Sustine Agrostandard
starea vremii
Stirile editiei
Presedinte Synalaf: În Franța, unul din patru pui consumați poartă eticheta Label Rouge
Agrostandard | 26 February, 2016 | 1 comentarii | 470 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

ericLa nivel european, Franta este tara cu cel mai mare efectiv de pasari crescute in sistem rustic, nu mai putin de jumatate din crescatorii francezi de pasari lucreaza in sector, dupa cum sustine Eric Cachan, președinte Synalaf (Syndicat National des Labels Avicoles de France). Productia provenita din fermele rurale reprezinta circa 15% din productia de carne de pasare din Franta, acoperind un sfert din consum. Un pui din patru consumati in Franta poarta eticheta Label Rouge sau bio, dupa cum sustine Cachan. ‘’In Franta, productia Label Rouge și bio se dezvolta intr-un ritm de 2-3% pe an, credem ca este o creștere rezonabila avand in vedere nevoile consumatorilor, in conditiile in care o parte dintre aceștia nu au mijloacele necesare sa cumpere aceste pasari care sunt vandute mai scump decat pasarile standard, din cauza crizei‘’, a precizat Eric Cachan, la Bucuresti, unde a fost prezent la Adunarea Generala a ERPA.

Circa 5% din productie este exportata in tari precum Elvetia, Belgia, Germania și Olanda, ‘’ambitia fiind ca acest concept sa fie promovat in toata Europa’’.

Președintele Synalaf mai spune ca o frana in dezvoltarea sectorului este orientarea consumatorilor catre produsele semipreparate, in cazul carora este din ce in ce mai greu sa fie identificata materia prima sau mai simplu spus, practic calitatea acesteia.

‘’In cazul pasarilor intregi, consumatorul repereaza ca este vorba de o calitate mai buna a produselor (Label Rouge), dar cand carnea este taiata, fiind folosita in sandvișuri, consumatorul cumpara mai mult un serviciu decat produsul in sine’’, a precizat Cachan.

In Franta, exista doua tipuri de exploatatii in sistem rustic. Pe de o parte, s-au dezvoltat exploatatii cu o suprafata de pana la 2.000 mp, in care se cresc pasari cu cereale produse local, iar pe de alta, se practica o agricultura mai intensiva cu crescatori care au pana la 3.000 mp. Pentru cei care lucreaza in sector, venitul merge pana la doua salarii minime in Franta.

“Vorbim pe de o parte de exploatatii care se intind pe 60-70 de hectare in medie. Pasarile sunt legate de sol, iar in hrana lor se folosesc cereale. De asemenea, exista crescatori din ferme specializate care au pamant, dar nu intotdeauna din cazuri, și care se sprijina pe exploatarile vecine, carora le transmit gunoiul de la pasari. Sunt doua tipuri de exploatatii, o productie extensiva cu legaturi cu solul și una intensiva, legata mai putin de sol“, a precizat Cachan.

Sursa foto – aviculture-reussir.fr

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

17 − seven =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 6 February, 2019 | 0 comentarii | 1066 vizualizari | 1 vot

nadas

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Agrostandard | 17 January, 2019 | 2 comentarii | 2434 vizualizari | 2 voturi

seminte cu suflet

Doua mii de gradinari, membri ai asociatiei ”Seminte cu suflet” vor strabate si in acest an toata tara, incepand din 19 ianuarie, organizand piete libere, unde vor oferi, gratis, seminte tuturor celor care doresc sa cultive si sa manance legume si fructe romanesti, anunta Agerpres. Primul eveniment va avea loc sambata, 19 ianuarie, de la […]

Autor: Agrostandard | 7 January, 2019 | 0 comentarii | 701 vizualizari | 3 voturi

GHERGHINA

Agricultura atrage doar 4% din totalul creditelor acordate in tara noastra, ceea ce inseamna foarte putin, daca nu chiar alarmant, in conditiile in care in piata exista destui bani, si ne referim, in primul rand, la depozitele populatiei. Gheorghe Gherghina, membru in CA al BNR, ii avertizeaza pe bancheri ca trebuie sa dea mai multe […]

Autor: Agrostandard | 24 August, 2018 | 30 comentarii | 1374 vizualizari | 1 vot

STUDIU_PIATA_FRUCTE

Publicatia AGROSTANDARD a lansat studiul “Piata de fructe. Romania 2018”, un produc unic in media locala, care constituie o radiografie la zi a pomiculturii romanesti, un sector aflat in deriva in ultimii ani, dupa cum dovedesc datele statistice, dar si realitatea din piata, fara sa se intrevada nicio perspectiva de revigorare rapida a sectorului. Poate […]

Autor: Agrostandard | 1 March, 2018 | 85 comentarii | 4119 vizualizari | 1 vot

studiu_legume_romania

Publicatia AGROSTANDARD lanseaza Studiul de Piata “Legume de sera si solarii in Romania”, o radiografie la zi a legumiculturii romanesti in spatii protejate. Dupa cum se stie, suprafetele de sere si solarii s-au redus considerabil în ultimele decenii, din cauza costurilor mari cu incalzirea, ceea ce a facut ca importurile de legume sa creasca an […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
04 Ian 2019 | 0 comentarii | 272 vizualizari | 4 voturi
18 Dec 2018 | 0 comentarii | 282 vizualizari | 3 voturi
11 Feb 2019 | 0 comentarii | 507 vizualizari | 2 voturi
09 Feb 2019 | 0 comentarii | 205 vizualizari | 2 voturi
»
25 Ian 2019 | 0 comentarii | 2522 vizualizari | 1 vot
»
26 Ian 2019 | 0 comentarii | 1864 vizualizari | 1 vot
»
07 Feb 2019 | 0 comentarii | 1674 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2019 © Agrostandard