In lumea secreta a spionilor alimentari globali

In lumea secreta a spionilor alimentari globali

 

spioni_alimentariGigantii de retail se orienteaza catre tehnologia bitcoin pentru a combate falsurile alimentare care provoaca pierderi industriei alimentare globale de cca 40 miliarde dolari anual Bloomberg news a publicat recent un foarte interesant articol despre falsurile alimentare care au capatat o amploare uriasa in ultimul timp. „Nu stiti ce sa mancati? Nu sunteti singuri.
Un bol de inghetata mancat intr-o zi fierbinte in Shanghai i-a provocat lui Mitchell Weinberg cea mai puternica infectie alimentara din viata lui. Dar, aceasta l-a inspirat pe Mitchell, atunci consultant comercial, sa infiinteze o firma, “Inscatech”- o retea globala de spioni alimentari.

Si activitatea firmei a explodat. “Retailer-ii multinationali si marii producatori de alimente solicita agentilor Inscatech sa scotoceasca lanturile de aprovizionare din intreaga lume in cautarea de dovezi despre fraude in industria alimentara si practici incorecte. In anii care au trecut de la infiintarea firmei in 2009 la New York, Weinberg spune ca, in continuare, China ramane zona cu cresterea cea mai rapida a fraudelor dar si de dezvoltarea de tehnologii care incearca sa le contracareze.

“Statistic descoperim fraude cca 70% din timp dar in China ne apropiem de 100%” spune Weinberg. “Este evaziva, se intinde pe toate grupurile de alimente si este orice va puteti imagina”.

“Fraudele alimentare costa industria mondiala alimentara circa 40 de miliarde dolari pe an, conform lui John Spink, directorul Initiativei pentru Frauda Alimentara de la Universitatea de Stat din Michigan. In China, unde criza laptelui contaminat cu melamina a dus la moartea a sase bebelusi, problema este foarte sensibila generata si de cresterea cererii interne pentru alimente de inalta calitate si de explozia clasei de mijloc. Un studiu al Pew Research Center din 2016 a constatat ca 40% din chinezi considera ca siguranta alimentara este o foarte mare problema, in crestere de la 12% in 2008.

Mai multe amanunte despre cum este folosita tehnologia blockchain si problemele generate de frauda alimentara in lume, in articol: Getpocket.com

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *