Agricultura este fundamentala pentru bunastarea lumii. In deceniile urmatoare, sistemul nostru agroalimentar va trebui sa treaca printr-o transformare accelerata, pentru a oferi o cantitate suficienta de alimente sanatoase si accesibile populatiei in crestere. In acelasi timp, va trebui sa atenuam impactul asupra planetei. Aceasta transformare este determinata de necesitatea obtinerii unor productii agricole ridicate, productii obtinute prin metode recunoscute ca fiind valoroase de catre societate, care nu au impact asupra planetei si ajuta fermierii sa-si castige existenta”, a declarat Vincent Gros, presedintele BASF Agricultural Solutions. „Cu ofertele noastre inter-conectate, sprijinim fermierii din intreaga lume sa practice cea mai importanta meserie de pe pamant, pentru a crea impreuna un impact pozitiv asupra sistemului agroalimentar.”

Comentand modul in care angajamentele globale ale BASF se transpun in peisajul agricol european, Livio Tedeschi, vicepresedinte senior al diviziei BASF Agricultural Solutions din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a declarat: „Un sistem alimentar mai sanatos si mai durabil este o piatra de temelie a Pactului Verde European (Green Deal). Daca traseul exact si obiectivele pentru strategiile Farm to Fork si Biodiversitate sunt inca in stadii incipiente, directia este clara: fermierilor europeni li se cere sa optimizeze in continuare inputurile, sa contribuie la cresterea biodiversitatii si la atenuarea impactului schimbarilor climatice – cu accent pe digitalizare si agricultura organica.”

Cu peste 100 de ani de experienta in slujba fermierilor si o mare pasiune pentru inovatie, BASF accepta provocarea de a crea un sistem agroalimentar durabil. Angajamentele sale de sustenabilitate reprezinta un pas important inspre acest obiectiv comun. Tedeschi a explicat:

„Desi vedem in continuare necesitatea unui dialog mai intens cu privire la elementele cheie ale strategiei Farm to Fork, sesizam, de asemenea, o oportunitate semnificativa pentru schimbari pozitive. Modelarea viitorului productiei de alimente in Europa este o transformare complexa, care necesita inovatie si colaborare, de aceea incurajam toate partile interesate sa coopereze, pentru a gasi echilibrul potrivit pentru succesul fermierilor, al agriculturii si al generatiilor viitoare.”

Agricultura smart din punct de vedere climatic

BASF va sprijini fermierii sa devina mai eficienti din punctul de vedere al emisiilor de carbon si sa faca fata conditiilor meteorologice volatile, oferind tehnologii care sporesc productiile, fac gestionarea fermelor mai eficienta si scad impactul asupra mediului. In acelasi timp, compania exploreaza modalitati de a stimula reducerea emisiilor de CO2 si de a deschide noi surse de plusvaloare pentru fermieri. Printre produsele si solutiile care vor contribui la reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 / tona de productie agricola se numara obtinerea de soiuri de culturi cu productii ridicate, rezistente la diferite tipuri de clima si rezistente la stres, care pot reduce impactul ecologic si pot creste profitabilitatea fermei, intr-un mediu agricol cu multe provocari. Noile varietati de hibrizi de grau, de exemplu, vor aduce o crestere semnificativa a productiei si o calitate imbunatatita a cerealelor.

Solutii durabile

Obiectivul BASF este cresterea numarului de solutii durabile pe care le ofera fermierilor an de an. Prin urmare, compania investeste continuu in cercetare si dezvoltare, avand la baza criterii clare de durabilitate. Diviza de cercetare si dezvoltare BASF propune solutii care sustin utilizarea eficienta a resurselor si reduc amprenta de mediu. De exemplu, solutii bazate pe fungicidul Revysol®, care asigura o crestere a productiei de grau cu 4% pe terenurile agricole existente, permitand fermierilor sa protejeze habitatul natural. Sau aplicarea tintita a solutiilor biologice, cum ar fi feromonii RAK®, care impiedica inmultirea anumitor daunatori, protejand plantele pe tot parcursul ciclului lor de viata; ca solutii complementare celor conventionale.

In plus, BASF isi evalueaza intregul portofoliu de produse in raport cu criteriile de sustenabilitate clar definite si validate de terte parti, prin metoda Sustainable Solution Steering. Divizia BASF Agricultural Solutions va contribui in mod semnificativ la obiectivul Grupului BASF de a a atinge, pana in 2025, cifra de 22 miliarde de euro din vanzari de produse din categoria “Accelerator“. Aceste produse aduc o contributie substantiala la durabilitate in lantul valoric. Divizia de solutii agricole isi propune sa isi mareasca anual ponderea solutiilor durabile in vanzari cu 7%.

Agricultura digitala

Digitalizarea poate face agricultura mai eficienta din punct de vedere al resurselor, mai incluziva si mai durabila. Prin urmare, BASF ii va ajuta pe fermieri sa isi dezvolte profitabil afacerile cu ajutorul instrumentelor digitale, reducand in acelasi timp amprenta asupra mediului. Utilizarea tehnologiilor digitale permite fermierilor sa produca mai mult cu mai putine resurse si sa eficientizeze procesele agricole, incepand cu monitorizarea culturilor si terminand cu lantul alimentar de desfacere. Solutiile agricole xarvio™ de la BASF permit aplicarea mai precisa a produselor de protectie a plantelor, gestionarea nutrientilor, calcularea automatizata a zonelor tampon si monitorizarea biodiversitatii. Instrumentele digitale au, de asemenea, capacitatea de a ajunge la un numar mare de fermieri, inclusiv la cei din tarile mai putin dezvoltate, sporind astfel cunostintele si gradul de constientizare a durabilitatii in agricultura. BASF isi propune sa asigure disponibilitatea tehnologiilor digitale pentru o suprafata de peste 400 de milioane de hectare de teren agricol cumulativ pana in 2030.

Utilizare inteligenta

BASF ia in serios angajamentul fata de siguranta sanatatii umane si a mediului, oferind consiliere pentru o aplicare corecta a fiecarui produs, astfel incat utilizarea produselor sale sa se desfasoare in siguranta atat in ferme, cat si in proximitatea acestora. Compania ofera acces la instrumente si servicii de administrare adaptate activitatii zilnice a fiecarui fermier. Acestea includ echipamente de protectie, instruire personalizata, solutii digitale si tehnologii noi de aplicare a produselor, adaptate exigentelor viitorului. Sistemul de transfer inchis Easyconnect, de exemplu, a fost dezvoltat impreuna cu diversi parteneri si este sustinut de jucatori cheie din industria agricola, cu primele lansari pe piata preconizate in 2021/22.

Pentru a afla mai multe informatii despre angajamentele BASF privind durabilitatea in agricultura, va rugam sa vizitati site-ul web al diviziei.

Despre divizia BASF Agricultural Solutions

Cu o populatie in crestere rapida, lumea devine din ce in ce mai dependenta de capacitatea noastra de a dezvolta o agricultura sustenabila si de a pastra un mediu sanatos. Colaborand cu agricultori, profesionisti in agricultura, experti in managementul daunatorilor si altii, ne asumam sa contribuim la acest lucru. De aceea, investim in cercetare si dezvoltare si intr-un portofoliu complex, inclusiv de seminte si trasaturi genetice, solutii chimice si biologice pentru protectia culturilor, gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experti in laboratoare, pe camp, la birou si in unitatile de productie, conectam gandirea inovatoare si activitatea practica de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care functioneaza – pentru agricultori, societate si planeta. In 2019, divizia noastra a generat vanzari de 7,8 miliarde de euro.

Despre BASF

In cadrul BASF, dezvoltam chimia viitorului. Noi imbinam succesul economic cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Cei aproximativ 117.000 de angajati ai grupului BASF lucreaza pentru a contribui la succesul clientilor nostri in aproape toate sectoarele si aproape fiecare tara din lume. Portofoliul nostru este organizat in sase segmente: Produse Chimice, Materiale, Solutii Industriale, Tehnologia Suprafetelor, Nutritie si Ingrijire si Solutii pentru Agricultura. BASF a generat o cifra de afaceri de aproximativ 59 mld. € in 2019. Actiunile BASF sunt tranzactionate la bursa din Frankfurt (BAS) si ca American Depositary Receipts (BASFY) in SUA. Puteti afla mai multe informatii, accesand www.basf.com.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 4 March, 2021 | 0 comentarii | 112 vizualizari | 1 vot

protest-iasi

Astazi a fost o zi importanta pentru fermieri in incercarea de a-i determina pe oficialii romani sa le dea ce le-au promis. La Bucuresti, Alianta pentru Agricultura si Cooperare a avut intalniri de lucru cu premierul si presedintele Camerei Deputatilor, in timp ce la Iasi, Vaslui si Botosani fermierii au iesit in strada. Asteptam sa […]

Autor: Agrostandard | 4 March, 2021 | 0 comentarii | 103 vizualizari | 1 vot

paie

Calitatea solurilor este un subiect mai degraba tabu pentru multa lume in Romania, facandu-se abstractie pur si simplu de riscul scoaterii din circuitul agricol a unor suprafete importante de terenuri in viitorul apropiat, in contextul schimbarilor climatice, fara sa mai vorbim de cele pierdute deja. Sudul Olteniei, Dobrogea sau estul tarii sunt zonele cu cele […]

Autor: Agrostandard | 3 March, 2021 | 0 comentarii | 83 vizualizari | 1 vot

silobag

Fermieri importanti care activeaza in sectorul zootehnic din Romania si-au dat intalnire la cea de-a IV-a editie a evenimentului „Creste-ti profitul in ferma. Alege depozitarea in silobag!”, organizat de Grain Bags Romania, pe 17 februarie 2021. Acesta a putut fi urmarit in mediul online, pe Zoom si pagina de Facebook a companiei. Toate detaliile despre […]

Autor: Agrostandard | 3 March, 2021 | 0 comentarii | 122 vizualizari | 1 vot

drona

De ceva vreme, dronele au inceput sa fie folosite si pe post de semanatoare. Este cazul culturilor de acoperire, adica cele semanate pe terenurile unde exista deja o cultura de baza. Specialistii recomanda ca semanatul sa se faca cu 2-3 zile inainte de recoltatul cerealelor sau chiar cu 2- 3 saptamani inainte. Culturile de acoperire […]

Autor: Agrostandard | 2 March, 2021 | 0 comentarii | 168 vizualizari | 1 vot

ingrasaminte

Interdictia de aplicare a fertilizantilor se aplica diferit, in functie de utilizarea terenului, tipul de culturi si tipul de ingrasamant. In acest context, incepand de luni, 1 martie, se ridica partial interdictia de fertilizare. Astfel, va fi permisa aplicarea ingrasamintelor lichide si sintetice pe terenurile arabile. Conform Codului de Bune Practici Agricole (CBPA), incepand cu […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
03 Mar 2021 | 0 comentarii | 2348 vizualizari | 4 voturi
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1792 vizualizari | 4 voturi
27 Feb 2021 | 0 comentarii | 295 vizualizari | 3 voturi
26 Feb 2021 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 3 voturi
»
27 Ian 2021 | 0 comentarii | 5474 vizualizari | 3 voturi
»
03 Mar 2021 | 0 comentarii | 2348 vizualizari | 4 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 2192 vizualizari | 3 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1792 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2021 © Agrostandard