Industria restaurantelor va pierde in jur de 5.000 de locatii la nivel national, circa 10% din total, intrucat aceste locatii nu se vor mai putea redeschide in perioada urmatoare, sustine presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), Daniel Mischie. “O pierdere foarte mare, daca ne referim la numarul de locatii care practic nu mai pot redeschide. Sunt mai bine de 5.000 de locatii la nivel national in industria restaurantelor care nu vor mai putea redeschide, din aproape 45.000 de locatii, deci, aproximativ 10% din locatii”, a declarat Mischie, potrivit Agerpres.
Din punct de vedere financiar, este vorba de o pierdere de 400 de milioane de euro pe luna pentru industria restaurantelor. Cea mai mare pierdere o reprezinta insa resursa umana calificata.
Citeste si #RomaniaFunctioneaza. Sorin Minea: Industria alimentara se clatina grav
“Din punct de vedere financiar in industria restaurantelor pierdem 400 de milioane de euro pe luna, practic industria a pierdut un miliard de euro incasari. Un alt lucru important pe care il pierdem este datorita faptului ca industria se va restarta usor ca un avion care incepe sa decoleze, nu stim exact cum vor fi masurile active implementate – noi ne straduim sa pastram cat mai mult din colegii nostri din industrie – dar cea mai mare pierdere este fiecare om din aceasta industrie pe care ne-am chinuit in ultimii ani sa-i calificam si pe care ii pierdem astazi”, a precizat presedintele HORA.
In Romania exista circa 400.000 de angajati in industria turistica, iar 12.000 sunt la nivelul celor 2.100 de agentii de turism existente.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 17 January, 2021 | 0 comentarii | 335 vizualizari | 1 vot

2020 a fost un an greu pentru fermieri din mai multe puncte de vedere, dar chiar si asa pare greu chiar si sa ne imaginam ca la unele culturi recoltele au fost cu mult sub productiile medii din 1986, cu toata dezvoltarea tehnologica actuala, sustine Nicu Vasile, seful LAPAR. Nu se sfieste sa spuna nici […]
Autor: Agrostandard | 8 December, 2020 | 0 comentarii | 782 vizualizari | 1 vot

Fermierii cu pana la cinci hectare au un venit mult mai mic decat romanii aflati in somaj, a declarat seful LAPAR, Nicu Vasile, in cadrul unei conferinte ce a avut loc recent la ASAS. Romania nu este capabila sa-si hraneasca proprii cetateni, 33% din cele 10,3 milioane de ferme europene se aflau in 2016 pe […]
Autor: Agrostandard | 7 December, 2020 | 0 comentarii | 207 vizualizari | 1 vot

LAPAR anunta inceperea procedurilor pentru punerea la punct a unui centru de cercetare aplicata, dezvoltare si implementare pentru agricultura, care va functiona in apropiere de Bucuresti, cu finantare din surse private, a declarat presedintele LAPAR in urma cu cateva zile intr-o conferinta de presa. El a mai anuntat si punerea la punct a Parteneriatului Public […]
Autor: Agrostandard | 4 December, 2020 | 0 comentarii | 269 vizualizari | 1 vot

LAPAR va incheia un parteneriat public-privat (primul de acest fel in sector, de altfel) cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” (A.S.A.S.) care anunta ca este deschisa pentru colaborarea cu asociatiile de fermieri din Romania. Rezultatele cercetarii romanesti vor putea sa ajunga astfel cu mult mai usor la agricultori pentru a-i ajuta sa […]
Autor: Agrostandard | 18 November, 2020 | 1 comentarii | 218 vizualizari | 1 vot

Primul hackathon din Romania dedicat domeniului agroalimentar RO AgriFood Hacking – HAR 2020 a fost organizat la initiativa Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), scopul fiind unirea eforturilor mai multor oameni talentati pentru a lupta impotriva celei mai mari provocari ale lumii, pandemia COVID-19, folosind digitalizarea sectorului agroalimentar, declara Stefan Padure, presedinte APAR. Finantarea a […]