Piata premiaza cultivatorii profesionisti! Producatorii de rosii care in momentul de fata pot recolta si valorifica pe piata cantitati consistente de produse vor obtine preturi sensibil mai mari in aceasta perioada – ne spune Gabriel Danciulescu. Managerul regional al Malagrow considera ca agricultorii care aplica practici profesionale si amana perioada recoltarii in acest an vor obtine un profit suplimentar considerabil datorita preturilor de producator substantial mai mari. Toti cultivatorii de rosii care au reusit sa prelungeasca perioada de recoltare au beneficiat anul acesta de evolutia preturilor pe pietele din Romania – ne-a declarat Gabriel Danciulescu, manager regional la Malagrow.
Pentru o vreme indelungata, pretul rosiilor se stabilise la un nivel foarte scazut pe piata din Romania, in iulie, producatorii primeau doar 1,5 lei pe kilogramul de rosii. Producatorii care au cules marea parte a recoltei, sau toata recolta in luna iulie au fost constransi sa o valorifice la acest pret scazut.
Insa cei care au reusit sa prelungeasca perioada de recoltare pana in august vor putea valorifica produsele recoltate mai tarziu cu pretul de 4 lei pe kilogram sau chiar mai mult. La jumatatea lui august, supermarketurile, considerate clienti importanti, au platit chiar si 4,5 lei pentru kilogramul de rosii, a precizat Danciulescu.
Venit suplimentar substantial
„Perioada mai lunga de recoltare, fructificarea repetata nu inseamna doar o cantitate, un volum mai mare de rosii. Profitul considerabil mai mare este obtinut de agricultori din recoltarea tarzie, pentru ca in aceste conditii vor putea vinde produsele la un pret cu aproape de trei ori mai mare” – a subliniat Gabriel Danciulescu.
„Producatorii romani care cultiva mai ales rosii si reusesc sa recolteze cantitati mai mari de produse si in august, vor obtine profituri suplimentare substantiale anul acesta, ceea ce va inclina intr-o directie pozitiva bilantul eficientei economice pentru intregul an.”
Expertul Malagrow a mai precizat: „recoltarea repetata nu depinde de noroc. Toti producatorii care utilizeaza metode inovative si profesioniste, care sunt dispusi sa ia deciziile corecte si sa foloseasca biostimulatori cu care sa ajute dezvoltarea culturilor, sunt in masura sa culeaga rosii chiar si in momentul de fata. Iar acum pot valorifica rosiile la un pret sensibil mai mare decat in iulie, ceea ce acopera cu prisos toate cheltuielile suplimentare investite in cultivarea constienta, inovatoare.”
Merita sa fiti constienti
Competitia din ce in ce mai acerba in agricultura a condus la raspandirea tot mai larga a practicilor de cultivare intensiva, profesionala in toata lumea. Aceste practici au mai multe elemente definitorii, cum ar fi cultivarea in sere, alegerea soiurilor potrivite, investitiile in sisteme de irigatii si mecanizare.
Alaturi de toate acestea, utilizarea biostimulatorilor recomandati ramane unul din cei mai importanti factori de productie – a tinut sa sublinieze Gabriel Danciulescu. Acestea ne ajuta sa protejam eficient culturile de intemperii si boli, pentru ca substantele corect alese vor fortifica plantele facandu-le mai sanatoase si mai rezistente.
Plantele care sunt in stare mai buna si au capacitate crescuta de asimilare a substantelor nutritive vor produce recolte mai voluminoase, iar perioada de recoltare se poate prelungi la culturile astfel tratate. Produsele recoltate vor fi mai uniforme, de calitate superioara, mai frumos colorate si cu aroma mai pronuntata, aspecte ce asigura pentru cultivatorii constienti o pozitie mai buna pe piata si un pret mai bun.
Pe deasupra, biostimulatorii pot fi utilizati in mai multe etape, in multe cazuri, aceste produse inovatoare de calitate pot fi aplicate cu succes chiar si in luna august.
„Piata de rosii din Romania anului curent este un exemplu cat se poate de concludent care arata ca productia rationala, utilizarea biostimulatorilor conduce la cresterea volumul si calitatii recoltei, iar piata premiaza eforturile depuse in aceasta directie” – a conchis Gabriel Danciulescu.
Malagrow
Malagrow ofera biostimulanti extrem de performanti, ingrasaminte foliare si alte produse pentru fermierii de horticultura si distribuitorii sai din multe tari din Europa. Compania are peste 30 de ani de experienta internationala in sectorul horticol.. In Romania, Malagrow distribuie produsele Valagro care sunt fabricate in Italia.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 4 March, 2021 | 0 comentarii | 78 vizualizari | 1 vot

Clientul Patria Credit IFN din 2020 este legumicultor, locuieste în mediul rural din Muntenia si ia credite între 5.000 si 25.000 de euro, pe care îi aloca pentru investitii. Asa arata profilul clientului din Romania, potrivit informatiilor facute publice de Patria Credit IFN. 67% dintre clienti provin din Muntenia, 23% din Moldova, 9% din Ardeal […]
Autor: Agrostandard | 4 March, 2021 | 0 comentarii | 68 vizualizari | 1 vot

Piata de cartofi congelati din Romania a explodat in ultimele decenii, Romania fiind tara cu cel mai mare ritm de crestere a consumului in UE, potrivit unui studiu realizat de IndexBox, care arata ca importurile au atins undeva la 86.000 de tone, in 2019. O realitate de care sunt constienti si producatorii locali de cartofi, […]
Autor: Agrostandard | 3 March, 2021 | 0 comentarii | 2175 vizualizari | 3 voturi

Programul ″Tomata″ se extinde in acest an si va cuprinde alte 4 legume: varza, vinete, castraveti si ardei. In plus, sumele pe care le vor lua agricultorii vor fi acordate diferentiat: pentru vanzare directa si pentru industria de conserve, spune ministrul Agriculturii, potrivit Stirile Protv. Noile masuri ar trebui sa scada importurile, desi acest lucru […]
Autor: Agrostandard | 1 March, 2021 | 0 comentarii | 94 vizualizari | 1 vot

Inca o companie cunoscuta din sectorul agricol s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Este vorba de Agroland, companie care opereaza cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania, care s-a listat, incepand din 1 martie 2021, pe piata AeRO, la aproape noua luni de la momentul listarii primei sale emisiuni de obligatiuni […]
Autor: Agrostandard | 1 March, 2021 | 0 comentarii | 67 vizualizari | 1 vot

Pentru a-i ajuta pe consumatorii din UE sa isi reduca facturile la energie si amprenta de carbon, va fi disponibila de luni, 1 martie 2021, o versiune complet noua a etichetei energetice a UE, recunoscuta pe scara larga, in toate magazinele si la toate punctele online de vanzare cu amanuntul. Noile etichete se vor aplica […]