Sustine Agrostandard
starea vremii
Analize
Cum a ajuns productia de paine de la doua milioane de tone, in 1999, la 588.000 tone, in 2012
Agrostandard | 11 August, 2013 | 0 comentarii | 1314 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

paineMajorarea TVA la paine a avut ca efect imediat reducerea consumului, dar si explozia evaziunii fiscale in ultimul deceniu. In 1999, romanii consumau peste doua milioane de tone de paine pa an, in timp ce anul trecut, de exemplu, se ajunsese la doar 588.000 de tone. Evolutia a avut loc pe fondul modificarii TVA, de la 11% la 24%. “Dacă în anii 1999 şi 2000, când s-a luat decizia de a creşte TVA de la 11 la 19%, consumul de pâine era 1,8 milioane de tone, pe parcursul a patru ani, perioada în care s-a aplicat această cotă de TVA, consumul de pâine pentru care s-au plătit taxe şi impozite a scăzut la mai mult de jumătate, respectiv la circa 840.000 de tone. Aceasta a fost până când s-a luat o altă decizie şi TVA a crescut de 19 la 24% iar consumul care s-a raportat a fost de 588.000 tone”, a declarat recent ministrul Agriculturii Daniel Constantin.
In prezent, evaziunea fiscala in panificatie este de 67%, dupa cum sustine presedintele Rompan, Aurel Popescu, urmand sa scada la 20%, odata cu reducerea TVA la paine la 9%, incepand cu data de 1 septembrie.

Efectele reducerii TVA la 9%, potrivit MADR

– Creşterea producţiei de făină şi pâine fiscalizată cu circa 1,4 milioane de tone (de la 1,472 milioane de tone la 2 milioane de tone)
– Implicit majorarea încasărilor bugetare
– Se va însănătoşi mediul de afaceri şi se vor crea condiţii pentru efectuarea investiţiilor necesare siguranţei alimentare, condiţii de mediu şi calitate
– Creşterea numărului de personal legal înregistrat cu circa 8.500 de persoane şi scăderea cu acelaşi număr din munca la negru.
– Populaţia va beneficia de produse de panificaţie fabricate în condiţii de siguranţă alimentară
– Preţul pâinii la raft va înregistra o reducere cu cât s-a micşorat cota de TVA.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

16 − seven =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 15 October, 2017 | 0 comentarii | 521 vizualizari | 1 vot

graul cl

Valoarea productiei ramurii agricole a crescut in 2016 cu 2,5%, comparativ cu anul 2015, potrivit datelor INS. Indicele productiei ramurii agricole in anul 2016 fata de anul 2015 a fost 102,5% pe total, 105,3% la productia vegetala si 97,6% la productia animala. In ceea ce priveste valoarea serviciilor agricole, aceasta este in general nesemnificativa, in […]

Autor: Agrostandard | 10 October, 2017 | 1 comentarii | 965 vizualizari | 1 vot

cover

In topul primilor 20 de beneficiari de subvenţii in 2016, selectati de către APIA în funcţie de valoarea sumelor autorizate la plată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi Bugetul Naţional (BN), se află 9 companii românești, potrivit Studiului „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din […]

Autor: Agrostandard | 9 August, 2017 | 0 comentarii | 772 vizualizari | 1 vot

top 600 coperta

Judetul Giurgiu este o importanta zona agricola a tarii, care dispune de un fond funciar de circa 258.965 ha. Si aici, la fel ca in alte zone ale Romaniei se face agricultura performanta, iar productiile in cele mai multe cazuri sar de medie, ba chiar sunt sus de tot. In topul celor mai mari exploatatii […]

Autor: Agrostandard | 25 July, 2017 | 7 comentarii | 1184 vizualizari | 2 voturi

top 600 coperta

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Agrostandard | 20 July, 2017 | 0 comentarii | 375 vizualizari | 1 vot

carne pui trans

94% dintre romani prefera sa cumpere carne proaspata refrigerata in detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format in special din tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, potrivit unui studiu de piata realizat de Transavia, cel mai mare producator de carne de pui din Romania si […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
12 Oct 2017 | 0 comentarii | 1404 vizualizari | 4 voturi
17 Sep 2017 | 0 comentarii | 1766 vizualizari | 4 voturi
12 Oct 2017 | 0 comentarii | 2024 vizualizari | 2 voturi
»
21 Iul 2017 | 0 comentarii | 5121 vizualizari | 2 voturi
»
20 Sep 2017 | 0 comentarii | 3535 vizualizari | 2 voturi
»
22 Iul 2017 | 0 comentarii | 2944 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze



bad politics

2017 © Agrostandard