Zootehnie
Belgienii vor sa interzica sacrificarea ritualica a animalelor – halal si kosher
Agrostandard | 11 May, 2017 | 0 comentarii | 827 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

carneeO regiune vasta din Belgia a votat in favoarea interzicerii carnii halal si kosher, prin interzicerea sacrificarii animalelor cu aceste practice, informeaza ACEBOP, ai carei reprezentanti apreciaza ca este vorba de un subiect sensibil care va duce cu siguranta la modificari importante in orientarea pe termen lung a productiei de carne, dar si in abordarea pietelor terte. Comitetul pentru mediul inconjurator al Parlamentului belgian de limba franceza a votat in unanimitate vineri, 5 mai, pentru interzicerea carnii halal si kosher. Acum, proiectul de lege are nevoie de aprobarea parlamentara pentru a trece printr-un vot stabilit pentru luna mai. Daca trece, sacrificarea halal si kosher va fi eliminata treptat pana in 2019. Mai multe interdictii privind sacrificarea in ritual halal si kosher ar putea fi lansate si in Flandra, care a propus deja astfel de masuri. Miscarea controversata a declansat o reactie furioasa din partea grupurilor musulmane si evreiesti, care pretind ca interdictia este un abuz al libertatii religioase.

Presedintele Congresului Evreiesc (EJC), Moshe Kantor, a numit aceasta actiune “cel mai mare atac asupra drepturilor religioase evreiesti din Belgia de la ocupatia nazista a tarii in al doilea razboi mondial”.

Kantor a spus ca interdictia “ataca chiar nucleul culturii si practicii noastre religioase si statutul nostru de cetateni egali”.

EJC a declarat ca va lupta pentru ca interdictia din Belgia sa fie anulata, sustinand ca este un abuz flagrant al legilor UE privind libertatea religioasa.

(Ritualurile dhabihah) de kosher evreiesc (shechita) si de sacrificare halal (dhabihah) necesita un macelar pentru a ucide animalul prin taierea gatului si drenarea sangelui. Ambele tehnici au semnificatie religioasa pentru comunitatile evreiesti si musulmane, dar activistii din ONG-uri si multi cetateni sustin ca acestea sunt metode inumane de sacrificare si ca animalele simt durerea.

Departamentul de Certificare Halal sustine in schimb ca asomarea este o procedura cruda asupra animalelor care afecteaza scurgerea de sange din carcasa. (GlobalMeatNews).

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

7 − four =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 20 July, 2017 | 0 comentarii | 2177 vizualizari | 1 vot

lana oaie

Se pare ca lucrurile incep sa se miste in ce priveste valorificarea lanii si a produselor provenite de la oi. Oficialii de la MADR sustin ca exista cereri la export din partea Turciei si a Indiei, dar si cateva initiative private in Bistrita-Nasaud. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre DAEA, a avut in data de […]

Autor: Agrostandard | 14 July, 2017 | 0 comentarii | 302 vizualizari | 1 vot

vacileDC

Despre exporturile romanesti de vaci, care altadata tineau prima pagina a ziarelor, nu se mai aude nimic, in timp ce vecinii unguri se misca cu mult mai repede si mai bine. In urma cu cateva zile, un lot de 165 de vaci din rasa Holstein, din care 35 in lactatie, din Ungaria a ajuns pe […]

Autor: Agrostandard | 14 July, 2017 | 0 comentarii | 1410 vizualizari | 1 vot

vacipantelimon

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza producatorii agricoli ca s-a incheiat perioada de depunere a cererilor pentru acordarea ajutorului exceptional destinat producatorilor de lapte, in conformitate cu Hotararea nr.211/2017 privind distribuirea unei sume pentru producatorii de lapte din suma stabilita in anexa la Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie […]

Autor: Agrostandard | 13 July, 2017 | 0 comentarii | 1429 vizualizari | 1 vot

oaia

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in perioada 17 – 19 iulie 2017, Centrele judetene APIA / Centrul Municipiului Bucuresti vor efectua plata ajutorului pentru intocmirea si mentinerea registrelor genealogice si pentru serviciile de determinare a calitatii genetice a raselor de animale, aferent lunii mai 2017. Suma totala autorizata la plata […]

Autor: Agrostandard | 12 July, 2017 | 0 comentarii | 496 vizualizari | 1 vot

carne-de-porc

Consumul de carne de porc in Germania, cel mai mare producator și consumator de carne de porc din Europa, a atins in 2016 cel mai scazut nivel din ultimii 11 ani, fiind al treilea an consecutiv in care are loc o diminuare a cererii de șunca și cârnati, produse pentru care nemtii au un adevarat […]

"Conferinta legume fructe"
"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
21 Iul 2017 | 0 comentarii | 4876 vizualizari | 2 voturi
18 Iun 2017 | 1 comentarii | 6512 vizualizari | 2 voturi
17 Iun 2017 | 1 comentarii | 5300 vizualizari | 2 voturi
»
09 Iul 2017 | 2 comentarii | 9979 vizualizari | 1 vot
»
18 Iun 2017 | 1 comentarii | 6512 vizualizari | 2 voturi
»
17 Iun 2017 | 1 comentarii | 5300 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze



bad politics

2017 © Agrostandard