Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Grasimi hidrogenate in loc de branzeturi si cascaval. Controale in 7 judete, in luna februarie
Agrostandard | 16 February, 2019 | 0 comentarii | 380 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

MADR

MADREchipe mixte formate din inspectori cu atributii de control din cadrul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor continua seria controalelor initiate in data de 21 ianuarie 2019, ce au ca scop verificarea conformitatii produselor de la patiserii, cofetarii, pizzerii, restaurante/ catering, fast-food-uri, in raport cu materiile prime utilizate si informatiile oferite consumatorilor.

In saptamana 4–8 februarie 2019 s-au reluat verificarile in judetele Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti si municipiul Bucuresti, la 104 operatori economici (din care 34 patiserii, 38 laboratoare cofetarie/patiserie, 19 pizzerii, 7 fast-food-uri, 4 restaurante/ catering si 2 magazine alimentare).

Din cele 104 unitati verificate, 47 unitati (45%) utilizau ca ingredient principal in produsele oferite consumatorilor specialitati obtinute din grasimi hidrogenate si informau ca preparatele contin diferite categorii de branzeturi sau cascaval. Pentru aceste nereguli majore, dar si pentru alte abateri de la legislatia sanitar-veterinara au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 194.000 lei.

De la data declansarii acestor actiuni, respectiv 21 ianuarie 2019 si pana la data de 8 februarie 2019 au fost verificate 284 unitati din 18 judete si din municipiul Bucuresti, fiind constatate fraude alimentare la 110 agenti economici (reprezentand 39 %) prin substituirea produselor obtinute din lapte cu specialitati obtinute din grasimi hidrogenate, concomitent cu dezinformarea consumatorilor. Celor 110 operatori le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 855.000 lei.

Prin verificarile efectuate se confirma persistenta fenomenului substituirii produselor sanatoase obtinute din procesarea laptelui autohton de calitate cu specialitati obtinute din grasimi de alta origine si al dezinformarii consumatorilor, inspectorii MADR continuand eforturile de eradicare a acestora.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 117 vizualizari | 1 vot

AFIR_9.1a

AFIR anunța ca se prelungește sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru grupurile de producatori din sectorul pomicol, pana in data de 13 noiembrie 2020 (Sm 9.1a)! Submasura 9.1a are ca scop sprijinirea infiintarii grupurilor de producatori in sectorul pomicol si, in consecinta, o mai mare coordonare a productiei pentru a face fata unei […]

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 1 vot

aurel_simion

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in lucru un numar de cinci scheme de calitate, din care trei au fost comunicate deja la Bruxelles, a anuntat Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, in cadrul evenimentului bucharestFoodSummit.ro desfasurat la USAMV Bucuresti. „Ministerul Agriculturii are deja din luna ianuarie cinci scheme de calitate pe […]

Autor: Agrostandard | 29 September, 2020 | 0 comentarii | 79 vizualizari | 1 vot

risipa_alimentara

Fiecare roman arunca, in medie, 129 de kilograme de mancare pe an, iar tinta Guvernului este sa reduca aceasta cantitate (mancare gatita, fructe, legume, produse de panificatie, lactate, carne) la jumatate pana in 2030, a declarat, marti, Cornel Hanganu, consilier in cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei din cadrul Guvernului Romaniei. in cadrul conferintei […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 206 vizualizari | 1 vot

PAINE_NEAMBALATA

Razboiul painii sau mai precis preferinta romanilor pentru un anumit fel de paine, fie ca vorbim de varianta ambalata sau neambalata trece intr-o noua faza! Recent, Universitatea din Bucuresti a facut public un studiu potrivit căruia virusul Sars-Cov-2 s-ar putea transmite prin consumul de pâine neambalata. Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 100 vizualizari | 1 vot

paine_COVID

Ca urmare a aparitiei in spatiul public a rezultatelor unui studiu realizat de Universitatea din Bucuresti (UB), potrivit caruia painea neambalata ramane contaminata dupa contactul cu SARS-CoV-2 si ar putea constitui o sursa de transmitere pentru acest virus, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) face urmatoarele precizari: Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard