O noua rasa de oi urmeaza sa fie omologata, in iulie

O noua rasa de oi urmeaza sa fie omologata, in iulie

 

oaiaO noua rasa de oi urmeaza sa fie omologata in Romania, in aceasta luna. Este vorba de rasa Prolific, ce va fi omologata de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie, sub numele de Merom, dupa cum a anuntat directorul Institutului National de Crestere a Ovinelor si Caprinelor Pallas Constanta. Noua rasa de oi va oferi cu 20% mai multa carne si lapte si va putea aduce pe lume pana la 3 miei.

“Dupa anul 1962, cand a fost omologata rasa Merinos de Pallas, Institutul nostru a creat si omologat doua rase de oi: in 2010 – Rasa de Lapte Pallas (o rasa adaptata conditiilor de campie, in special, din Romania, cu o productie de lapte foarte buna in comparatie cu rasele locale) si in 2012 – Rasa de Carne Pallas, iesind in intampinarea dorintei crescatorilor de a-si imbunatati calitatea carcaselor la mieii pe care ii obtin si ii valorifica. Ambele rase, si cea de lapte si cea de carne, sunt foarte solicitate de catre crescatori”, a declarat Radu Raducu, la Radio Antena Satelor, in emisiunea Viata la Tara.

Marea noutate constituie insa rasa Prolific care va fi omologata, in luna iulie, de catre Agentia Nationala pentru Zootehnie, sub numele de Merom.

“Aceasta rasa va fi foarte utila crescatorilor, marind prolificitatea in turmele pe care le detin, cu o capacitate de alaptare a oilor foarte, foarte buna si cu o calitate a carcaselor apropiata de Rasa Merinos de Pallas”, a mai spus Radu Raducu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *