Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Cum percep albinele culorile si de ce sunt ele sursa de inspiratie pentru camerele foto
Agrostandard | 14 October, 2019 | 0 comentarii | 761 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

albineSe pare ca albinele au un mod diferit fata de al oamenilor de a percepe culorile. Din acest motiv oamenii se inspira de la creierul albinelor pentru a crea camere foto mai performante. Mai exact, cercetatorii spun ca este vorba despre constanta culorii, pe care albinele o pot detecta mult mai bine decat noi și decat aparatele foto actuale. De exemplu, albinele pot detecta o floare roșie indiferent de culoarea si de calitatea luminii, potrivit playtech.ro. Cum fac asta? Ei bine, albinele dispun de doua perechi de ochi, fiecare responsabila de detectarea altor calitati ale imaginii: ochii principali detecteaza culoarea florii, iar cea de-a doua pereche de ochi se foloseste de doi receptori de culoare pentru a detecta culoarea luminii ambientale. Astfel, aceste insecte pot detecta fara nicio problema culorile naturale ale obiectelor din jur, fara a confunda perceptia nuantelor din natura.

Citeste si Cum arata fermele viitorului: vehicule autonome, drone, roboti si multa inginerie genetica avansata (video)

Ulterior, informatiile înregistrate de acestea în sistemul ocular sunt trimise catre regiunile din creier care sunt responsabile cu procesarea culorii. Astfel, combinand datele primite de cele doua perechi de ochi, creierul lor poate ajusta imaginea formata, identificând în mod corect culorile care se regasesc în realitate. Cu ajutorul acestei abilitati albinele reusesc sa gaseasca polenul mult mai repede.

Pe baza intregului proces care are loc in creierele albinelor, oamenii de știinta vor sa programeze camerele foto sa realizeze fotografii perfecte, indiferent de lumina ambientala si fara sa faca nicio confuzie în privinta obiectelor pe care le analizeaza.

Cu ajutorul acestui truc, inspirat de capacitatea oculara a albinelor, fotografiile pe care le vei realiza vor fi mult mai realiste, chiar și daca sunt facute intr-o lumina neobișnuita.

Citeste si Programul ”Mierea in scoli” devine functional de la 1 ianuarie 2020

„Descoperirea ofera o solutie inedita la o problema clasica și face ca constanta culorii sa fie ieftina din punct de vedere al calculului”, spune unul dintre cercetatori, John Endler, de la Universitatea Deakin din Australia.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 14 vizualizari | 1 vot

AFIR_9.1a

AFIR anunța ca se prelungește sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru grupurile de producatori din sectorul pomicol, pana in data de 13 noiembrie 2020 (Sm 9.1a)! Submasura 9.1a are ca scop sprijinirea infiintarii grupurilor de producatori in sectorul pomicol si, in consecinta, o mai mare coordonare a productiei pentru a face fata unei […]

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 35 vizualizari | 1 vot

aurel_simion

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in lucru un numar de cinci scheme de calitate, din care trei au fost comunicate deja la Bruxelles, a anuntat Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, in cadrul evenimentului bucharestFoodSummit.ro desfasurat la USAMV Bucuresti. „Ministerul Agriculturii are deja din luna ianuarie cinci scheme de calitate pe […]

Autor: Agrostandard | 29 September, 2020 | 0 comentarii | 67 vizualizari | 1 vot

risipa_alimentara

Fiecare roman arunca, in medie, 129 de kilograme de mancare pe an, iar tinta Guvernului este sa reduca aceasta cantitate (mancare gatita, fructe, legume, produse de panificatie, lactate, carne) la jumatate pana in 2030, a declarat, marti, Cornel Hanganu, consilier in cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei din cadrul Guvernului Romaniei. in cadrul conferintei […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 179 vizualizari | 1 vot

PAINE_NEAMBALATA

Razboiul painii sau mai precis preferinta romanilor pentru un anumit fel de paine, fie ca vorbim de varianta ambalata sau neambalata trece intr-o noua faza! Recent, Universitatea din Bucuresti a facut public un studiu potrivit căruia virusul Sars-Cov-2 s-ar putea transmite prin consumul de pâine neambalata. Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse […]

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 95 vizualizari | 1 vot

paine_COVID

Ca urmare a aparitiei in spatiul public a rezultatelor unui studiu realizat de Universitatea din Bucuresti (UB), potrivit caruia painea neambalata ramane contaminata dupa contactul cu SARS-CoV-2 si ar putea constitui o sursa de transmitere pentru acest virus, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) face urmatoarele precizari: Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard