ECOSUNT este primul software romanesc integrat, destinat companiilor din domeniul managementului deseurilor. Protejarea mediului a devenit o provocare uriasa si este, in acelasi timp, o tema de interes general. In prezent, deseurile reprezinta o problema majora pentru planeta noastra, care ne priveste pe toti, avand in vedere faptul ca o gestionare inadecvata a lor are efecte extrem de nocive asupra mediului, se arata intr-un comunicat al SIVECO. In ultimii ani, cantitatea de deseuri creste in mod accelerat, direct proportional cu cresterea nivelului de bunastare, avand un impact negativ din ce in ce mai pronuntat asupra mediului. Cu cat consumam mai mult, cu cat utilizam produse tehnologice mai noi si mai performante, cu atat numarul materialelor care trebuie reciclate sau eliminate creste.
Cateva cifre:
– Fiecare cetatean european produce in medie 0,5 tone deseuri anual
– La nivelul Uniunii Europene se genereaza anual aproximativ 3 miliarde de tone de deseuri
– Producatorii de bunuri genereaza aproximativ 360 milioane tone de deseuri
– In domeniul constructiilor se produc peste 900 milioane de tone de deseuri
– Furnizorii de energie si apa genereaza circa 95 milioane tone de deseuri
– Conform Eurostat, Romania recicleaza doar 3% din deseurile municipale
– Ca obiectiv de tara, Romania trebuie sa atinga un nivel de 50% in reciclarea deseurilor, pana in anul 2020.
Managementul deseurilor a devenit, asadar, un element cheie pentru asigurarea unei cresteri sustenabile a economiilor tarilor europene.
Pentru orice companie care opereaza cu deseuri, un sistem informatic performant devine, mai mult ca oricand, o necesitate imediata.
“Avand in vedere importanta gestionarii eficiente si responsabile a deseurilor, SIVECO a dezvoltat o solutie care raspunde comandamentelor generale de protectie a mediului si de eficientizare a activitatii operatorilor economici din domeniu. ECOSUNT este un produs inovativ, dezvoltat in cadrul Incubatorului SIVECO – initiativa lansata in ultimii 2 ani, menita sa genereze solutii care raspund simplu si direct nevoilor pietei.
Tocmai din dorinta de a fi aproape de beneficiarii aplicatiei, am decis sa lansam produsul nostru ECOSUNT in cadrul conferintei organizata de catre Asociatia Romana pentru Managementul Deseurilor (ARMD), cu tema “Situatia managementului deseurilor din Romania – intre finalizarea proiectelor prin POS Mediu si finantarea proiectelor prin POIM” care a avut loc recent in Mamaia”, a declarat Claudiu Taran, Director Adjuct Departament in cadrul SIVECO Romania.
ECOSUNT, soft-ul dezvoltat de SIVECO, este conform cu legislatia europeana si are in vedere procesul complet prin care trebuie sa treaca deseurile si nevoile specifice companiilor din domeniu care functioneaza in Romania. Este o solutie web usor de utilizat cu posibilitate de utilizare inclusiv in Cloud (Amazon). Astfel, aplicatia ofera organizatiilor implicate in gestionarea deseurilor o reducere semnificativa a cheltuielilor cu infrastructura informatica. Totodata, serviciile cloud permit spatiu nelimitat de stocare si protectie permanenta a datelor stocate.
Cu ajutorul aplicatiei ECOSUNT, companiile pot sa monitorizeze:
– Generarea de deseuri
– Colectarea de deseuri
– Transportul deseurilor
– Tratarea deseurilor
– Eliminarea deseurilor de catre firme autorizate
– Valorificarea deseurilor prin intermediul unor firme autorizate
– Realizarea situatiilor de raportare: catre ANPM (Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Agentii Judetene), catre ADI – Asociatii de dezvoltare intercomunitare, catre Consiliile Judetene, conform contractelor de concesiune.
ECOSUNT este, de asemenea, un instrument statistic, cu ajutorul caruia se obtin date corecte referitoare la generarea si gestionarea deseurilor. Acestea permit evaluarea, in orice moment, a situatiei si a obiectivelor unei firme care gestioneaza deseuri.
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.
Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 19 January, 2021 | 0 comentarii | 220 vizualizari | 1 vot

Pe vremuri producea masini agricole, astazi vorbim de roboti si drone, senzori sau echipamente de ultima generatie, conform solicitarilor venite din partea pietei. O transformare incredibila a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA Bucuresti, cu o traditie de aproape 100 de ani, la care putini s-ar […]
Autor: Agrostandard | 17 January, 2021 | 0 comentarii | 145 vizualizari | 1 vot

Tractoarele anului 2021 au fost desemnate de un juriu format din jurnalisti europeni, in urma unui concurs desfasurat on-line si care a vizat patru categorii de tractoare. Astfel, la categoria Tractorul anului au fost noua inscrieri: Armatrac 1254 Luc CRD 4, Case IH Quadtrac 620, Claas Axion 960 Cemos, Fendt 1167 MT Vario, Kubota 7173 […]
Autor: Agrostandard | 15 January, 2021 | 0 comentarii | 157 vizualizari | 1 vot

Comisia Europeana este dispusa sa ofere fermierilor finantare europeana pentru a reduce emisiile de metan provenite de la efectivele de animale sau sa extinda agricultura ecologica, a anuntat Comisia Europeana. In octombrie 2020, miniştrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord asupra unei reforme a noii Politici Agricole Comune (PAC), […]
Autor: Agrostandard | 29 December, 2020 | 0 comentarii | 315 vizualizari | 2 voturi

Dupa ce timp de doi ani Romania a reusit sa se claseze pe primul loc in Uniunea Europeana la productiile de floarea soarelui si porumb, in 2020, situatia s-a schimbat radical, din cauza secetei prelungite si a lipsei infrastructurii de irigatii. Productia de cereale s-a prabusit practic, de la 30 milioane de tone, in 2019, […]
Autor: Agrostandard | 14 December, 2020 | 0 comentarii | 143 vizualizari | 1 vot

Distribuitorul de ingrasaminte chimice YARA Romania a reusit sa-si pastreze portofoliul de clienti in conditiile dificile ale acestui an, ceea ce a presupus un efort suplimentar, a declarat pentru FoodBiz Liviu Gruia, Director de Vanzari Romania si Republica Moldova. 2021 trebuie sa fie anul stabilitatii, iar afacerile vor trebui sa continue exact asa cum au […]