Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Grecii ne fac iaurturi bio
Agrostandard | 11 June, 2013 | 0 comentarii | 828 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Olympus Bio_35Grecii de la Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, au intrat pe piața locală a iaurturilor bio. Materia primă provine de la 18 ferme certificate bio din județele Brașov, Covasna, Mureș și Harghita, producția fiind realizată în fabrica de la Hâlchiu, judeșul Brașov.“Credem în potențialul agriculturii românești și avem o tradiție în a sprijini fermierii locali prin programe dedicate care îi ajută să își îmbunătățească metoda de creștere și îngrijire a animalelor, precum și pentru a atinge standarde mai înalte de calitate în activitățile legate de colectarea laptelui. Avem deci aici materie primă de foarte bună calitate, nu este necesară importarea acesteia din afară”, a declarant Ilias Pliatsikas, directorul general al Olympus România.

Fermele bio de la care este colectat laptele folosit pentru producerea iaurtului Olympus Bio sunt foarte atent selecționate, pe baza regulilor privind sistemul de inspecție și de certificare bio stabilite de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Aceste ferme funcționează pe sistemul circuitului închis al agriculturii, folosind sisteme cât mai apropiate posibil de cele existente în mod natural, în strânsă legătură cu sănătatea solului, a animalelor și cea a omului.

Iaurtul Olympus Bio este certificat de către o organizație de certificare ecologică Bio Austria. Produs în două variante – 0% și 3,5% -, Olympus Bio creează un nou segment de consum, cel al iaurturilor bio, în categoria cu cel mai mare volum de pe piața de lactate autohtonă: iaurturi.

“Considerăm că piața românească este pregătită în acest moment să adopte produsele bio, urmând de altfel trendul care este în continuă creștere pe piețele dezvoltate. La nivel de piață a produselor bio în România, estimăm o creștere în volum a acesteia de 10% de la an la an”, a declarant Ilias Pliatsikas.

Iaurtul Olympus Bio este destinat în totalitate consumului intern și este distribuit în cele mai mari supermarketuri si hipermarketuri din toată țara.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 14 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui. În perioada 1999-2013, investiţia totală a grupului Olympus în România se ridică la 70 de milioane de euro.

Grupul de firme, deținut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale. Pentru acesta an, estimările privind cifra de afaceri a Olympus România se ridică la 55 milioane de euro, comparativ cu 40 milioane de euro, anul trecut. Circa 85% din producția fabricii din județul Brașov merge la export.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 120 vizualizari | 1 vot

AFIR_9.1a

AFIR anunța ca se prelungește sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru grupurile de producatori din sectorul pomicol, pana in data de 13 noiembrie 2020 (Sm 9.1a)! Submasura 9.1a are ca scop sprijinirea infiintarii grupurilor de producatori in sectorul pomicol si, in consecinta, o mai mare coordonare a productiei pentru a face fata unei […]

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 102 vizualizari | 1 vot

aurel_simion

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in lucru un numar de cinci scheme de calitate, din care trei au fost comunicate deja la Bruxelles, a anuntat Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, in cadrul evenimentului bucharestFoodSummit.ro desfasurat la USAMV Bucuresti. „Ministerul Agriculturii are deja din luna ianuarie cinci scheme de calitate pe […]

Autor: Agrostandard | 29 September, 2020 | 0 comentarii | 81 vizualizari | 1 vot

risipa_alimentara

Fiecare roman arunca, in medie, 129 de kilograme de mancare pe an, iar tinta Guvernului este sa reduca aceasta cantitate (mancare gatita, fructe, legume, produse de panificatie, lactate, carne) la jumatate pana in 2030, a declarat, marti, Cornel Hanganu, consilier in cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei din cadrul Guvernului Romaniei. in cadrul conferintei […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 210 vizualizari | 1 vot

PAINE_NEAMBALATA

Razboiul painii sau mai precis preferinta romanilor pentru un anumit fel de paine, fie ca vorbim de varianta ambalata sau neambalata trece intr-o noua faza! Recent, Universitatea din Bucuresti a facut public un studiu potrivit căruia virusul Sars-Cov-2 s-ar putea transmite prin consumul de pâine neambalata. Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 100 vizualizari | 1 vot

paine_COVID

Ca urmare a aparitiei in spatiul public a rezultatelor unui studiu realizat de Universitatea din Bucuresti (UB), potrivit caruia painea neambalata ramane contaminata dupa contactul cu SARS-CoV-2 si ar putea constitui o sursa de transmitere pentru acest virus, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) face urmatoarele precizari: Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard