Programul de finantare nerambursabila va recompensa fermierii care propun inovatii ce pot fi aplicate la nivel extins! Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a anuntat crearea unui fond de 500.000 USD pentru a sustine initiativa Corteva Agriscience pentru un impact pozitiv asupra climei (Corteva Agriscience Climate Positive Challenge), un program menit sa accelereze trecerea spre o agricultura care sa influenteze pozitiv clima. Acest sistem de finantare nerambursabila va fi lansat anul viitor si va rasplati eforturile pentru compensarea emisiilor de carbon si protejarea mediului, sustinand, in acelasi timp fermele si fermierii.
Aceste fonduri vor recompensa financiar fermierii care implementeaza practici inovatoare, cu un impact pozitiv asupra climei si care colaboreaza cu organizatii locale de protectia mediului, universitati, agricultori sau alte entitati din lantul agricol pentru a contribui la multiplicarea acestui tip de actiuni.
„Intelegem dificultatile cu care se confrunta agricultorii din intreaga in ceea ce priveste comercializarea produselor, politicile din domeniu si schimbarile climatice”, a declarat James C. Collins, Jr., CEO Corteva Agriscience. „Acesta este si motivul principal pentru care facem acest anunt acum, pentru a incuraja fermierii dornici sa contribuie la multiplicarea unor bune practici”.
Collins a prezentat prima data conceptul de agricultura cu efect pozitiv asupra climei anul trecut la Premiul Mondial pentru Alimente (World Food Prize). De atunci, compania a avut intalniri cu fermieri si organizatii din diverse zone ale domeniului agricol si productiei alimentare, aflate in prima linie in materie de promovare a agriculturii sustenabile. Discutiile au vizat identificarea unor metode de a obtine o agricultura la nivel global cu „emisii negative” de carbon si impact pozitiv asupra climei.
„In mod clar, exista interes si pasiune pentru colaborare si coordonare in a actiona impotriva celei mai mare provocari a generatiei noastre”, a declarat Collins.
Corteva lucreaza deja la crearea unor stimulente financiare pentru fermieri, in functie de situatia din piata. Granular, o subsidiara a companiei, colaboreaza cu Nori, singura platforma la nivel mondial pentru eliminarea emisiilor de dioxid de carbon. Acest site conecteaza cumparatorii de compensatii pentru emisiile de carbon cu fermierii care utilizeaza practici agricole durabile, oferindu-le acestora piata viabila de creditare, care va contribui la generarea de venituri.
„Acesta este doar inceputul”, a spus Collins. „Sunt atat de multe alte lucruri pe care le putem face atunci cand lucram impreuna”.
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.com.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 19 January, 2021 | 0 comentarii | 21 vizualizari | 1 vot

Pe vremuri producea masini agricole, astazi vorbim de roboti si drone, senzori sau echipamente de ultima generatie, conform solicitarilor venite din partea pietei. O transformare incredibila a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA Bucuresti, cu o traditie de aproape 100 de ani, la care putini s-ar […]
Autor: Agrostandard | 18 January, 2021 | 0 comentarii | 49 vizualizari | 1 vot

Agentia Domeniilor Statului a demarat in data de 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinatie agricola aflate in administrarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS), in suprafata de pana la 50 ha, catre tinerii cu varsta de maxim 40 de ani. Perioada de depunere a solicitarilor de catre tinerii fermieri este 18.01.2021 […]
Autor: Agrostandard | 17 January, 2021 | 0 comentarii | 273 vizualizari | 1 vot

2020 a fost un an greu pentru fermieri din mai multe puncte de vedere, dar chiar si asa pare greu chiar si sa ne imaginam ca la unele culturi recoltele au fost cu mult sub productiile medii din 1986, cu toata dezvoltarea tehnologica actuala, sustine Nicu Vasile, seful LAPAR. Nu se sfieste sa spuna nici […]
Autor: Agrostandard | 15 January, 2021 | 0 comentarii | 153 vizualizari | 1 vot

Rusia va fi cel mai mare exportator global de grau in sezonul in curs, in pofida introducerii unei taxe la exporturile de grau, precum şi a unei cote la exporturile de cereale, conform unei estimari realizate de Departamentul American al Agriculturii (USDA). Americanii se asteapta ca Rusia sa devina leader in sezonul 2020 – 2021, […]
Autor: Agrostandard | 15 January, 2021 | 0 comentarii | 134 vizualizari | 1 vot

Comisia Europeana este dispusa sa ofere fermierilor finantare europeana pentru a reduce emisiile de metan provenite de la efectivele de animale sau sa extinda agricultura ecologica, a anuntat Comisia Europeana. In octombrie 2020, miniştrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord asupra unei reforme a noii Politici Agricole Comune (PAC), […]