Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Consumatorul roman trebuie sa stie de unde provine carnea pe care o mananca. A cam venit vremea…
Agrostandard | 31 January, 2019 | 0 comentarii | 554 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carneplAsociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine Ovine si Porcine (ACEBOP) solicita autoritatilor romane, in urma scandalului sacrificarii bovinelor bolnave de pe teritoriul Poloniei in unitati de abatorizare proprii, sa ia pozitie si sa demareze controale de provenienta a carnii, deoarece astazi, cantitati foarte mari de carne de pasare si bovine invadeaza tara noastra, la preturi derizorii.

„De multe ori producatorilor romani le-a fost impus un pret sub cel de productie cu mentiunea ca daca nu accepta, va fi achizitionata carne din Polonia. Avem mari companii procesatoare care aduc carne de pasare si vita din Polonia, carne regasita apoi in mezeluri si alte produse. Odata cu acest scandal, ne dorim ca legislatia sa fie modificata astfel incat, cumparatorul de buna credinta sa fie informat atunci cand cumpara un salam, daca in compozitia acestuia exista carne din Polonia, Ucraina – cat si din alte state europene sau terte”, se arata intr-un comunicat al ACEBOP semnat de dr. Mary Pana, presedinte ACEBOP.

Aceasta sustine ca atunci cand cumparam un salam, nu avem informatii decat asupra producatorului, nu si asupra provenientei carnii, a ingredientelor. Trebuie retiut si ca in compozitia crenvurstilor produsi in Romania intra carne de pasare si de bovine provenite din alte tari.

Pe langa producatori si procesatori, intra si retailul modern care, din dorinta de a obtine cel mai bun pret, recurge la acelasi canal de aprovizionare.

„Vrem sa fim cat se poate de clari, A.C.E.B.O.P. nu este impotriva comertului liber, noi incurajam schimbul international de marfuri. Ne dorim insa cu putere ca al nostru consumator sa stie ce mananca, de unde vin carnurile care alcatuiesc diverse produse, sau ca pulpa si pieptul de pasare, cumparate de un mare retailer international si distribuite pe piata noastra, nu provin din Romania, ci din Polonia. S-a demonstrat din nou ca multi producatori europeni nu respecta legile in vigoare si ne readuc in memorie scandalul carnii de cal, pornit din Belgia”, se arata in comunicatul ACEBOP.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 649 vizualizari | 1 vot

adrian_pintea

Adrian Pintea, seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a declarat intr-un interviu exclusiv acordat FoodBiz.ro ca introducerea unor masuri noi de ajutor, in acest an, pentru fermierii afectati de criza COVID-19 depinde de evolutia pandemiei COVID-19, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va trebui sa tina cont de deciziile care se iau […]

Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 71 vizualizari | 1 vot

bunuri_larg_consum (1)

Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) acuza Ministerul Fondurilor Europene de ingradirea dreptului la accesarea fondurilor europene, dupa ce a nesocotit obligatia de a notifica Comisiei Europene modificarea Schemei de ajutor de stat instituite prin Legea nr. 220/2020 de aprobare a OUG nr 130/2020. Prin acest act normativ se finanteaza sectoare economice […]

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 2 voturi

sergiana

Producatorul de preparate din carne Sergiana din Brasov anunta planuri importante pentru 2021 in ceea ce priveste dezvoltarea retelei proprii de retail atât pe segmentul comertului traditional, cat si pe cel modern. Nu in ultimul rând, se are in vedere si consolidarea prezentei in comertul electronic, dupa inaugurarea Pravaliei Online, in noiembrie 2020. Prima directie, […]

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 75 vizualizari | 1 vot

Salam Sibiu IGP_campanie

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii […]

Autor: Agrostandard | 20 January, 2021 | 0 comentarii | 1521 vizualizari | 4 voturi

oros

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat sumele care vor ajunge la legumicultori pentru Campania 2020: 4880 euro/ha – sprijin cuplat vegetal (SCV) pentru legume cultivate in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare. Programul Tomata se va extinde si se va imbunatati, dupa ce in patru ani a consumat 172 mil. […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1665 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1873 vizualizari | 3 voturi
22 Ian 2021 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 2 voturi
19 Ian 2021 | 0 comentarii | 142 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1873 vizualizari | 3 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1778 vizualizari | 2 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1665 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard