Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Malagrow: Castiguri substantiale pentru cei care au acum rosii de vanzare
Agrostandard | 3 September, 2020 | 0 comentarii | 1126 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

mala1Piata premiaza cultivatorii profesionisti! Producatorii de rosii care in momentul de fata pot recolta si valorifica pe piata cantitati consistente de produse vor obtine preturi sensibil mai mari in aceasta perioada – ne spune Gabriel Danciulescu. Managerul regional al Malagrow considera ca agricultorii care aplica practici profesionale si amana perioada recoltarii in acest an vor obtine un profit suplimentar considerabil datorita preturilor de producator substantial mai mari. Toti cultivatorii de rosii care au reusit sa prelungeasca perioada de recoltare au beneficiat anul acesta de evolutia preturilor pe pietele din Romania – ne-a declarat Gabriel Danciulescu, manager regional la Malagrow.

mala2

Pentru o vreme indelungata, pretul rosiilor se stabilise la un nivel foarte scazut pe piata din Romania, in iulie, producatorii primeau doar 1,5 lei pe kilogramul de rosii. Producatorii care au cules marea parte a recoltei, sau toata recolta in luna iulie au fost constransi sa o valorifice la acest pret scazut.

Insa cei care au reusit sa prelungeasca perioada de recoltare pana in august vor putea valorifica produsele recoltate mai tarziu cu pretul de 4 lei pe kilogram sau chiar mai mult. La jumatatea lui august, supermarketurile, considerate clienti importanti, au platit chiar si 4,5 lei pentru kilogramul de rosii, a precizat Danciulescu.

Venit suplimentar substantial

„Perioada mai lunga de recoltare, fructificarea repetata nu inseamna doar o cantitate, un volum mai mare de rosii. Profitul considerabil mai mare este obtinut de agricultori din recoltarea tarzie, pentru ca in aceste conditii vor putea vinde produsele la un pret cu aproape de trei ori mai mare” – a subliniat Gabriel Danciulescu.

„Producatorii romani care cultiva mai ales rosii si reusesc sa recolteze cantitati mai mari de produse si in august, vor obtine profituri suplimentare substantiale anul acesta, ceea ce va inclina intr-o directie pozitiva bilantul eficientei economice pentru intregul an.”

Expertul Malagrow a mai precizat: „recoltarea repetata nu depinde de noroc. Toti producatorii care utilizeaza metode inovative si profesioniste, care sunt dispusi sa ia deciziile corecte si sa foloseasca biostimulatori cu care sa ajute dezvoltarea culturilor, sunt in masura sa culeaga rosii chiar si in momentul de fata. Iar acum pot valorifica rosiile la un pret sensibil mai mare decat in iulie, ceea ce acopera cu prisos toate cheltuielile suplimentare investite in cultivarea constienta, inovatoare.”

Merita sa fiti constienti

Competitia din ce in ce mai acerba in agricultura a condus la raspandirea tot mai larga a practicilor de cultivare intensiva, profesionala in toata lumea. Aceste practici au mai multe elemente definitorii, cum ar fi cultivarea in sere, alegerea soiurilor potrivite, investitiile in sisteme de irigatii si mecanizare.

Alaturi de toate acestea, utilizarea biostimulatorilor recomandati ramane unul din cei mai importanti factori de productie – a tinut sa sublinieze Gabriel Danciulescu. Acestea ne ajuta sa protejam eficient culturile de intemperii si boli, pentru ca substantele corect alese vor fortifica plantele facandu-le mai sanatoase si mai rezistente.

Plantele care sunt in stare mai buna si au capacitate crescuta de asimilare a substantelor nutritive vor produce recolte mai voluminoase, iar perioada de recoltare se poate prelungi la culturile astfel tratate. Produsele recoltate vor fi mai uniforme, de calitate superioara, mai frumos colorate si cu aroma mai pronuntata, aspecte ce asigura pentru cultivatorii constienti o pozitie mai buna pe piata si un pret mai bun.

Pe deasupra, biostimulatorii pot fi utilizati in mai multe etape, in multe cazuri, aceste produse inovatoare de calitate pot fi aplicate cu succes chiar si in luna august.

„Piata de rosii din Romania anului curent este un exemplu cat se poate de concludent care arata ca productia rationala, utilizarea biostimulatorilor conduce la cresterea volumul si calitatii recoltei, iar piata premiaza eforturile depuse in aceasta directie” – a conchis Gabriel Danciulescu.

Malagrow

Malagrow ofera biostimulanti extrem de performanti, ingrasaminte foliare si alte produse pentru fermierii de horticultura si distribuitorii sai din multe tari din Europa. Compania are peste 30 de ani de experienta internationala in sectorul horticol.. In Romania, Malagrow distribuie produsele Valagro care sunt fabricate in Italia.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 24 September, 2020 | 0 comentarii | 43 vizualizari | 1 vot

BF1

BucharestFoodSummit.ro – Cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa. Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020 BucharestFoodSummit.ro continua in forta!

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 77 vizualizari | 1 vot

dragomiresti

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se afla in plin proces de semnare a contractelor de finantare pentru investitii specifice si asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un numar de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol, a caror lista este prezentata in anexa. Prin implementarea masurilor cuprinse in contractele de finantare, MADR vizeaza dezvoltarea invatamantului […]

Autor: Agrostandard | 22 September, 2020 | 0 comentarii | 170 vizualizari | 1 vot

apicultori

Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale anunta ca Directiile Agricole Judetene (DAJ) pot incepe de marti – 22 septembrie plata ajutorului de minimis catre apicultori. In cursul zilei de luni, 21 septembrie 2020, conturile DAJ au fost alimentate cu sumele necesare, iar pasul urmator este plata catre beneficiarii acestei scheme de ajutor. Ultima zi pentru depunerea […]

Autor: Agrostandard | 21 September, 2020 | 0 comentarii | 161 vizualizari | 1 vot

summit

BucharestFoodSummit.ro – Cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa. Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020! BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu: #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si […]

Autor: Agrostandard | 21 September, 2020 | 1 comentarii | 78 vizualizari | 1 vot

Petre-Roman

In interviul acordat in exclusivitate Food Biz, Petre Roman, fost prim-ministru al Romaniei, vorbeste despre criza alimentara si consecintele grave pe care schimbarile climatice le au asupra securitatii alimentare. In anumite regiuni, inclusiv in Romania, exista deja zone grav afectate iar productiile agricole sunt compromise. Criza alimentara este serioasa si se poate agrava si mai […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard