Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Legume-Fructe
Malagrow Romania: Metodele de productie intensiva reprezinta viitorul sectorului horticol
Agrostandard | 29 April, 2020 | 0 comentarii | 359 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

csabaeberMetodele de productie intensiva reprezinta viitorul sectorului horticol, deoarece procesele profesionale pot fi utilizate pentru producerea legumelor si fructelor la un pret mai competitiv si astfel sa fie mai bine vandute pe piata, sustine Csaba Éber, directorul comercial al firmei Malagrow, companie specializata in distributia de biostimulanti, ingrasaminte foliare si alte produse pentru fermierii de horticultura. In timpul crizei economice in curs de desfasurare venitul disponibil al cumparatorilor este in scadere, astfel incat agentii comerciali vor negocia si mai dur cu cultivatorii, considera Csaba Éber, directorul comercial al firmei Malagrow.

Consecintele se vor simti la furnizorii de produse alimentare, inclusiv in sectorul romanesc de legume si fructe. Agentii economici profesionali, care desfasoara o productie moderna, vor fi cei care pot castiga in conditiile dure de concurenta, dar s-ar putea ca multi producatori horticoli sa nu poata rezista presiunii pietei si sa dea faliment.

Productia profesionala este importanta si in ciclurile economice favorabile, dar eficienta este si mai importanta in perioadele de criza. Cu toate ca intr-o perioada favorabila uneori se poate prospera pe piata chiar si cu performante variabile, in situatii de criza este cert ca agentii profesionali eficienti sunt cei care pot intra in lupta cu succes pentru cererea solvabila limitata, a precizat Csaba Éber.

Citeste si Plantatiile de afini din Romania s-au extins de patru ori in patru ani

Directorul comercial al firmei Malagrow a adaugat: veniturile disponibile ale cumparatorilor vor scadea ca urmare a crizei si, in timp ce produsele alimentare vor continua sa fie cumparate, sensibilitatea la pret va creste cu siguranta. In aceasta situatie este clar ca doar acei agenti vor ramane in concurenta care indeplinesc pe deplin cerintele de calitate dictate de lanturile comerciale si sunt capabili sa transporte astfel de marfuri in cantitati mari si ieftin. A fi furnizor cu amanuntul este o pozitie care inseamna o cerere constanta, oferind astfel venituri sigure din vanzari si un parteneriat pe termen lung pentru producatori. Totusi, acest lucru nu este disponibil pentru toti agentii.

In perioade de criza se cauta marfa mai ieftina

Aceasta este situatia si in cazul sectorului legumelor si fructelor din Romania, unde s-ar putea ca mai multi agenti care nu sunt in masura sa indeplineasca pe deplin conditiile concurentiale dure vor fi dezavantajati sau chiar distrusi – a subliniat Csaba Éber. „Acesti agenti au fost mentinuti la suprafata in ciclul economic precedent favorabil si de cresterea salariilor, dar intr-o situatie in care cumparatorii se uita in mod special la ce cheltuiesc bani, performanta lor poate nu mai va fi suficienta pentru a raspunde asteptarilor lanturilor comerciale“ – a precizat directorul.

Agentii profesionali ai comertului cu amanuntul joaca un rol cheie in acest proces, intrucat vand produse alimentare in cantitati mari, de aceea sunt in contact zilnic cu cumparatorii si – prin negocieri de pret – cu producatorii si furnizorii. Aceste lanturi de comercianti cu amanuntul simt intotdeauna foarte exact ce idei de pret au cumparatorii si transmit acest lucru cu toata puterea agricultorilor. “Mesajul este clar: cei care nu ofera calitatea maxima la cel mai scazut pret vor iesi repede din cercul celor care pot livra” – a afirmat Csaba Éber.

Nu doar mai multa recolta, dar si mai buna

Prin urmare, solutia este modernizarea si eficientizarea conditiilor de productie. Aceasta include o serie de imbunatatiri, de la mecanizare la aplicarea unor software-uri, la materiale profesionale si la produsele moderne care ajuta aprovizionarea cu substante nutritive.

Csaba Éber a declarat: metodele de productie intensiva reprezinta viitorul sectorului horticol, deoarece procesele profesionale pot fi utilizate pentru producerea legumelor si fructelor la un pret mai competitiv si astfel sa fie mai bine vandute pe piata.
Productia horticola intensiva nu inseamna doar o imbunatatire a competitivitatii, in sensul ca pot fi recoltate cantitati mai mari de culturi ci si ca costurile unitare raman mai mici.

In acelasi timp, prin utilizarea profesionala a metodelor horticole moderne, a biostimulatorilor si ingrasamintelor foliare, poate fi obtinuta o recolta de calitate uniforma, ce se coace in acelasi timp, cu o culoare mai intensa, in multe cazuri mai dulce. Datorita furnizarii simultane a unui produs unitar, cultivatorii horticoli intensivi sunt, de asemenea, mai competitivi, intrucat indeplinesc mai bine asteptarile comertului cu amanuntul si ale consumatorilor.
Malagrow

Citeste si “PIATA DE FRUCTE ROMANIA”

Malagrow ofera biostimulanti extrem de performanti, ingrasaminte foliare si alte produse pentru fermierii de horticultura si distribuitorii sai din multe tari din Europa. Compania are peste 30 de ani de experienta internationala in sectorul horticol.. In Romania, Malagrow distribuie produsele Valagro care sunt fabricate in Italia.

Citeste si “Producatori si bazine legumicole din Romania”

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 14 September, 2020 | 0 comentarii | 624 vizualizari | 1 vot

mere

UNIUNEA SALVAM TARANUL ROMAN isi exprima indignarea fata de modul in care Ministerul Agriculturii si ministrul Agriculturii Nechita Adrian Oros au inteles cum sa ajute intr-un mod echitabil agricultura si fermierii, contrar viziunii Uniunii Europene in ceea ce priveste sprijinul si subventiile acordate fermierilor. Reluam integral comunicatul remis de UNIUNEA SALVAM TARANUL ROMAN:

Autor: Agrostandard | 9 September, 2020 | 0 comentarii | 317 vizualizari | 1 vot

tomate_procesare

Romania produce doar 100 de tone de pasta de tomate, in conditiile in care consumul anual se ridica la peste 45.000 tone, ceea ce inseamna extrapoland peste 360.000 tone de rosii, cantitate ce se poate obtine prin cultivarea a circa 5.000 ha, daca luam in calcul o medie de 70 to/ha, potrivit unei analize realizate […]

Autor: Agrostandard | 9 September, 2020 | 0 comentarii | 119 vizualizari | 1 vot

magazine_discount

Magazinele de tip discount sunt marii castigatori ai comertului modern, potrivit unui studiu GfK. Astfel, cu o crestere de 37% in valoare fata de ianuarie – iunie 2019, magazinele de tip discount surclaseaza supermarketurile si devin al doilea jucator din comertul modern din punct de vedere al cotei de piata valorice. In aceeasi perioada din […]

Autor: Agrostandard | 9 September, 2020 | 0 comentarii | 229 vizualizari | 1 vot

peri2

Desi au cateva sute de ani, perii seculari de pe Dealul Cocosului continua sa dea rod fara ca cineva sa le fi facut vreun tratament fitosanitar sau taieri. Ei au devenit obiect de studiu pentru tinerii cercetatori de la institute de pomicultura din Pitesti, Iasi si Bistrita la invitatia Clubului Lions Bistrita care va amenaja […]

Autor: Agrostandard | 6 September, 2020 | 1 comentarii | 1221 vizualizari | 1 vot

4bd520e5b1fa85d680c5285ed7aae3eef26a404a15d9542b4a3890d6151947c7

Fabricile de conserve din Romania cauta cu disperare rosii pentru procesare, in conditiile in care oferta interna – doar 15.000 de tone, fata de un necesar de 350.000 de tone, nu conteaza practic. Pare incredibil, dar suprafata de rosii in camp s-a redus in ultimii ani pana la circa 700 ha, in lipsa unor ajutoare […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard