Sustine Agrostandard
starea vremii
Zootehnie
De ce s-au scumpit ouale in octombrie? Criza fipronilului e de vina….
Agrostandard | 4 November, 2017 | 0 comentarii | 1531 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

oulPretul oualor a crescut la poarta fermei cu 24% in octombrie 2017, comparativ cu perioada similara a anului trecut, situatie determinata de “criza fipronilului” din luna august, care a distorsionat piata in unele state membre ale Uniunii Europene, dupa cum sustine Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR). In octombrie 2017, ouale s-au vandut, in medie, cu 36 de bani pe bucata, fara TVA, la poarta fermei, insa in magazine pretul a sarit de 80 de bani pe bucata. In vara, pretul era de 18 bani/bucata.”Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) a analizat evolutia pietei oualor in perioada octombrie 2017 fata de octombrie 2016, conform “Observatorului Preturilor la poarta fermei in UE”, iar cresterea pretului la poarta fermei, in medie pe cele 28 state membre UE, a fost de circa 40% in perioada analizata, in timp ce in Romania, in aceeasi perioada, pretul oului la poarta fermei a crescut cu 24%”, precizeaza UCPR.

In tarile vecine Romaniei, pretul oului de consum la poarta fermei a crescut cu circa 30% in Ungaria, 23% in Polonia, 23% in Bulgaria, iar cele mai mari cresteri de preturi in UE se inregistreaza in Grecia — 151%, Germania — 81%, Belgia — 55% si Spania — 51%, arata analiza UCPR.

“Aceasta situatie din piata oualor de consum este determinata de “criza fipronilului” din luna august 2017, manifestata in unele state membre UE, care a dus la eliminarea din productie a unui numar important de gaini ouatoare, lucru care a distorsionat piata oualor de consum. Situatia actuala va mai dura o perioada, pana cand gainile care inlocuiesc pe cele eliminate din productie vor incepe sa produca oua”, sustin reprezentantii UCPR.
Crescatorii de pasari din Romania sunt de parere ca piata oualor de consum se va regla abia in lunile februarie — martie 2018.

Citeste si Oul polonez baga in faliment producatorii romani

Cei peste 200 de producatori de oua din UCPR realizeaza 85% — 90% din productia autohtona de oua obtinuta in sistem industrial, iar productia anuala de oua se ridica, in medie, la circa 1,36 de miliarde de bucati.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

13 + 4 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 17 February, 2019 | 0 comentarii | 444 vizualizari | 1 vot

EXPORT_OI

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca a fost deschisa piata de export pentru ovine cu Republica Iran! Astfel, in ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export intre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Romania (ANSVSA) si Organizatia Veterinara a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie si

Autor: Agrostandard | 15 February, 2019 | 0 comentarii | 71 vizualizari | 1 vot

porcii

ANSVSA anunta ca s-a incheiat misiunea expertilor europeni care a avut drept scop analizarea posibilitatilor de modificare ale Anexei Deciziei 709/2014, respectiv, flexibilizare criteriilor de stabilire a zonelor de restrictie impuse de evolutia pestei porcine africane (PPA). In cadrul vizitei au avut loc atat discutii cu reprezentanti ai ANSVSA de la nivel central si teritorial, […]

Autor: Agrostandard | 13 February, 2019 | 0 comentarii | 1895 vizualizari | 1 vot

pk2

Cresterea porcului in Romania trece printr-unul din cele mai grele momente de dupa Revolutie, din cauza pestei porcine africane. In doar sapte luni, productia interna s-a redus cu circa 20%, ajungand la acest moment sa asigure undeva la 30% din consum, in timp ce pretul carnii de porc la poarta fermei s-a prabusit la 3-3,5 […]

Autor: Agrostandard | 12 February, 2019 | 0 comentarii | 314 vizualizari | 1 vot

sardinia

Importurile de lapte, inclusiv din Romania, au starnit nemultumirea crescatorilor de animale din Sardinia. Acestia protesteaza de mai multe zile din cauza pretului extrem de mic oferit de procesatori pentru lapte – 60 de eurocenti pe litru sau chiar mai putin. Fermierii sarzi spun ca ies practic in pierdere, iar procesatorii prefera sa importe

Autor: Agrostandard | 12 February, 2019 | 0 comentarii | 153 vizualizari | 1 vot

blonde_aquitaine

Singurul macelar care ofera carnea de vita Blonde Aquitaine, cea mai scumpa si rafinata din lume, este Alexandre Polmard. Printr-un proces numit „hibernare”, inventat chiar de familia Polmard, in 1990, carnea poate fi pastrata o lunga perioada. Aerul rece este imprastiat cu o viteza de 120 de km pe ora deasupra carnii, la -43 de […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
04 Ian 2019 | 0 comentarii | 271 vizualizari | 4 voturi
18 Dec 2018 | 0 comentarii | 282 vizualizari | 3 voturi
11 Feb 2019 | 0 comentarii | 500 vizualizari | 2 voturi
09 Feb 2019 | 0 comentarii | 204 vizualizari | 2 voturi
»
25 Ian 2019 | 0 comentarii | 2517 vizualizari | 1 vot
»
26 Ian 2019 | 0 comentarii | 1860 vizualizari | 1 vot
»
07 Feb 2019 | 0 comentarii | 1669 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2019 © Agrostandard