Sustine Agrostandard
starea vremii
Culturi bio
Corteva Agriscience investeste in Lavie Bio, subsidiara Evogene
Agrostandard | 2 September, 2019 | 0 comentarii | 163 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

laviebioCorteva ofera in aceasta tranzactie actiunile detinute la Taxon Biosciences si va realiza o infuzie de capital in schimbul unui pachet actiuni Lavie Bio. Corteva, Inc. (NYSE: CTVA), companie pur agricola, lider in domeniu, si Evogene Ltd. (NASDAQ, TASE: EVGN), lider in biotehnologie si dezvoltator de produse inovatoare in domeniul stiintelor vietii, au anuntat astazi o investitie Corteva care vizeaza filiala Evogene dedicata agriculturii organice, Lavie Bio (Lavie). Tranzactia va avea la baza un schimb de actiuni, Corteva oferind integral pachetul sau de actiuni de la Tava Biosciences, companie detinuta total de Corteva, la care se va adauga o infuzie de capital realizata de Corteva in Lavie.

Prin pachetul de actiuni Taxon Biosciences oferit si a infuziei de capital, Corteva va ajunge sa detina 30% din Lavie, in timp ce Evogene va detine restul pachetului de 70%.

Capacitatile Taxon Biosciences sunt de asteptat sa ofere o valoare sinergica semnificativa companiei Lavie si sa accelereze dezvoltarea de produse. Activele Taxon Biosciences, inclusiv colectia sa vasta de culturi microbiologice si lista de produse in faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie, accelerand abordarea companiei privind „proiectele care au la baza solutii biologice” si dezvoltarea de produse.

Citeste si Cercetare privata romaneasca la Fundulea! De aici vin hibrizii de porumb care vor schimba piata locala

Investitia Corteva in Lavie ofera drepturi pentru Corteva in dezvoltarea produselor de porumb si soia, permitand, de asemenea, ca Lavie sa beneficieze de accesul si pozitia de lider global a Corteva pe pietele de porumb si soia.

„Tranzactia demonstreaza angajamentul constant al Corteva in a aduce pe piata tehnologii noi si diversificate pentru clienti”, a declarat Susanne Wasson, Presedintele platformei de afaceri pentru protectia plantelor de la Corteva Agriscience. „Suntem incantati sa colaboram cu Lavie Bio – lider in domeniul agriculturii organice – deoarece vom continua sa acceleram comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clientilor din acest sector, categorie cu rata de crestere ridicata”, a continuat Wasson.

„Suntem foarte multumiti de preluarea Taxon si de infuzia de capital realizata de Corteva, lider mondial pe piata agricola, care vin dupa aproape doi ani de colaborare in dezvoltarea de solutii. Prin furnizarea de noi tehnologii complementare si a unor cai de acces catre piete importante, consideram ca tranzactia va imbunatati semnificativ capacitatile Lavie in dezvoltarea si comercializarea de produse organice pentru agricultura viitorului”, declara Ofer Haviv, Presedinte & CEO Evogene si Presedintele Consiliului de Administratie Lavie Bio.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

„Ne bucura decizia Corteva, companie agricola lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred ca avansul Corteva in materie de inovare in domeniul agricol si capacitatile complementare aduse de achizitionarea Taxon Biosciences, ajuta Lavie in indeplinirea misiunii de a imbunatati calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabila si de a imbunatati productivitatea prin introducerea pe piata a unor produse agricole organice care au la baza microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio,

Agricultura organica presupune aplicarea externa a unor produse din surse naturale, biologice de tipul microbilor, daunatorilor benefici, biochimicalelor si mineralelor pentru optimizarea sanatatii plantei. Lista de produse agricole organice include si biostimulatori care maximizeaza randamentul dat de o planta si durabilitatea acestea, dar si pesticide pentru agricultura ecologica pentru controlul daunatorilor. Agricultura organica este un segment cu cresteri sustinute in piata de inputuri agricole.

Lavie se concentreaza pe imbunatatirea calitatii produselor alimentare, pe facilitarea agriculturii sustenabile si a cresterii productivitatii prin dezvoltarea de noi produse biologice agricole bazate pe microbiom.

Abordarea Lavie este unica prin faptul ca utilizeaza o platforma proprie de Biologie Computationala Predictiva (CPB), dezvoltata de Evogene, utilizand volume mari de date si solutii informatice avansate la care adauga descoperiri, optimizari si stadii de dezvoltare pentru crearea unei noi generatii de produse pe baza de microbiom. Lista de produse Lavie aflate in stadii avansate de cercetare adreseaza nevoi majore pentru culturile mari de tipul porumbului si graului, dar si pentru culturile specializate, asa cum este cultura de struguri.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii.

Avand in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.com.

Despre Evogene Ltd.
Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN) este o companie lider in biotehnologie care dezvolta produse pentru principalele piete in materie de stiintele vietii, utilizand o platforma unica de Biologie Computationala Predictiva (CPB), care contine informatii stiintifice si tehnologii de calcul avansate.

Platforma este utilizata astazi pentru identificarea si dezvoltarea de produse inovatoare pentru principalele domenii de activitate ale companiei (prin filiale sau divizii): produse chimice pentru domeniul agricol, solutii biologice pentru agricultura, solutii de tratare a semintelor, terapii pe baza microbiomului uman si productia de canabis medicinal.

Fiecare filiala sau divizie isi stabileste propria lista de produse care intra in faza avansata de cercetare, precum si modul de acces al acestora pe piata, fapt demonstrat de colaborarile cu alte companii lider globali precum BASF, Bayer, Corteva sau ICL. Pentru mai multe informatii, vizitati www.evogene.com

Despre Lavie Bio Ltd.

Lavie Bio, o subsidiara Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN), isi propune sa imbunatateasca calitatea alimentelor, sa sustina agricultura sustenabila si cresterea productivitatii prin crearea unor produse agricole organice care au la baza microbiomul. Utilizand propria platforma de tehnologii de calcul predictiv, Lavie dezvolta biostimulatori si pesticide bio de „ultima generatie”. Pentru mai multe informatii despre companie, va rugam sa vizitati: https://www.lavie-bio.com/

Despre platforma Evogene de Biologie Computationala Predictiva (CPB)
Platforma CPB a Evogene a fost proiectata pentru realizarea de predictii bazate pe modele informatice (in silico) si ierarhizarea genelor, proteinelor, microbilor si moleculelor mici pe baza multiplelor atribute, element cheie in dezvoltarea cu succes si comercializarea noilor produse biotehnologice.

Se estimeaza ca ierarhizarea corecta a caracteristicilor produselor la inceputul etapei de cercetare si nu in timpul procesului de dezvoltare reduce durata si costurile programelor de cercetare, dar, mai important, creste sansele de reusita. Capabilitatile platformei CPB sunt directionate si spre optimizarea produselor si a posibilelor viitoare produse, avand la baza rezultate generate de experimente si instrumente de analiza datelor.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

5 × 4 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 17 September, 2019 | 0 comentarii | 163 vizualizari | 1 vot

targ1

O misiune agricola romano-moldoveana din SUA, la care participa si reprezentanti ai conducerii MADR (George Sava, in dubla calitate de secretar general adjunct si presedinte al Consiliului de administratie al Casei Romane de Comert Agroalimentar ”Unirea”, alaturi de Amelia Rus, director general al directiei generale de politici in industria alimentara si comert) este prezenta in […]

Autor: Agrostandard | 26 August, 2019 | 0 comentarii | 282 vizualizari | 1 vot

Birda

Exploatatia agricola Birda se afla la 45 de km de Timisoara, se intinde pe 1.600 de ha si este o ferma ecologica unica in judetul Timis, nu numai prin faptul ca imbina agricultura cu vanatoarea si chiar cu pescuitul, ci si prin modalitatea de exploatare a pamantului si de cultivare a plantelor. Cum s-a ajuns […]

Autor: Agrostandard | 9 August, 2019 | 0 comentarii | 164 vizualizari | 1 vot

eco (2)

Guvernul a aprobat printr-o Ordonanta de urgenta modificarea OUG 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice in sedinta din 5 august 2019. Amendamentele propuse in actul normativ nu presupun costuri suplimentare si vizeaza urmatoarele aspecte: utilizarea semintelor, a materialului de inmultire vegetativ si a rasadurilor care nu provin din agricultura ecologica se va face numai cu autorizarea […]

Autor: Agrostandard | 30 July, 2019 | 0 comentarii | 134 vizualizari | 1 vot

legume bio

Piata mondiala a produselor bio s-ar putea apropia, in acest an, de 100 miliarde de euro, sustine Michel Reynaud, vice-presedinte al organismului de certificare Ecocert. Deocamdata nu se cunosc datele pentru 2018, insa potrivit cifrelor comunicate pentru 2017 de catre Federatia Internationala Bio (IFOAM), piata de profil era estimata la 90 miliarde de euro, fata […]

Autor: Agrostandard | 18 April, 2019 | 0 comentarii | 240 vizualizari | 1 vot

eco

In tip ce la noi agricultura ecologica a intrat oarecum intr-un con de umbra, iar evolutia suprafetelor eco nu se ridica nici pe departe la nivelul asteptarilor, in alte tari, in special din Vestul Europei, interesul este cu mult mai mare. In Franta, de exemplu, una din zece exploatatii agricole este eco, dovada a avantului […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
23 Oct 2019 | 0 comentarii | 795 vizualizari | 3 voturi
09 Oct 2019 | 0 comentarii | 598 vizualizari | 3 voturi
21 Sep 2019 | 2 comentarii | 2067 vizualizari | 3 voturi
»
02 Oct 2019 | 0 comentarii | 6250 vizualizari | 2 voturi
»
21 Sep 2019 | 2 comentarii | 2067 vizualizari | 3 voturi
»
24 Aug 2019 | 0 comentarii | 1881 vizualizari | 1 vot
»
14 Sep 2019 | 0 comentarii | 1343 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Foodbad politics

2019 © Agrostandard