Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Culturi vegetale
Corteva Agriscience deschide un Centru de tehnologii pentru tratarea semintelor in Franta, in 2020
Agrostandard | 10 October, 2019 | 0 comentarii | 242 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

cortevaCentrul de productie din Franta va oferi un pachet complet de solutii pentru fermierii europeni! Corteva Agriscience isi propune sa inaugureze anul viitor un Centru de tehnologii pentru tratarea semintelor (Seed Applied Technologies – SAT) in Sud-Vestul Frantei pentru a ajuta fermierii europeni sa ofere culturilor cel mai bun start si sa beneficieze de recolte bogate. Centrul din Aussonne va fi primul de acest tip din Europa si al treilea la nivel mondial. Acesta va deveni operational spre finalul anului 2020 si va avea o activitate concentrata pe dezvoltarea de produse, beneficiind de investitii importante in cercetare, care vor facilita lansarea de noi solutii pentru a ajuta fermierii sa gestioneze schimbarile din domeniul agricol.

Corteva ofera deja o gama de solutii de tratare a semintelor, respectiv solutii aplicate direct pe seminte, asa cum sunt Lumiposa si Lumivia, prin care semintele sunt tratate cu insecticide, Lumisena pentru aplicarea de fungicide pe seminte si Lumiflex, un fungicid cu care se trateaza semintele de porumb.

Ca urmare a parteneriatului anuntat intre Corteva Agriscience si Pro Farm Technologies, un furnizor finlandez de tehnologii agricole, oferta companiei va include produse pe baza de solutii naturale aplicate semintelor prin intermediul platformei tehnologice brevetate de Pro Farm. Aceste instrumente vor ajuta cultivatorii europeni sa combata stresul abiotic si biotic si sa creasca nivelul de biodisponibilitate a substantelor nutritive, imbunatatind intr-un mod durabil starea generala de sanatate a plantelor.

Inovatiile din domeniul tratarii semintelor garanteaza precizie in aplicarea dozelor, imbunatatesc performantele solului si potenteaza productivitatea agricultorilor.

„Faptul ca tehnologiile de tratare a semintelor presupun aplicarea tratamentelor direct pe seminte si nu pe câmp, face ca impactul activitatii agricole asupra mediului sa fie mai mic”, a declarat Andre Negreiros, Lider Tehnologii de Tratare a Semintelor in Europa, Corteva Agriscience.

Citeste si Cum arata fermele viitorului: vehicule autonome, drone, roboti si multa inginerie genetica avansata (video)

„Corteva Agriscience este dedicata inovatiei. De aceea investim circa 5 milioane de euro in acest proiect, parte a eforturilor noastre de a ne consolida oferta pe segmentul de seminte. Suntem o companie concentrata atât pe producatori, cât si pe consumatori, iar acest centru va ajuta agricultorii sa-si majoreze productivitatea, raspunzând, in acelasi timp, cererii consumatorilor pentru produse agricole obtinute sustenabil”.

Anuntul privind acest centru a fost facut anterior datei de incepere a congresului anual Euroseeds, eveniment care se desfasoara in perioada 13-15 octombrie in Stockholm, Suedia. Corteva s-a alaturat sutelor de participanti de la acest eveniment anual in care au loc discutii despre legislatia UE, agricultura ecologica si reglementarile privind sanatatea plantelor.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Având in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurând progresul generatiilor viitoare.

Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.com. Puteti urmari Corteva Agriscience si pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter si YouTube.

Despre Pro Farm Technologies

Pro Farm Technologies este o companie specializata in solutii biologice, obtinute stiintific, adresate fermierilor. Pro Farm doreste sa imbunatateasca sanatatea plantelor si productivitatea agricultorilor prin utilizarea celor mai importanti biopolimeri, creând produse noi si eficiente pe propria platforma. Aceasta platforma brevetata permite Pro Farm sa proiecteze pentru Corteva produse pentru recolte, adaptate unor regiuni specifice.

Pe termen lung, compania poate include in oferta micro-organisme care sa faciliteze cresterea plantelor, plus alte ingrediente active care actioneaza eficient si sunt usor de utilizat.

Avand clienti in intreaga lume, Pro Farm câstiga rapid teren pe piata tehnologiilor aplicate semintelor oferind produse biologice robuste care ii ajuta pe fermieri sa obtina o productivitate superioara, imbunatatind in acelasi timp sanatatea plantelor. Pro Farm Technologies are birouri in Finlanda, Estonia, Franta (deschiderea acestuia va avea loc in ultimul trimestru al anului 2019), SUA, Brazilia si Uruguay.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 26 September, 2020 | 0 comentarii | 118 vizualizari | 1 vot

braila

Braila ocupa primul la productia de seminte pentru agricultura! “Nu semintele din hambar sunt salvarea, ci soiurile si hibrizii romanesti obtinuti la Fundulea si in statiunile noastre de cercetare. De exemplu, hibridul «Olt» de porumb poate garanta, in conditii aproape normale, o productie de 8 to/ha boabe”, ii avertizeaza pe fermierii braileni reprezentatii Asociatiei Producatorilor, […]

Autor: Agrostandard | 26 September, 2020 | 0 comentarii | 101 vizualizari | 1 vot

porumb

Un numar de 1.183 fermieri au depus documente privind calamitarea unor culturi agricole de primavara in diferite proportii din cauza secetei, porumbul fiind cultura cea mai afectata, cu peste 2.000 ha compromise, a anuntat sefa Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie. “Din procesele verbale intocmite, reiese ca au fost calamitate din cauza secetei 2.030,5 […]

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 333 vizualizari | 1 vot

secetapb

Comerciantii de Produse Agricole nu vor sa auda de starea de calamitate in agricultura! Asociatia Romana a Comerciantilor de Produse Agricole (ARCPA) sustine ca declararea starii de calamitate, in contextul publicarii de catre Ministerul Agriculturii a unui astfel de proiect, va pune in pericol productia urmatorilor ani agricoli si solicita retragerea de urgenta din circuitul […]

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 314 vizualizari | 1 vot

APIA-SECETA

Agentia de Plati si interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii ca a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri in perioada 03 – 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica. Astfel, in urma verificarilor efectuate au fost […]

Autor: Agrostandard | 22 September, 2020 | 0 comentarii | 341 vizualizari | 1 vot

Tiberiu Stan

Seceta a creat probleme grave fermierilor din zona Moldovei, in acest an, productiile fiind, in general, sub o tona la hectar sau chiar zero, de exemplu, pe Valea Prutului. Situatia este cu atat mai grea, cu cat porumbul este cultura care ocupa cele mai mari suprafete, undeva la 70% din total suprafete cultivate, iar fara […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard