Sustine Agrostandard
starea vremii
Actualitate
Investitiile in educatie, cheia pentru avansarea egalitatii de gen in agricultura. In Romania, doar 675.000 femei sunt implicate in antreprenoriat!
Agrostandard | 20 October, 2019 | 0 comentarii | 90 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Corteva - eveniment Femei in Agricultura (1)Corteva Agriscience, unul dintre cei mai mari furnizori de inputuri in agricultura, a organizat cu ocazia Zilei Internationale a Femeilor din Mediul Rural, celebrata in toata lumea pe data de 15 octombrie,un eveniment insotit de panel de discutii pentru a radiografia situatia actuala a doamnelor din Romania active in domeniu. La eveniment au participat peste 80 de femei fermier, presa, reprezentanti din institutii de stat, asociatii, profesori si manageri ai unor companii agricole cheie, se arata intr-un comunicat al companiei.

Panelul de discutii a reunit o varietate de opinii din partea doamnelor Maria Cirja, director de marketing Corteva Agriscience Romania, Elena Tatomir, director general Directia Generala Politici Agricole din cadrul Ministerului Agriculturii, Ana-Maria Busoniu, Secretar de Stat, reprezentant al Ministerului Fondurilor Europene, Crenguta Barbosu, manager Program Agricol WorldsVision Romania si Cristina Chiriac, presedintele Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin din Romania (CONAF).

Discutiile au reliefat o crestere a nivelului de implicare al femeilor din Romania in agricultura si antreprenoriat si au prilejuit expunerea unor studii de caz si exemple de succes din domeniu. Au fost punctate, in egala masura, probleme specifice comunitatilor rurale precum invatamantul, numarul mare de femei inactive pe piata de munca, violenta domestica sau numarul mare mame adolescente. Printre actiunile considerate utile pentru avansarea rolului femeilor in domeniul agricol se numara: cresterea nivelului de educatie si digitalizare in mediul rural, dezvoltarea mai multor unitati de procesare, accesarea de programe de sprijin europene si o mai buna colaborare intre autoritati si intre unitatile de invatamant agricol si fermierii din zonele adiacente.

„Daca vorbim despre agricultura, atunci trebuie sa ne raportam la subiectul egalitatii de gen din doua perspective. Trebuie sa privim lucrurile din perspectiva femeilor angajate in companii agricole care doresc sa aiba cariere de succes, dar si din perspectiva femeilor fermier care detin o afacere de familie si lupta cu diverse bariere in a administra aceste afaceri. In ambele cazuri, felul in care aceste femei sunt tratate are un impact profund asupra dezvoltarii agriculturii si a economiei nationale, precum si a securitatii alimentare, daca privim lucrurile la o scara globala”, a declarat Maria Cirja, director de marketing Corteva Agriscience Romania.

„Exista un interes mare din partea doamnelor pentru domeniul agricol. Din cei 844.000 de fermieri care conduc exploatatii agricole inregistrati de APIA, 275.000 sunt femei. Doar in Ministerul Agriculturii avem circa 400 de femei angajate, iar din cele 58 de licee agricole din tara 30 sunt conduse de femei.”, a declarat Elena Tatomir, director general Directia Generala Politici Agricole din cadrul Ministerului Agriculturii.
„Suprafetele agricole prelucrate in Romania au crescut, productivitatea este mai mare, se fac anual investitii substantiale in acest domeniu. Dar dincolo de productia agricola, trebuie sa incurajam procesarea si consumul de produse procesate local”, a completat Elena Tatomir.

„Pentru a dezvolta satul romanesc avem nevoie sa aplicam pentru mai multe surse de finantare. Sunt interventii diferite care pot fi finantate prin politica de coeziune si as mentiona aici dezvoltarea invatamantului agricol, infiintarea de start-up-uri sau servicii si economii sociale care sa adreseze persoane vulnerabile sau cele care provin din categorii defavorizate. Colaborarea intre ministere, intre mediul public si privat sau cea dintre consultanti si fermieri devine foarte importanta”, a declarat Ana-Maria Busoniu, Secretar de Stat, reprezentant al Ministerului Fondurilor Europene.

„Agricultura devine un domeniu din ce in ce mai performant, iar pentru a face performanta este nevoie de cunostinte din domenii diverse. Mai mult, insa, credem ca e nevoie de practica si de o colaborare intre fermieri si scolile agricole. Fac un apel la doamnele active in agricultura sa se apropie de tinerii din invatamantul preuniversitar agricol si sa le ofere o sansa. Acestia ar putea fi specialistii de care vor avea nevoie curand”, a declarat Crenguta Barbosu, manager Program Agricol WorldsVision Romania.

„Avem nevoie o cultura antreprenoriala, de experienta si modele de succes. Acest lucru poate fi extrapolat si in agricultura. Numai 675.000 de femei din Romania sunt implicate azi in antreprenoriat, in pozitii de manager, asociat, actionar, administrator sau PFA. Datele statistice arata ca sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a imbunatati statutul femeii.”, a declarat Cristina Chiriac, presedinte CONAF.

Corteva Agriscience, companie 100% agricola cu departamente puternice de cercetare, producator si furnizor de seminte, produse de protectia plantelor si solutii digitale, tinteste sa devina promotor global al egalitatii de gen pe plan global si, mai ales, in Romania. Intelegand impactul pozitiv pe care il au femeile, compania cauta sa incorporeze egalitatea de gen in cultura sa si sa beneficieze de efectele echilibrului de gen.

Corteva Agriscience a comandat anul trecut un studiu amplu, care a colectat date din 17 tari pentru a sublinia importanta femeilor in domeniul agricol si pentru a identifica barierele care stau in calea unei implicari depline si de succes a acestora. Rezultatele studiului arata ca, desi femeile sunt foarte incantate sa lucreze in acest domeniu, ele simt o discriminare de gen destul de raspandita care variaza de la 78% in India pana la 52% in SUA. Doar jumatate dintre femei spun ca au la fel de mult succes ca barbatii cu aceleasi aptitudini, 42% afirma ca beneficiaza de aceleasi sanse ca omologii lor barbatii si 38% spun ca sunt imputernicite sa ia decizii privind modul in care sunt utilizate fondurile in ferme si agricultura. Aproape 40% dintre respondenti spun ca au venituri mai mici decat barbatii si un acces mai limitat la surse de finantare.

Citeste si O treime din exploatatiile agricole din Romania sunt conduse de femei!

Corteva doreste sa implice mai mult companiile, comunitatile locale, autoritatile si grupurile de femei din diverse etape ale productiei agricole si sa le ofere acestora o platforma de comunicare, schimb de experiente si sfaturi.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii.

Citeste si Schimbarile climatice schimba fata agriculturii romanesti! Desertificarea, un mare pericol! (Analiza)

Avand in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.com.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

twenty + five =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 6 November, 2019 | 0 comentarii | 112 vizualizari | 1 vot

Summit-300

Cel mai important eveniment de business al sfarsitului de an Bucharest Food Summit 2019 are loc in perioada 12-13 noiembrie la Academia de Studii Economice din Bucuresti si la Hotel Sheraton. Dupa succesul inregistrat la prima editie, din noiembrie 2018, editia din 2019 se pozitioneaza ca un eveniment de o si mai mare anvergura, reunind […]

Autor: Agrostandard | 6 November, 2019 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 1 vot

tudose

Programul National Casa Verde – Fotovoltaice 2019, derulat de Administratia Fondului pentru Mediu, se redeschide cu noi reguli, la aproape doua luni de la sistarea inscrierilor! Concret, in urma discutiilor cu reprezentantii instalatorilor autorizati, s-au stabilit o serie de masuri pentru a asigura buna desfasurare a reluarii procesului de inscriere. In acest sens, fiecare instalator […]

Autor: Agrostandard | 30 October, 2019 | 0 comentarii | 66 vizualizari | 1 vot

masterclas

Grupurile cheie dintr-o organizatie pot fi identificate utilizînd trei întrebari esentiale. Astfel, în functie de raspunsurile obtinute, poti distinge care sunt persoanele centrale – „conectorii”, le-a spus Sergiu Oprescu, presedinte Alpha Bank, participantilor la prima editie a Masterclass-ului de Leadership organizat de Bucharest Food Summit, revista FoodBiz si Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR). Cele […]

Autor: Agrostandard | 30 October, 2019 | 0 comentarii | 112 vizualizari | 1 vot

R!

In perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, Romexpo impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza cele mai importante manifestari din domeniile agricol, alimentatie, ambalaje, bauturi alcoolice si non-alcoolice. Este vorba despre Indagra, Indagra Food & Carnexpo, Pack Show si Expo Drink. La deschiderea oficiala a Indagra 2019 a fost prezent si presedintele […]

Autor: Agrostandard | 28 October, 2019 | 0 comentarii | 189 vizualizari | 1 vot

albine

Cele mai importante fiinte vii de pe aceasta planeta au fost declarate albinele, potrivit concluziilor Earthwatch Institute la intalnirea Royal Geographic Society din Londra. Albinele se afla pe lunga lista a speciilor aflate pe cale de disparitie, cu o scadere a populatiei de aproape 90%, iar acesta este un pas foarte importan, pentru ca 70% […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
23 Oct 2019 | 0 comentarii | 778 vizualizari | 3 voturi
09 Oct 2019 | 0 comentarii | 587 vizualizari | 3 voturi
21 Sep 2019 | 2 comentarii | 2039 vizualizari | 3 voturi
06 Noi 2019 | 0 comentarii | 833 vizualizari | 2 voturi
29 Oct 2019 | 0 comentarii | 737 vizualizari | 2 voturi
»
02 Oct 2019 | 0 comentarii | 6133 vizualizari | 2 voturi
»
21 Sep 2019 | 2 comentarii | 2039 vizualizari | 3 voturi
»
24 Aug 2019 | 0 comentarii | 1865 vizualizari | 1 vot
»
14 Sep 2019 | 0 comentarii | 1329 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Foodbad politics

2019 © Agrostandard