Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Fiecare roman arunca 129 de kilograme de mancare pe an
Agrostandard | 29 September, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

risipa_alimentaraFiecare roman arunca, in medie, 129 de kilograme de mancare pe an, iar tinta Guvernului este sa reduca aceasta cantitate (mancare gatita, fructe, legume, produse de panificatie, lactate, carne) la jumatate pana in 2030, a declarat, marti, Cornel Hanganu, consilier in cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei din cadrul Guvernului Romaniei. in cadrul conferintei cu tema “Stop deseurilor si risipei alimentare, potrivit Agerpres. Pentru oameni! Pentru planeta!”, organizata de Ministerul Agriculturii si InfoCons, cu ocazia zilei internationale de constientizare asupra risipei alimentare”.

El spune ca risipa alimentara se produce pentru ca estimam gresit cantitatile atunci cand facem cumparaturi, nu depozitam corect alimentele, dar si pentru ca nu suntem atenti la termenul de valabilitate.

“12% din mancarea cumparata ajunge la cos, insa stam bine, pentru ca media UE este aproape dubla. Cu cat familia este mai mare, cu atat se arunca mai multa mancare la cos. Un fenomen ingrijorator este ca avem, pe de o parte, subnutritie si risipa alimentara, dar pe de alta parte 15% din populatia Romaniei este obeza, ceea ce inseamna ca educatia alimentara are carente, oamenii nu se preocupa de calitatea si de cantitatea mancarii”, a adaugat Hanganu.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a aratat ca, pentru a diminua risipa alimentara, cea mai importanta este educarea consumatorului in familie si in sistemul educational, dar si reglementarile si activitatea institutiilor care au atributii in acest sens.

Incepand din acest an, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a declarat data de 29 septembrie “Ziua Internationala de constientizare asupra risipei alimentare”.

Cu ocazia evenimentului a fost lansata campania de informare, educare si constientizare “Si tu poti proteja planeta! impreuna dam startul la reducerea risipei de alimente!”.

Aceasta campanie este structurata in doua etape, respectiv campania de diseminare a materialelor informativ educative realizate in parteneriat cu InfoCons la nivelul autoritatilor publice centrale si locale, al carei grup tinta il reprezinta publicul larg-consumatorii, in calitatea lor de cetateni.

A doua etapa este campania de informare si educare a consumatorilor din unitatile de invatamant preuniversitar privind prevenirea si diminuarea risipei de alimente “Si tu poti proteja planeta! impreuna dam startul la reducerea risipei de alimente”, in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, in conformitate cu Protocolul incheiat de Ministerul Agriculturii cu aceasta institutie.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 20 October, 2020 | 0 comentarii | 152 vizualizari | 1 vot

Calin-Musca

Calin Musca, antreprenor PorkProd, a declarat la BucharestFoodSummit ca nu doar ca se importa foarte mult, dar de multe ori se aduce carne de la abatoare din vestul Europei cu termene de valabilitate la limita expirarii, ceea ce constituie o grava amenintare la adresa sanatatii consumatorilor romani. Romania este de ani buni un importator net […]

Autor: Agrostandard | 19 October, 2020 | 0 comentarii | 489 vizualizari | 1 vot

emil_dumitru

Emil Dumitru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), le-a promis, in cadrul BucharestFoodSummit, fermierilor care au afaceri integrate sprijin pentru deschiderea de magazine proprii pe bani europeni. In viitorul Plan National Strategic (PNS) se va pune accent pe finantarea fermelor care vor sa-si integreze productia, pe procesare si asociere, pentru ca […]

Autor: Agrostandard | 18 October, 2020 | 0 comentarii | 161 vizualizari | 1 vot

Profi2

Reteaua Profi a inceput primele livrari de marfa catre magazine de la noul sau depozit situat la Bolintin Deal, primul care acopera atat produse proaspete, cat si congelate. “Este primul nostru astfel de depozit, dar el va fi urmat si de altele,” a declarat Pawel Musial, directorul general Profi. “In 2022 vom avea depozite cu […]

Autor: Agrostandard | 16 October, 2020 | 0 comentarii | 74 vizualizari | 1 vot

campeanu

Sorin Mihai Cimpeanu, rectorul USAMV Bucuresti, a afirmat in cadrul BucharestFoodSummit din 14 octombrie, ca perioada urmatoare va fi destul de complicata in contextul pademiei de COVID-19, si agravata de problemele mari create de seceta. Totusi, acest context dificil ar putea sa constituie si o buna oportunitate pentru jucatorii din agribusiness, daca stiu sa il […]

Autor: Agrostandard | 15 October, 2020 | 0 comentarii | 841 vizualizari | 2 voturi

istudor_ase

Chiar daca trecem prin perioade mai delicate, cum se intampla in prezent din cauza pandemiei de COVID-19, trebuie sa ne gandim ce mancam si de unde, a atras atentia la BucharestFoodSummit (BFS) Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti). Din pacate, o mare parte din produsele de pe piata sunt din import, chiar […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
»
09 Oct 2020 | 0 comentarii | 1818 vizualizari | 1 vot
»
20 Aug 2020 | 0 comentarii | 1760 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard