Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Culturi bio
Corteva Agriscience investeste in Lavie Bio, subsidiara Evogene
Agrostandard | 2 September, 2019 | 0 comentarii | 407 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

laviebioCorteva ofera in aceasta tranzactie actiunile detinute la Taxon Biosciences si va realiza o infuzie de capital in schimbul unui pachet actiuni Lavie Bio. Corteva, Inc. (NYSE: CTVA), companie pur agricola, lider in domeniu, si Evogene Ltd. (NASDAQ, TASE: EVGN), lider in biotehnologie si dezvoltator de produse inovatoare in domeniul stiintelor vietii, au anuntat astazi o investitie Corteva care vizeaza filiala Evogene dedicata agriculturii organice, Lavie Bio (Lavie). Tranzactia va avea la baza un schimb de actiuni, Corteva oferind integral pachetul sau de actiuni de la Tava Biosciences, companie detinuta total de Corteva, la care se va adauga o infuzie de capital realizata de Corteva in Lavie.

Prin pachetul de actiuni Taxon Biosciences oferit si a infuziei de capital, Corteva va ajunge sa detina 30% din Lavie, in timp ce Evogene va detine restul pachetului de 70%.

Capacitatile Taxon Biosciences sunt de asteptat sa ofere o valoare sinergica semnificativa companiei Lavie si sa accelereze dezvoltarea de produse. Activele Taxon Biosciences, inclusiv colectia sa vasta de culturi microbiologice si lista de produse in faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie, accelerand abordarea companiei privind „proiectele care au la baza solutii biologice” si dezvoltarea de produse.

Citeste si Cercetare privata romaneasca la Fundulea! De aici vin hibrizii de porumb care vor schimba piata locala

Investitia Corteva in Lavie ofera drepturi pentru Corteva in dezvoltarea produselor de porumb si soia, permitand, de asemenea, ca Lavie sa beneficieze de accesul si pozitia de lider global a Corteva pe pietele de porumb si soia.

„Tranzactia demonstreaza angajamentul constant al Corteva in a aduce pe piata tehnologii noi si diversificate pentru clienti”, a declarat Susanne Wasson, Presedintele platformei de afaceri pentru protectia plantelor de la Corteva Agriscience. „Suntem incantati sa colaboram cu Lavie Bio – lider in domeniul agriculturii organice – deoarece vom continua sa acceleram comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clientilor din acest sector, categorie cu rata de crestere ridicata”, a continuat Wasson.

„Suntem foarte multumiti de preluarea Taxon si de infuzia de capital realizata de Corteva, lider mondial pe piata agricola, care vin dupa aproape doi ani de colaborare in dezvoltarea de solutii. Prin furnizarea de noi tehnologii complementare si a unor cai de acces catre piete importante, consideram ca tranzactia va imbunatati semnificativ capacitatile Lavie in dezvoltarea si comercializarea de produse organice pentru agricultura viitorului”, declara Ofer Haviv, Presedinte & CEO Evogene si Presedintele Consiliului de Administratie Lavie Bio.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

„Ne bucura decizia Corteva, companie agricola lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred ca avansul Corteva in materie de inovare in domeniul agricol si capacitatile complementare aduse de achizitionarea Taxon Biosciences, ajuta Lavie in indeplinirea misiunii de a imbunatati calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabila si de a imbunatati productivitatea prin introducerea pe piata a unor produse agricole organice care au la baza microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio,

Agricultura organica presupune aplicarea externa a unor produse din surse naturale, biologice de tipul microbilor, daunatorilor benefici, biochimicalelor si mineralelor pentru optimizarea sanatatii plantei. Lista de produse agricole organice include si biostimulatori care maximizeaza randamentul dat de o planta si durabilitatea acestea, dar si pesticide pentru agricultura ecologica pentru controlul daunatorilor. Agricultura organica este un segment cu cresteri sustinute in piata de inputuri agricole.

Lavie se concentreaza pe imbunatatirea calitatii produselor alimentare, pe facilitarea agriculturii sustenabile si a cresterii productivitatii prin dezvoltarea de noi produse biologice agricole bazate pe microbiom.

Abordarea Lavie este unica prin faptul ca utilizeaza o platforma proprie de Biologie Computationala Predictiva (CPB), dezvoltata de Evogene, utilizand volume mari de date si solutii informatice avansate la care adauga descoperiri, optimizari si stadii de dezvoltare pentru crearea unei noi generatii de produse pe baza de microbiom. Lista de produse Lavie aflate in stadii avansate de cercetare adreseaza nevoi majore pentru culturile mari de tipul porumbului si graului, dar si pentru culturile specializate, asa cum este cultura de struguri.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii.

Avand in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.com.

Despre Evogene Ltd.
Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN) este o companie lider in biotehnologie care dezvolta produse pentru principalele piete in materie de stiintele vietii, utilizand o platforma unica de Biologie Computationala Predictiva (CPB), care contine informatii stiintifice si tehnologii de calcul avansate.

Platforma este utilizata astazi pentru identificarea si dezvoltarea de produse inovatoare pentru principalele domenii de activitate ale companiei (prin filiale sau divizii): produse chimice pentru domeniul agricol, solutii biologice pentru agricultura, solutii de tratare a semintelor, terapii pe baza microbiomului uman si productia de canabis medicinal.

Fiecare filiala sau divizie isi stabileste propria lista de produse care intra in faza avansata de cercetare, precum si modul de acces al acestora pe piata, fapt demonstrat de colaborarile cu alte companii lider globali precum BASF, Bayer, Corteva sau ICL. Pentru mai multe informatii, vizitati www.evogene.com

Despre Lavie Bio Ltd.

Lavie Bio, o subsidiara Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN), isi propune sa imbunatateasca calitatea alimentelor, sa sustina agricultura sustenabila si cresterea productivitatii prin crearea unor produse agricole organice care au la baza microbiomul. Utilizand propria platforma de tehnologii de calcul predictiv, Lavie dezvolta biostimulatori si pesticide bio de „ultima generatie”. Pentru mai multe informatii despre companie, va rugam sa vizitati: https://www.lavie-bio.com/

Despre platforma Evogene de Biologie Computationala Predictiva (CPB)
Platforma CPB a Evogene a fost proiectata pentru realizarea de predictii bazate pe modele informatice (in silico) si ierarhizarea genelor, proteinelor, microbilor si moleculelor mici pe baza multiplelor atribute, element cheie in dezvoltarea cu succes si comercializarea noilor produse biotehnologice.

Se estimeaza ca ierarhizarea corecta a caracteristicilor produselor la inceputul etapei de cercetare si nu in timpul procesului de dezvoltare reduce durata si costurile programelor de cercetare, dar, mai important, creste sansele de reusita. Capabilitatile platformei CPB sunt directionate si spre optimizarea produselor si a posibilelor viitoare produse, avand la baza rezultate generate de experimente si instrumente de analiza datelor.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 7 September, 2020 | 0 comentarii | 831 vizualizari | 1 vot

garu eco

Comisia Europeana Comisia vrea sa amane cu un an intrarea in vigoare a noii legi privind agricultura ecologica, de la 1 ianuarie 2021 la 1 ianuarie 2022! CE a lansat, in data de 4 septembrie, o consultare publica cu privire la viitorul plan de actiune privind agricultura ecologica. Acest sector va contribui mult la realizarea […]

Autor: Agrostandard | 15 June, 2020 | 0 comentarii | 827 vizualizari | 1 vot

avram

Pactul Ecologic si strategia «De la ferma la furculita» care aduc o presiune imensa, in plus, pe sectorul agricol. Acestea inseamna conditii inimaginabile si costuri foarte mari, nu doar pentru fermieri, ci si pentru o jumatate de miliard de consumatori europeni. Exista estimari care plaseaza cresterea costurilor pentru agricultori cu pana la 400%, dupa reducerea […]

Autor: Agrostandard | 28 April, 2020 | 0 comentarii | 371 vizualizari | 1 vot

eco

Livezile eco au depasit in 2018 suprafata de un milion de hectare la nivelul UE, ceea ce inseamna un plus de 5% fata de 2017, potrivit celor mai recente estimari Agence Bio. Ele reprezentau 7,5% din total suprafetelor lucrate in sistem eco. In 2017, Europa dispunea de o suprafata de 985 500 ha de livezi […]

Autor: Agrostandard | 8 January, 2020 | 0 comentarii | 785 vizualizari | 1 vot

procesare

Chiar daca toata lumea se plange ca ducem lipsa de unitati de procesare eco, teoretic, exista si capacitati de acest fel. La nivelul anului 2017, de exemplu, erau inregistrate in sistem ecologic 164 de unitati (fabrici) de prelucrare a produselor agricole vegetale si animale, cele mai multe in sectorul conservarii fructelor si legumelor, potrivit datelor […]

Autor: Agrostandard | 4 January, 2020 | 0 comentarii | 719 vizualizari | 1 vot

mere_polonia

Fructe mai scumpe la polonezi, un furnizor important pe piata europeana! Productia mica din 2019 a dus la scumpirea merelor in Polonia, tara care asigura circa o treime din productia UE, invadand an de an piata comunitara cu fructe la preturi mici. Potrivit datelor Institutului de Economie al Agriculturii si Industriei Alimentare din aceasta tara, […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1641 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1704 vizualizari | 3 voturi
19 Ian 2021 | 0 comentarii | 97 vizualizari | 2 voturi
29 Dec 2020 | 0 comentarii | 297 vizualizari | 2 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1760 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1704 vizualizari | 3 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1641 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2021 © Agrostandard