Sustine Agrostandard
starea vremii
Stirile editiei
Presedinte Synalaf: În Franța, unul din patru pui consumați poartă eticheta Label Rouge
Agrostandard | 26 February, 2016 | 1 comentarii | 292 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

ericLa nivel european, Franta este tara cu cel mai mare efectiv de pasari crescute in sistem rustic, nu mai putin de jumatate din crescatorii francezi de pasari lucreaza in sector, dupa cum sustine Eric Cachan, președinte Synalaf (Syndicat National des Labels Avicoles de France). Productia provenita din fermele rurale reprezinta circa 15% din productia de carne de pasare din Franta, acoperind un sfert din consum. Un pui din patru consumati in Franta poarta eticheta Label Rouge sau bio, dupa cum sustine Cachan. ‘’In Franta, productia Label Rouge și bio se dezvolta intr-un ritm de 2-3% pe an, credem ca este o creștere rezonabila avand in vedere nevoile consumatorilor, in conditiile in care o parte dintre aceștia nu au mijloacele necesare sa cumpere aceste pasari care sunt vandute mai scump decat pasarile standard, din cauza crizei‘’, a precizat Eric Cachan, la Bucuresti, unde a fost prezent la Adunarea Generala a ERPA.

Circa 5% din productie este exportata in tari precum Elvetia, Belgia, Germania și Olanda, ‘’ambitia fiind ca acest concept sa fie promovat in toata Europa’’.

Președintele Synalaf mai spune ca o frana in dezvoltarea sectorului este orientarea consumatorilor catre produsele semipreparate, in cazul carora este din ce in ce mai greu sa fie identificata materia prima sau mai simplu spus, practic calitatea acesteia.

‘’In cazul pasarilor intregi, consumatorul repereaza ca este vorba de o calitate mai buna a produselor (Label Rouge), dar cand carnea este taiata, fiind folosita in sandvișuri, consumatorul cumpara mai mult un serviciu decat produsul in sine’’, a precizat Cachan.

In Franta, exista doua tipuri de exploatatii in sistem rustic. Pe de o parte, s-au dezvoltat exploatatii cu o suprafata de pana la 2.000 mp, in care se cresc pasari cu cereale produse local, iar pe de alta, se practica o agricultura mai intensiva cu crescatori care au pana la 3.000 mp. Pentru cei care lucreaza in sector, venitul merge pana la doua salarii minime in Franta.

“Vorbim pe de o parte de exploatatii care se intind pe 60-70 de hectare in medie. Pasarile sunt legate de sol, iar in hrana lor se folosesc cereale. De asemenea, exista crescatori din ferme specializate care au pamant, dar nu intotdeauna din cazuri, și care se sprijina pe exploatarile vecine, carora le transmit gunoiul de la pasari. Sunt doua tipuri de exploatatii, o productie extensiva cu legaturi cu solul și una intensiva, legata mai putin de sol“, a precizat Cachan.

Sursa foto – aviculture-reussir.fr

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

six + 4 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 11 December, 2017 | 0 comentarii | 382 vizualizari | 1 vot

padure-1

Imaginea publica ca dispar padurile din Romania este complet falsa, in conditiile in care tara noastra are 7 circa milioane de hectare de padure, iar golurile destinate impaduririi sunt de doar de 78.000 ha, adica 1% din total suprafata, a declarat in cadrul Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului și Economiei Verzi Constantin Tobescu, director Fordaq. Fara […]

Autor: Agrostandard | 10 December, 2017 | 0 comentarii | 1165 vizualizari | 1 vot

daea lana

Dincolo de programele ambitioase anuntate de ministrul Agriculturii pentru 2018, dupa conferinta de bilant, mi-a ramas gandul la cele doua darace descoperite de ministru pe undeva prin satele Romaniei si pe care vrea sa le puna in functiune…..Ideea este cam asa, nu avem unitati de procesare, nici cu ce sa spalam lana, dar avem darace….Mai […]

Autor: Agrostandard | 7 December, 2017 | 0 comentarii | 364 vizualizari | 1 vot

sfecla rosie

Aurel Petrus, administratorul Auger Petrus din localitatea Stefan Cel Mare, judetul Calarasi, este unul din cei mai cunoscuti agricultori de la noi care cultiva cereale eco. Dupa ce ani de azi s-a axat pe cultura vegetala, in acest an a facut un pas decisiv in activitatea sa: si-a facut debutul in legmicultura, odata cu infiintarea […]

Autor: Agrostandard | 27 November, 2017 | 0 comentarii | 1365 vizualizari | 2 voturi

BACIU BM

Presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, sustine ca Legea 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole a fost una proasta si nu a facut altceva decat sa deschida calea strainilor spre achizitia de terenuri. Asa se face ca acestia au ajuns sa detina, ce-i drept si cu ajutorul “chichitelor avocatesti”, cateva milioane bune de […]

Autor: Agrostandard | 17 November, 2017 | 0 comentarii | 437 vizualizari | 1 vot

mezei

2017 este un an bun, ba chiar foarte bun, pentru multe companii care isi desfasoara activitatea in Romania. O evolutie care se incadreaza in estimarile optimiste ale guvernantilor romani pe care multa lume le cam pune la indoiala. Cat despre o posibila criza care s-ar prefigura la orizont, dupa cum sustin unii analisti, nu toata […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
12 Oct 2017 | 0 comentarii | 1600 vizualizari | 6 voturi
17 Sep 2017 | 0 comentarii | 1871 vizualizari | 4 voturi
05 Dec 2017 | 0 comentarii | 2279 vizualizari | 2 voturi
»
20 Sep 2017 | 0 comentarii | 3727 vizualizari | 2 voturi
»
24 Oct 2017 | 0 comentarii | 3394 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Ameropa



bad politics

2017 © Agrostandard