Sustine Agrostandard
starea vremii
Stirile editiei
Presedinte Synalaf: În Franța, unul din patru pui consumați poartă eticheta Label Rouge
Agrostandard | 26 February, 2016 | 1 comentarii | 418 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

ericLa nivel european, Franta este tara cu cel mai mare efectiv de pasari crescute in sistem rustic, nu mai putin de jumatate din crescatorii francezi de pasari lucreaza in sector, dupa cum sustine Eric Cachan, președinte Synalaf (Syndicat National des Labels Avicoles de France). Productia provenita din fermele rurale reprezinta circa 15% din productia de carne de pasare din Franta, acoperind un sfert din consum. Un pui din patru consumati in Franta poarta eticheta Label Rouge sau bio, dupa cum sustine Cachan. ‘’In Franta, productia Label Rouge și bio se dezvolta intr-un ritm de 2-3% pe an, credem ca este o creștere rezonabila avand in vedere nevoile consumatorilor, in conditiile in care o parte dintre aceștia nu au mijloacele necesare sa cumpere aceste pasari care sunt vandute mai scump decat pasarile standard, din cauza crizei‘’, a precizat Eric Cachan, la Bucuresti, unde a fost prezent la Adunarea Generala a ERPA.

Circa 5% din productie este exportata in tari precum Elvetia, Belgia, Germania și Olanda, ‘’ambitia fiind ca acest concept sa fie promovat in toata Europa’’.

Președintele Synalaf mai spune ca o frana in dezvoltarea sectorului este orientarea consumatorilor catre produsele semipreparate, in cazul carora este din ce in ce mai greu sa fie identificata materia prima sau mai simplu spus, practic calitatea acesteia.

‘’In cazul pasarilor intregi, consumatorul repereaza ca este vorba de o calitate mai buna a produselor (Label Rouge), dar cand carnea este taiata, fiind folosita in sandvișuri, consumatorul cumpara mai mult un serviciu decat produsul in sine’’, a precizat Cachan.

In Franta, exista doua tipuri de exploatatii in sistem rustic. Pe de o parte, s-au dezvoltat exploatatii cu o suprafata de pana la 2.000 mp, in care se cresc pasari cu cereale produse local, iar pe de alta, se practica o agricultura mai intensiva cu crescatori care au pana la 3.000 mp. Pentru cei care lucreaza in sector, venitul merge pana la doua salarii minime in Franta.

“Vorbim pe de o parte de exploatatii care se intind pe 60-70 de hectare in medie. Pasarile sunt legate de sol, iar in hrana lor se folosesc cereale. De asemenea, exista crescatori din ferme specializate care au pamant, dar nu intotdeauna din cazuri, și care se sprijina pe exploatarile vecine, carora le transmit gunoiul de la pasari. Sunt doua tipuri de exploatatii, o productie extensiva cu legaturi cu solul și una intensiva, legata mai putin de sol“, a precizat Cachan.

Sursa foto – aviculture-reussir.fr

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

three − one =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 4 October, 2018 | 4 comentarii | 1385 vizualizari | 2 voturi

calendarfarmbee

Toamna este o perioada aglomerata pentru cei ce intretin o livada, cu atat mai mult cu cat vremea este tot mai capricioasa. Acum este momentul pentru pregatirea solului, a pomilor pentru iarna si pentru cultura de anul urmator. De asemenea, este momentul perfect sa se evalueze starea livezii si productia urmatoare, in cazul in care […]

Autor: Agrostandard | 28 August, 2018 | 2 comentarii | 849 vizualizari | 1 vot

grau analiza

Productia de grau a Romaniei  a atins, in acest an, 10,271 mil. de tone, fiind mai mare cu circa 200.000 de tone fata de anul trecut, a anuntat, marti, ministrul Agriculturii Petre Daea. Judetele cu cele mai mari productii au fost Timis, Arad, Bihor, Satu Mare si Giurgiu. Productii mai mari fata de 2017 au […]

Autor: Agrostandard | 24 August, 2018 | 27 comentarii | 813 vizualizari | 1 vot

STUDIU_PIATA_FRUCTE

Publicatia AGROSTANDARD lanseaza studiul “Piata de fructe. Romania 2018”, un produc unic in media locala, care constituie o radiografie la zi a pomiculturii romanesti, un sector aflat in deriva in ultimii ani, dupa cum dovedesc datele statistice, dar si realitatea din piata, fara sa se intrevada nicio perspectiva de revigorare rapida a sectorului. Poate daca […]

Autor: Agrostandard | 8 August, 2018 | 1 comentarii | 3609 vizualizari | 1 vot

carteraru1

In Romania, cooperativele agricole constituie si la acest moment un subiect tabu pentru multi fermieri. Parerile sunt impartite, multi nici nu vor sa auda de ele, in timp ce altii le ignora pur si simplu. In general, insa, ele sunt prost intelese, sustine George Carteraru, un tanar fermier din localitatea Dorobantu (judetul Calarasi), presedintele Cooperativei […]

Autor: Agrostandard | 16 July, 2018 | 7 comentarii | 7214 vizualizari | 5 voturi

grau badita

Anul 2018 nu a fost unul dintre cei mai buni pentru fermierii din sudul si sud-estul tarii din cauza conditiilor meteo dificile. Aceasta nu inseamna insa ca acolo unde s-a muncit serios si s-a facut tehnologie nu se pot obtine rezultate, chiar si in cazul fermelor de dimensiuni mici, adica de circa 100 ha. Prea […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
05 Oct 2018 | 0 comentarii | 1311 vizualizari | 2 voturi
04 Oct 2018 | 4 comentarii | 1385 vizualizari | 2 voturi
26 Sep 2018 | 0 comentarii | 269 vizualizari | 2 voturi
25 Sep 2018 | 1 comentarii | 3609 vizualizari | 2 voturi
»
28 Aug 2018 | 2 comentarii | 12158 vizualizari | 1 vot
»
08 Aug 2018 | 0 comentarii | 3714 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2018 © Agrostandard