Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Asociatii
Cum ar putea sa fie blocata industria alimentara!
Agrostandard | 18 March, 2020 | 0 comentarii | 210 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

paineIndustria alimentara romaneasca risca sa se blocheze daca salariatii din fabrici se imbolnavesc de coronavirus, in conditiile in care 75% dintre ei provin din mediul rural. Numarul salariatilor care lucreaza in industria alimentara in Romania se ridica undeva la 170-180.000, daca ne luam dupa statisticile oficiale. Jucatorii din piata sustin, insa, ca de fapt ar fi in jur de 100.000 de angajati care iși desfașoara activitatea in sector. Doua treimi dintre aceștia provin din satele limitrofe orașelor, iar ei pot fi infectati foarte ușor cu COVID-19. Companiile şi-au facut propriile reguli de combatere a contaminarii, dar acest lucru nu poate suplini lipsa unui plan de preventie la nivel national, sustine Dragoș Frumosu, Sindalimenta.

Mai grav este, insa faptul ca fabricile nu au rezerve de maști și substante de dezinfectie. Potrivit datelor Sindalimenta, in sector exista circa 100 de fabrici care au in jur de 100 salariati și unde oricand poate aparea un caz de imbolnavire.

Citeste si Patronii Dedeman intra in actionariatul Purcari

Nu se pune problema unei crize a alimentelor, va fi dramatic, insa, daca se inchid fabricile, sustine Dragos Frumosu, preşedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara Sindalimenta.

Sindalimenta a solicitat Guvernului sa adopte masuri pentru sprijinirea industriei alimentare in contextul crizei provocate de coronavirus. Fara sprijin din partea Executivului, multe firme iși vor diminua activitatea, iar altele sunt in risc de faliment.

Federatia a mai cerut Ministerului Fondurilor Europene suspendarea contractelor de finantare pentru proiectele in derulare şi a contractelor de subventie pe perioada pandemiei.

Citeste si “Legume de sera si solarii in Romania”

O alta solicitare a vizat gasirea unor solutii privind acordarea de facilitati fiscale firmelor nou-infiintate pe fonduri europene. Este vorba de start-up-uri care au ca obiect de activitate turismul, organizarea de evenimente, productia de alimente, restaurante etc.

Ele se afla in perioada de 12 luni de implementare a afacerii, dar nu işi mai pot atinge indicatorii de performanta, din cauza situatiei actuale, potrivit Adevarul Financiar.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 8 December, 2020 | 0 comentarii | 770 vizualizari | 1 vot

LAPAR

Fermierii cu pana la cinci hectare au un venit mult mai mic decat romanii aflati in somaj, a declarat seful LAPAR, Nicu Vasile, in cadrul unei conferinte ce a avut loc recent la ASAS. Romania nu este capabila sa-si hraneasca proprii cetateni, 33% din cele 10,3 milioane de ferme europene se aflau in 2016 pe […]

Autor: Agrostandard | 7 December, 2020 | 0 comentarii | 200 vizualizari | 1 vot

LAPAR

LAPAR anunta inceperea procedurilor pentru punerea la punct a unui centru de cercetare aplicata, dezvoltare si implementare pentru agricultura, care va functiona in apropiere de Bucuresti, cu finantare din surse private, a declarat presedintele LAPAR in urma cu cateva zile intr-o conferinta de presa. El a mai anuntat si punerea la punct a Parteneriatului Public […]

Autor: Agrostandard | 4 December, 2020 | 0 comentarii | 260 vizualizari | 1 vot

tabara (1)

LAPAR va incheia un parteneriat public-privat (primul de acest fel in sector, de altfel) cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” (A.S.A.S.) care anunta ca este deschisa pentru colaborarea cu asociatiile de fermieri din Romania. Rezultatele cercetarii romanesti vor putea sa ajunga astfel cu mult mai usor la agricultori pentru a-i ajuta sa […]

Autor: Agrostandard | 18 November, 2020 | 1 comentarii | 214 vizualizari | 1 vot

APAR

Primul hackathon din Romania dedicat domeniului agroalimentar RO AgriFood Hacking – HAR 2020 a fost organizat la initiativa Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), scopul fiind unirea eforturilor mai multor oameni talentati pentru a lupta impotriva celei mai mari provocari ale lumii, pandemia COVID-19, folosind digitalizarea sectorului agroalimentar, declara Stefan Padure, presedinte APAR. Finantarea a […]

Autor: Agrostandard | 4 November, 2020 | 0 comentarii | 221 vizualizari | 1 vot

legume

Dupa ce a reusit sa cultive legume romanesti pe 60 ha in ferma proprie de la Ciolpani, Cooperativa Tara Mea anunta ca are, incepand cu luna noiembrie, inca cinci cooperative membre reprezentand cei mai importanti producatori de legume si fructe din bazine cunoscute ale tarii – Vidra, judetul Ilfov, Lunguletu – Dambovita, Hunedoara, Ilfov si […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1620 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1668 vizualizari | 3 voturi
29 Dec 2020 | 0 comentarii | 292 vizualizari | 2 voturi
09 Dec 2020 | 0 comentarii | 237 vizualizari | 2 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1751 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1668 vizualizari | 3 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1620 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard