Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Stirile editiei
Presedinte Synalaf: În Franța, unul din patru pui consumați poartă eticheta Label Rouge
Agrostandard | 26 February, 2016 | 1 comentarii | 937 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

ericLa nivel european, Franta este tara cu cel mai mare efectiv de pasari crescute in sistem rustic, nu mai putin de jumatate din crescatorii francezi de pasari lucreaza in sector, dupa cum sustine Eric Cachan, președinte Synalaf (Syndicat National des Labels Avicoles de France). Productia provenita din fermele rurale reprezinta circa 15% din productia de carne de pasare din Franta, acoperind un sfert din consum. Un pui din patru consumati in Franta poarta eticheta Label Rouge sau bio, dupa cum sustine Cachan. ‘’In Franta, productia Label Rouge și bio se dezvolta intr-un ritm de 2-3% pe an, credem ca este o creștere rezonabila avand in vedere nevoile consumatorilor, in conditiile in care o parte dintre aceștia nu au mijloacele necesare sa cumpere aceste pasari care sunt vandute mai scump decat pasarile standard, din cauza crizei‘’, a precizat Eric Cachan, la Bucuresti, unde a fost prezent la Adunarea Generala a ERPA.

Circa 5% din productie este exportata in tari precum Elvetia, Belgia, Germania și Olanda, ‘’ambitia fiind ca acest concept sa fie promovat in toata Europa’’.

Președintele Synalaf mai spune ca o frana in dezvoltarea sectorului este orientarea consumatorilor catre produsele semipreparate, in cazul carora este din ce in ce mai greu sa fie identificata materia prima sau mai simplu spus, practic calitatea acesteia.

‘’In cazul pasarilor intregi, consumatorul repereaza ca este vorba de o calitate mai buna a produselor (Label Rouge), dar cand carnea este taiata, fiind folosita in sandvișuri, consumatorul cumpara mai mult un serviciu decat produsul in sine’’, a precizat Cachan.

In Franta, exista doua tipuri de exploatatii in sistem rustic. Pe de o parte, s-au dezvoltat exploatatii cu o suprafata de pana la 2.000 mp, in care se cresc pasari cu cereale produse local, iar pe de alta, se practica o agricultura mai intensiva cu crescatori care au pana la 3.000 mp. Pentru cei care lucreaza in sector, venitul merge pana la doua salarii minime in Franta.

“Vorbim pe de o parte de exploatatii care se intind pe 60-70 de hectare in medie. Pasarile sunt legate de sol, iar in hrana lor se folosesc cereale. De asemenea, exista crescatori din ferme specializate care au pamant, dar nu intotdeauna din cazuri, și care se sprijina pe exploatarile vecine, carora le transmit gunoiul de la pasari. Sunt doua tipuri de exploatatii, o productie extensiva cu legaturi cu solul și una intensiva, legata mai putin de sol“, a precizat Cachan.

Sursa foto – aviculture-reussir.fr

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 1 March, 2021 | 0 comentarii | 804 vizualizari | 1 vot

OI

Fostul secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, il acuza pe activistul de mediu Gabriel Paun, in prezent consilier onorific al premierului, ca prin pozitia pe care a avut-o astazi la Bruxelles de sustinere a interzicerii exportului de animale vii aduce grave deservicii agriculturii din Romania, crescatorilor de oi, in special. Mai mult, Gabriel […]

Autor: Agrostandard | 22 February, 2021 | 0 comentarii | 704 vizualizari | 1 vot

grau

Norofert Group, principalul producator roman de inputuri organice, intentioneaza sa achizitioneze o ferma de 1.000 de hectare in localitatea Zimnicea, judetul Teleorman. Valoarea tranzactiei se ridica la 9,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei. Judetul Teleorman a devenit tinta tot mai multor investitori in ultima vreme, fiind realizate deja tranzactii sau sunt in […]

Autor: Agrostandard | 27 January, 2021 | 0 comentarii | 5472 vizualizari | 3 voturi

m4

O firma din localitatea Chisineu-Cris, judetul Arad, a reusit sa-si faca o ferma de ovine pe bani europeni, si inca una dintre cele mai moderne din Romania. Mai mult, s-a trecut si la pasul urmator, fiind obtinute fonduri pentru abatorizare, procesare si chiar un magazin propriu unde sa poata sa-si vanda produsele. Este vorba de […]

Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 2180 vizualizari | 3 voturi

rosii

Asa cum era de asteptat, programul Tomata nu va mai continua in acest, va functiona in schimb programul de minimis pentru legume in spatii protejate, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros la AgroTv. “Pentru programul de minimis vom avea la dispozitie 88 milioane de euro. Vor fi sprijinite alte legume cultivate in spatii protejate, nu […]

Autor: Agrostandard | 28 February, 2018 | 137 comentarii | 15579 vizualizari | 3 voturi

top 600 coperta

Publicatia AgroStandard a lansat Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1790 vizualizari | 4 voturi
03 Mar 2021 | 0 comentarii | 2153 vizualizari | 3 voturi
27 Feb 2021 | 0 comentarii | 291 vizualizari | 3 voturi
26 Feb 2021 | 0 comentarii | 654 vizualizari | 3 voturi
»
27 Ian 2021 | 0 comentarii | 5472 vizualizari | 3 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 2180 vizualizari | 3 voturi
»
03 Mar 2021 | 0 comentarii | 2153 vizualizari | 3 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1919 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard