Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Stirile editiei
Presedinte Synalaf: În Franța, unul din patru pui consumați poartă eticheta Label Rouge
Agrostandard | 26 February, 2016 | 1 comentarii | 864 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

ericLa nivel european, Franta este tara cu cel mai mare efectiv de pasari crescute in sistem rustic, nu mai putin de jumatate din crescatorii francezi de pasari lucreaza in sector, dupa cum sustine Eric Cachan, președinte Synalaf (Syndicat National des Labels Avicoles de France). Productia provenita din fermele rurale reprezinta circa 15% din productia de carne de pasare din Franta, acoperind un sfert din consum. Un pui din patru consumati in Franta poarta eticheta Label Rouge sau bio, dupa cum sustine Cachan. ‘’In Franta, productia Label Rouge și bio se dezvolta intr-un ritm de 2-3% pe an, credem ca este o creștere rezonabila avand in vedere nevoile consumatorilor, in conditiile in care o parte dintre aceștia nu au mijloacele necesare sa cumpere aceste pasari care sunt vandute mai scump decat pasarile standard, din cauza crizei‘’, a precizat Eric Cachan, la Bucuresti, unde a fost prezent la Adunarea Generala a ERPA.

Circa 5% din productie este exportata in tari precum Elvetia, Belgia, Germania și Olanda, ‘’ambitia fiind ca acest concept sa fie promovat in toata Europa’’.

Președintele Synalaf mai spune ca o frana in dezvoltarea sectorului este orientarea consumatorilor catre produsele semipreparate, in cazul carora este din ce in ce mai greu sa fie identificata materia prima sau mai simplu spus, practic calitatea acesteia.

‘’In cazul pasarilor intregi, consumatorul repereaza ca este vorba de o calitate mai buna a produselor (Label Rouge), dar cand carnea este taiata, fiind folosita in sandvișuri, consumatorul cumpara mai mult un serviciu decat produsul in sine’’, a precizat Cachan.

In Franta, exista doua tipuri de exploatatii in sistem rustic. Pe de o parte, s-au dezvoltat exploatatii cu o suprafata de pana la 2.000 mp, in care se cresc pasari cu cereale produse local, iar pe de alta, se practica o agricultura mai intensiva cu crescatori care au pana la 3.000 mp. Pentru cei care lucreaza in sector, venitul merge pana la doua salarii minime in Franta.

“Vorbim pe de o parte de exploatatii care se intind pe 60-70 de hectare in medie. Pasarile sunt legate de sol, iar in hrana lor se folosesc cereale. De asemenea, exista crescatori din ferme specializate care au pamant, dar nu intotdeauna din cazuri, și care se sprijina pe exploatarile vecine, carora le transmit gunoiul de la pasari. Sunt doua tipuri de exploatatii, o productie extensiva cu legaturi cu solul și una intensiva, legata mai putin de sol“, a precizat Cachan.

Sursa foto – aviculture-reussir.fr

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 462 vizualizari | 1 vot

vinatoru_costel

Foarte multi agricultori romani fac fertilizare dupa ureche si nicidecum dupa o cartare agrochimica, asa cum ar trebui, sustine Costel Vinatoru de la Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Legumicola de la Buzau. Romania are un potential agricol mare, dar trebuie sa fim intelepti, sa folosim cu cap pamantul pentru ca orice rau cat de mic […]

Autor: Agrostandard | 29 September, 2020 | 1 comentarii | 671 vizualizari | 1 vot

tabara_asas

Valeriu Tabara, presedintele ASAS, ii avertizeaza pe fermierii romani ca 2021 va fi un an foarte dificil, dupa ce in 2020 agricultorii au avut probleme mari din cauza secetei, care a dus la o reducere a productiei vegetale de circa 30% pe total. La acest moment, situatia este destul de grava, de aproape doua ori […]

Autor: Agrostandard | 24 September, 2020 | 1 comentarii | 338 vizualizari | 1 vot

apia_sprijinCOVID

APIA lanseaza 3 scheme noi de sprijin pentru fermierii afectati in mod deosebit de criza COVID-19! Cererile pentru acest sprijin se depun incepand cu data de 25 septembrie 2020, pana la 23 octombrie 2020. Alocarea financiara pentru aceasta masura este de 150 milioane de ero. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), aduce la […]

Autor: Agrostandard | 24 September, 2020 | 0 comentarii | 135 vizualizari | 1 vot

BF1

BucharestFoodSummit.ro – Cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa. Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020 BucharestFoodSummit.ro continua in forta!

Autor: Agrostandard | 3 September, 2020 | 0 comentarii | 1143 vizualizari | 1 vot

mala2

Piata premiaza cultivatorii profesionisti! Producatorii de rosii care in momentul de fata pot recolta si valorifica pe piata cantitati consistente de produse vor obtine preturi sensibil mai mari in aceasta perioada – ne spune Gabriel Danciulescu. Managerul regional al Malagrow considera ca agricultorii care aplica practici profesionale si amana perioada recoltarii in acest an vor […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard