Consumul de carne de porc in Germania, cel mai mare producator și consumator de carne de porc din Europa, a atins in 2016 cel mai scazut nivel din ultimii 11 ani, fiind al treilea an consecutiv in care are loc o diminuare a cererii de șunca și cârnati, produse pentru care nemtii au un adevarat cult. Si nu doar atat, aceeasi situatie a fost consemnata si la consumul total de carne, care s-a redus la 60 de kilograme, sustine Agriculture Market Information Co, preluata de Agerpres. In ultima vreme tot mai multi nemti au renuntat la carnea de porc in favoarea celei de pui și de vita, dar si catre produse vegetariene. O posibila explicatie ar fi grija mai mare pentru diete mai sanatoase si de ce nu faptul ca in Germania au intrat foarte multi musulmani care nu consuma carne de porc.
Citeste si Ce sansa are Programul carne de porc din ferme romanesti sa intre in vigoare? Niciuna, pana in septembrie, cel putin
Consumul total de carne de porc in Germania a scazut cu 10% dupa 2011, pâna la aproximativ doua milioane de tone anul trecut, potrivit datelor firmei de cercetare Euromonitor International. S-a marit in schimb in tari precum Polonia, Franta și Austria. Consumul mediu de carne de porc in Germania in 2016 a atins 36,2 kilograme, fata de 40,1 kilograme in 2011.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 592 vizualizari | 1 vot

Adrian Pintea, seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a declarat intr-un interviu exclusiv acordat FoodBiz.ro ca introducerea unor masuri noi de ajutor, in acest an, pentru fermierii afectati de criza COVID-19 depinde de evolutia pandemiei COVID-19, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va trebui sa tina cont de deciziile care se iau […]
Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 63 vizualizari | 1 vot

Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) acuza Ministerul Fondurilor Europene de ingradirea dreptului la accesarea fondurilor europene, dupa ce a nesocotit obligatia de a notifica Comisiei Europene modificarea Schemei de ajutor de stat instituite prin Legea nr. 220/2020 de aprobare a OUG nr 130/2020. Prin acest act normativ se finanteaza sectoare economice […]
Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 92 vizualizari | 2 voturi

Producatorul de preparate din carne Sergiana din Brasov anunta planuri importante pentru 2021 in ceea ce priveste dezvoltarea retelei proprii de retail atât pe segmentul comertului traditional, cat si pe cel modern. Nu in ultimul rând, se are in vedere si consolidarea prezentei in comertul electronic, dupa inaugurarea Pravaliei Online, in noiembrie 2020. Prima directie, […]
Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 74 vizualizari | 1 vot

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii […]
Autor: Agrostandard | 20 January, 2021 | 0 comentarii | 1501 vizualizari | 3 voturi

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat sumele care vor ajunge la legumicultori pentru Campania 2020: 4880 euro/ha – sprijin cuplat vegetal (SCV) pentru legume cultivate in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare. Programul Tomata se va extinde si se va imbunatati, dupa ce in patru ani a consumat 172 mil. […]