Pandemia de COVID-19 a pus la mare incercare cramele mici: exporturile catre China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului incearca sa acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online. Cramele mici din Romania trec printr-o situatie dificila. Veniturile s-au redus considerabil pentru ca o mare parte din piata de desfacere a disparut. Nu mai pot fi organizate festivaluri, livrarile catre HoReCa au scazut considerabil, iar Asia a redus importurile de vin din zona europeana, odata cu declansarea pandemiei de COVID-19. Practic, cramele mici functioneaza la limita supravietuirii si este greu de crezut ca vor rezista in acest fel, pe termen lung.
Crama Dealul Dorului din Silagiu, judetul Timis, a inregistrat in perioada februarie 2020 -septembire 2020 o scadere de aproximativ 50 la suta a vanzarilor. Singurele puncte de vanzare care au ramas in picioare sunt magazinele proprii si supermarketurile, dar si aici s-au inregistrat scaderi.
“Perioada verii si inceputul de toamna, de obicei, aduceau o activitate de nedescris in crama. Eram solicitati la numeroase festivaluri, livram catre China, distribuitorii ne cereau stocuri mari de vin pentru a le livra, acum suntem socati de aceasta liniste. Este dificil sa rezisti in asemenea conditii, mai ales ca activitatea restaurantelor a fost restransa si mai mult decat era. Cea mai importanta pierdere este a pietei asiatice, despre care nu stim daca vor mai fi reluate legaturile comerciale“ sustine Doru Husarciuc, proprietarul cramei Dealul Dorului, din Timis.
Pentru a acoperi aceasta pierdere, Crama Dealul Dorului a lansat recent magazinul online www.cramadealuldorului.ro. Aici, consumatorii de vin de calitate pot consulta oferta si pot comanda orice sortiment de vin, care exista pe stoc. Tot aici, este disponibila si gama MAESTOSO, care este destinata pentru consumul din HoReCa.
“Sa lansam un magazin online, era cea mai logica miscare in conditiile actuale. Ne adresam celor care nu percep cina fara un pahar de vin. Le garantam produse de cea mai buna calitate. Suntem producatori locali si punem mare accent pe calitatea vinului. Limitam productia de struguri, inca din iarna, de la taierea vitei-de-vie, iar mai tarziu prin taiere in verde, astfel incat sa obtinem strict cantitatea de care avem nevoie pentru o calitate superioara a vinului! Doar cramele care intr-adevar vor sa obtina calitate fac aceasta limitare si ne bucuram ca noi putem oferi un vin pentru cele mai rafinate gusturi”, a adaugat Doru Husarciuc.
Livrarea se face in cele mai sigure conditii, fiecare sticla de vin este impachetata separat. Comenzile din Timisoara si imprejurimi beneficiaza de transport gratuit.
Despre Crama Dealul Dorului
Crama Dealul Dorului produce anual aproximativ 100.000 de sticle de vin. Podgoria este intinsa pe 17 hectare in productie si include urmatoarele soiuri de vita de vie: Merlot, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare, Riesling Italian si Muscat Ottonel. Pentru a dezvolta un proiect ambitios, in urmatorii doi ani vor mai intra in productie inca 26 de hectare de vita de vie cu soiurile de mai sus, dar si Feteasca Neagra si Sauvignon Blanc.
Crama Dealul Dorului detine un spatiu generos sapat in inima dealului, unde vinurile sunt depozitate la temperaturi optime pentru maturare, asteptand momentul cel mai bun pentru a fi livrate clientilor.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 7 January, 2021 | 0 comentarii | 390 vizualizari | 1 vot

FoodIntelForum 2021 debuteaza cu o reuniune a vinurilor romanesti de colectie, vinuri reprezentative pentru doua podgorii faimoase: Dealu Mare si Tarnave. O seara de gala si invitati de varf intr-o confruntare a vinurilor de buna calitate de la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietrosa-Istrita (USAMV Bucuresti) si Jidvei, cel mai mare […]
Autor: Agrostandard | 3 January, 2021 | 0 comentarii | 361 vizualizari | 1 vot

Casa Neacsu din Vrancea este producatorul autohton de vinuri care detine cele mai multe soiuri romanesti de vita de vie, nu mai putin de 16, de aproape trei ori mai mult fata de urmatorul competitor. Compania administreaza o suprafata de 850 ha de vie, din care 250 de hectare de vie bio, in mai multe […]
Autor: Agrostandard | 27 October, 2020 | 0 comentarii | 360 vizualizari | 1 vot

Pe dealurile din judetul Buzau a fost infiintata, in 1893, prima statiune de cercetare viticola din Romania. Inca functioneaza si continua sa pregateasca generatii de producatori de vin. Statiunea Pietroasa se afla in mijlocul podgoriei Dealu Mare. Cele mai bune vinuri facute aici sunt pastrate la 6 metri sub pamant, potrivit Digi24.ro. Vinoteca Statiunii Pietroasa […]
Autor: Agrostandard | 22 October, 2020 | 0 comentarii | 230 vizualizari | 1 vot

Sectorul vinului si cel al distributiei traditionale de bunuri de larg consum, care detin o cifra de afaceri de peste 5 miliarde de euro, au devenit eligibile pentru finantare din fonduri europene, odata cu aprobarea prin Lege a Ordonantei 130/2020 de catre Parlament, a anuntat Asociatia Companiilor de distributie de Bunuri din Romania.
Autor: Agrostandard | 2 October, 2020 | 0 comentarii | 229 vizualizari | 1 vot

Specialistii spun ca 2020 este unul din cei mai prosti ani din ultimele decenii pentru produtia de struguri, din cauza secetei. Nu este deloc exclus chiar ca pe lista culturilor care vor primi despagubiri pentru pagubele produse de seceta in acest an sa se afle si vita de vie, dupa cum promit oficialii de la […]