Sustine Agrostandard
starea vremii
Zootehnie
Cooperativa agricola „Tara mea” livreaza 4 milioane de oua pe saptamana
Agrostandard | 6 February, 2018 | 0 comentarii | 716 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

_oua-Tara-Mea-1Tara Mea livreaza, în acest moment, 4 milioane de oua pe saptamana si îsi propune sa dubleze aceasta cifra pana la sfarsitul anului. Cooperativa agricola Tara mea vrea ca în 2018 sa stabilizeze pretul la oua si sa mentina un cost unic, mediu si real pe tot pacursul anului, se arata într-un comunicat al producatorilor romani, care sustin ca în ciuda marilor producatori care au tot insistat în anii trecuti ca acest lucru este imposibil, întelegand mecanismele de functionare, acest deziderat va deveni, în acest an, realitate. Cooperativa Tara mea a reusit sa stabilizeze pretul la oua chiar în timpul crizei de la sfarsitul anului 2017 si livreaza, în acest moment, 4 milioane de oua pe saptamana.

Romania poate produce de cel putin patru ori mai multe oua

„Am fost cu totii obisnuiti sa luam ca atare variatiile uriase de pret de-a lungul anului, ignorand motivele pentru care se întampla acest lucru si luand de bune explicatiile marilor producatori, chiar daca e lesne de observat ca în alte tari nu exista aceste derapaje. Toti producatorii de oua din Romania, la un loc, produc mai putin decat un singur mare producator din Polonia, de exemplu. De asemenea, 60% din productia romaneasca de oua este sustinuta de primii 4 mari producatori. Asadar, micii producatori nu au putut decat sa se supuna majoritatii, pana astazi”, a declarat Florin Burculescu, presedinte Cooperativa Tara mea.

Proiectul la care Cooperativa Tara Mea a lucrat timp de 6 luni va stabiliza pretul oualor în anul 2018, eliminand variatiile uriase existente în momentul de fata, formandu-se astfel un pret corect, care sa fie profitabil atat pentru fermier, cat si pentru clienti.

„Vrem sa privim cu atentie piata de oua din Romania si sa eliminam derapajele de pret, astfel încat sa generam un pret corect atat pentru fermieri, cat si pentru clienti. Ganditi-va ca acesta variaza, în momentul de fata, între pretul minim favorabil clientului care nu acopera, însa, cheltuielile producatorilor, si pretul maxim, profitabil producatorilor si în defavoarea clientilor. Noi vrem ca pretul oualor sa nu mai varieze, sa acopere costurile producatorilor si sa îi ofere un profit constant (pe care, apoi, sa-l poata investi si sa produca mai mult), lucru ce vine si în avantajul clientilor, avand în vedere ca în lunile septembrie-decembrie, în care pretul este în crestere, cererea este cel putin la fel de mare ca în restul anului”, a afirmat Florin Burculescu, managerul Cooperativei Tara mea.

O bursa a oului în Romania si o politica sanatoasa de export – secretele succesului pentru piata de oua

Ce s-a întamplat în ultimii ani a fost ca, pe timpul verii, pretul a scazut sub costurile de productie, obligand producatorii sa vanda în pierdere si sa taie. În aceasta perioada, daca într-adevar va fi un surplus, acesta se poate exporta sau ouale pot sa mearga catre procesare. În toamna însa, dupa ce crescatorii taie masiv pe timpul verii si productia pare sa nu mai acopere cererea, pretul creste nejustificat, ajungand chiar si de trei ori mai mare decat costul de productie. Încalzirea fermelor nu ar trebui sa dubleze costurile de productie, întrucat si vara exista costurile de racire. ”Tot acest mecanism a dus, în ultimii ani, la o criza artificiala care nu se mai poate repeta. Este imperios necesar sa cream în Romania o bursa a oului si sa avem ca obiectiv pretul mediu: sa nu creasca iarna, sa nu scada vara. Acelasi cost va relansa industria avicola din Romania. Toate firmele care astazi au probleme financiare sau sunt deja in insolventa vor reveni pe plus odata cu pretul unic, iar consumatorii vor iesi, per total, în castig”, a precizat Florin Burculescu, presedinte cooperativa Tara mea.

Cooperativa agricola “Tara Mea” s-a dezvoltat ca un business unic în Romania începand cu anul 2015. Astazi, sub umbrela Cooperativei activeaza aproximativ 350 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor si a carnii de porc si pasare etc. Acestia s-au constituit într-o Cooperativa cu acelasi nume, într-un proiect inspirat de modele din Spania, Franta, Italia si Romania comunista.

Scopul Cooperativei este, pe de o parte, sa creasca productia si consumul de produse romanesti, autohtone si sanatoase, cu o calitate net superioara celor din import, si pe de alta parte, sa sustina o crestere economica sanatoasa atat pentru producatorii romani, cat si pentru economia tarii.

Citeste si Primul program național pentru carne de porc 100% romaneasca, un proiect Kaufland Romania si Cooperativa Țara Mea

Tara Mea este singurul proiect de acest gen care a reusit sa integreze productia, procesarea si comercializarea, oferind astfel beneficii reale si castig garantat membrilor.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

20 − seven =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 21 May, 2018 | 0 comentarii | 566 vizualizari | 1 vot

vacuta

Efectivele de bovine si porcine au inregisrat o scadere dramatica in ultimii 11 ani, ceea ce atarna greu in balanta agroalimentara a Romaniei. Potrivit datelor INS, efectivele de bovine au scăzut continuu din anul 2006 pana in anul 2011, ajungand la 1988,9 mii capete. Din anul 2011, septelul s-a mentinut la un nivel aproximativ constant, […]

Autor: Agrostandard | 16 May, 2018 | 0 comentarii | 835 vizualizari | 1 vot

oi

Efectivele de ovine si caprine au crescut, anul trecut, in timp ce la bovine, porcine si pasari a fost inregistrata scadere, potrivit datelor INS. La 1 decembrie 2017, Romania detinea un septel de 2.011.100 capete de bovine si efectiv matca (vaci pentru lapte, bivolite pentru reproductie si juninci pentru reproductie), in scadere cu 1,9%, respectiv […]

Autor: Agrostandard | 14 May, 2018 | 0 comentarii | 1704 vizualizari | 1 vot

netex2

La Netex Bistrita a inceput in urma cu cateva zile productia de material din lana de oaie pentru izolarea termica a cladirilor, un proiect anuntat in urma cu aproape un an de catre Emil Iugan, proprietarul fabricii. Primul pas a fost astfel facut, urmeaza acum o noua etapa: agrementarea si certificarea produsului, dupa cum a […]

Autor: Agrostandard | 27 April, 2018 | 0 comentarii | 443 vizualizari | 1 vot

carne oaie

Kaufland Romania devine, incepand de vineri, 27 aprilie, primul punct de desfacere in care Cooperativa Agricola ,,Țara Mea” si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale implementeaza programul Alege Oaia, preluand astfel carnea de oaie autentic romaneasca provenita de la fermierii asociati in proiect – si care reprezinta 93% din productia totala interna a tarii. Kaufland Romania […]

Autor: Agrostandard | 27 April, 2018 | 1 comentarii | 429 vizualizari | 1 vot

carrefour

Carrefour a lansat cea de-a 4-a Filiera a Calitatii pentru Carnea de Manzat, provenita de la doua ferme de carne din judetele Arges si Brasov, rasa Charolaise, animale care cresc liber pe pasuni de munte, hranite 100% natural cu iarba proaspata, fan si cereale, dupa cum au declarat oficialii retailerului francez. Produsele sunt disponibile in […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
»
11 Apr 2018 | 2 comentarii | 15286 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Stupul inteligent | SIMbee
Roaliment



bad politics

2018 © Agrostandard