Sustine Agrostandard
starea vremii
Asociatii
Cum ar putea sa fie blocata industria alimentara!
Agrostandard | 18 March, 2020 | 0 comentarii | 127 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

paineIndustria alimentara romaneasca risca sa se blocheze daca salariatii din fabrici se imbolnavesc de coronavirus, in conditiile in care 75% dintre ei provin din mediul rural. Numarul salariatilor care lucreaza in industria alimentara in Romania se ridica undeva la 170-180.000, daca ne luam dupa statisticile oficiale. Jucatorii din piata sustin, insa, ca de fapt ar fi in jur de 100.000 de angajati care iși desfașoara activitatea in sector. Doua treimi dintre aceștia provin din satele limitrofe orașelor, iar ei pot fi infectati foarte ușor cu COVID-19. Companiile şi-au facut propriile reguli de combatere a contaminarii, dar acest lucru nu poate suplini lipsa unui plan de preventie la nivel national, sustine Dragoș Frumosu, Sindalimenta.

Mai grav este, insa faptul ca fabricile nu au rezerve de maști și substante de dezinfectie. Potrivit datelor Sindalimenta, in sector exista circa 100 de fabrici care au in jur de 100 salariati și unde oricand poate aparea un caz de imbolnavire.

Citeste si Patronii Dedeman intra in actionariatul Purcari

Nu se pune problema unei crize a alimentelor, va fi dramatic, insa, daca se inchid fabricile, sustine Dragos Frumosu, preşedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara Sindalimenta.

Sindalimenta a solicitat Guvernului sa adopte masuri pentru sprijinirea industriei alimentare in contextul crizei provocate de coronavirus. Fara sprijin din partea Executivului, multe firme iși vor diminua activitatea, iar altele sunt in risc de faliment.

Federatia a mai cerut Ministerului Fondurilor Europene suspendarea contractelor de finantare pentru proiectele in derulare şi a contractelor de subventie pe perioada pandemiei.

Citeste si “Legume de sera si solarii in Romania”

O alta solicitare a vizat gasirea unor solutii privind acordarea de facilitati fiscale firmelor nou-infiintate pe fonduri europene. Este vorba de start-up-uri care au ca obiect de activitate turismul, organizarea de evenimente, productia de alimente, restaurante etc.

Ele se afla in perioada de 12 luni de implementare a afacerii, dar nu işi mai pot atinge indicatorii de performanta, din cauza situatiei actuale, potrivit Adevarul Financiar.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

five × four =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 2 June, 2020 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 1 vot

grau

Productía de grau a Romaniei ar putea atinge 6,9 milioane de tone, in acest an, intr-un scenariu mediu optimist, in conditiile secetei prelungite din primavara, se arata intr-un raport de piata realizat de Clubul Fermierilor Romani (CFR). Nu doar Romania asteapta productii mai mici, ci si Rusia sau Ucraina, jucatori importanti in bazinul Marii Negre. […]

Autor: Agrostandard | 1 June, 2020 | 0 comentarii | 79 vizualizari | 1 vot

produse

Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) intentioneaza sa creeze o retea de opt depozite regionale care sa colecteze, sorteze si sa faca o ambalare a produselor provenite de la micii producatori. Acesta este doar unul dintre cele trei proiecte importante aflate pe agenda asociatiei si care au ca scop acoperirea nevoilor economiei […]

Autor: Agrostandard | 1 June, 2020 | 1 comentarii | 262 vizualizari | 1 vot

legume

Asociatiile si federatiile de fermieri dn sectorul agroalimentar solicita guvernantilor sa orienteze programele de investitii catre generarea de piete de desfacere pentru produsele agroalimentare romanesti, dupa cum se arata intr-o scrisoare deschisa transmisa Presedintiei, Parlamentului, Guvernului si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Documentul este semnat de Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara Sindalimenta, […]

Autor: Agrostandard | 29 May, 2020 | 0 comentarii | 297 vizualizari | 1 vot

ce

Green Deal: Comisia Europeana este pe o cale gresita! Confederatia Europeana a Cultivatorilor de Porumb (CEPM) a analizat, in cadrul sedintei sale de consiliu director din data de 26 mai, proiectul Green Deal al Comisiei Europene, care se concentreaza pe cele doua strategii „De la ferma la consumator”si” Biodiversitatea”, ce vor ghida reforma PAC. Intr-un […]

Autor: Agrostandard | 16 May, 2020 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

minea

Antreprenor al ultimilor 30 de ani, proprietar a doua mari fabrici de prelucrare de carne, dintre care cea de la Sinaia este celebra pentru productia salamului de Sibiu, cunoscut pentru produsele de varf „Angst” si presedinte al Confederatiei Romalimenta, Sorin Minea este mai preocupat decat oricand. Criza actuala il nelinisteste.

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
23 Apr 2020 | 0 comentarii | 2061 vizualizari | 3 voturi
03 Iun 2020 | 0 comentarii | 297 vizualizari | 2 voturi
27 Mai 2020 | 0 comentarii | 412 vizualizari | 2 voturi
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1416 vizualizari | 2 voturi
»
23 Apr 2020 | 0 comentarii | 2061 vizualizari | 3 voturi
»
20 Mar 2020 | 0 comentarii | 1619 vizualizari | 1 vot
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1416 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1416 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2020 © Agrostandard