Fabrica de Lapte Brasov, producatorul lactatelor Olympus, Oly, Fabrica Brasoveanu si Stragghisto, estimeaza pentru anul acesta o crestere a cifrei de afaceri cu 10% fata de anul precedent, pana la 100 de milioane de euro. Compania se afla pe locul trei in topul jucatorilor de lactate din Romania, potrivit lui Athanasios Giannousis, director comercial al Olympus Romania. 45% din vanzari merge la export pe piete extrem de competitive, precum Germania, Austria, Italia, Marea Britanie, Suedia sau Bulgaria”, relateaza publicatia Buna ziua Brasov.
„Exceptand branza feta si alte specialitati de branzeturi grecesti (kefalotiri, haloumi) si sucurile naturale, produse in continuare in Grecia, toate produsele lactate comercializate pe piata romaneasca sunt produse la fabrica noastra de la Halchiu, din lapte 100% romanesc”, a mai spus Athanasios Giannousis.
Iaurtul grecesc este produsul emblematic al companiei, in timp ce telemeaua detine pozitia principala la segmentul de vrac. De asemenea, gama de sucuri naturale, care acum este disponibila in cinci variante, este lider pe categorie”.
Grupul elen Olympus a intrat pe piata din Romania in 1999, iar anterior deschiderii fabricii din Halchiu (jud. Brasov) a operat o unitate de productie in localitatea Baraolt, judetul Covasna. Fabrica din judetul Brasov a fost deschisa in 2011, iar in prezent, compania are 450 de angajati,
Grupul de firme din care face parte si producatorul din Romania, detinut de o familie aflata la a treia generatie de producatori de lactate, are sediul in Trikala, Grecia, si opereaza in 43 de tari din toata lumea. In prezent, Olympus detine cinci unitati de productie in trei tari (Grecia, Romania si Bulgaria), care produc lactate si sucuri naturale.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 16 January, 2021 | 1 comentarii | 510 vizualizari | 1 vot

Compania Green Way Farm din comuna Lumina, judetul Constanta, a reusit sa obtina o finantare in valoare de 720.746 de euro prin programul PNDR 2020, sumele fiind alocate pentru infiintarea unei ferme de porci, dar si a unei unitati de procesare, fiind asigurat practic intreg lantul de productie. Valoarea totala a investitiei se ridca la […]
Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 161 vizualizari | 1 vot

Damian Marian, fondatorul restaurantului The Grill alaturi de Dani Otil, vorbeste despre experienta traita in vremurile pandemiei. S-a trecut la terasa, dar au crescut si livrarile la domiciliu, care au ajuns sa aiba o pondere intre 25 si 30% din vanzarile totale, bonul mediu avand o valoare cuprinsa intre 100 si 120 RON. Referitor la […]
Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 1685 vizualizari | 3 voturi

Asa cum era de asteptat, programul Tomata nu va mai continua in acest, va functiona in schimb programul de minimis pentru legume in spatii protejate, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros la AgroTv. “Pentru programul de minimis vom avea la dispozitie 88 milioane de euro. Vor fi sprijinite alte legume cultivate in spatii protejate, nu […]
Autor: Agrostandard | 9 January, 2021 | 0 comentarii | 91 vizualizari | 1 vot

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Claudiu Nasui, promite impozit zero pe salariul minim, incepand cu 2022, in agricultura, un sector in care sunt salarii mici si evaziunea fiscala este foarte mare. Adica cu un an mai tarziu decat se astepta toata lumea… “Impozitul zero pe salariul minim este cea mai buna masura pe care o […]
Autor: Agrostandard | 8 January, 2021 | 0 comentarii | 110 vizualizari | 1 vot

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) considera reprobabila si in afara prevederilor legale implicarea numelui institutiei in girarea unor informatii eronate referitor la consumul de alimente neambalate. Nu este prima data cand in piata sunt promovate spoturi publicitare in care se spune ca produsele neambalate nu sunt sigure pentru consum. ANSVSA a […]