Sustine Agrostandard
starea vremii
Analize
Conopida à la Cluj
Agrostandard | 12 September, 2016 | 1 comentarii | 464 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

apahidaSuprafetele cultivate cu conopida si broccoli la nivelul intregii tari sunt destul de mici, abia sar de 3.000 ha, insa aceasta nu inseamna ca nu exista producatori de legume care cred in viitorul acestor culturi in Romania. Una din zonele in care se cultiva cel mai mult conopida este Clujul, unde de altfel si cererea este foarte mare, mai ales toamna, cand se pregatesc muraturile pentru sezonul rece, dupa cum spune Adriana Silvis, care alaturi de sotul ei Gavril cultiva circa 6 ha de legume in camp, in zona Apahida. Cei doi mai cultiva varza, ceapa verde, vinete, broccoli, dovlecei, morcovi sau verdeata, legume pe care le vand fie la piata en-gros din Cluj, fie in pietele volante din localitate create de primarie. ”In zona Clujului, conopida este foarte cautate in aceasta perioada, pentru ca se pregatesc muraturile pentru iarna. La sfarsitul lunii august pretul unui kilogram de conopida era de 4 lei/kg la piata de en-gros in Cluj, insa acum ne asteptam sa scada pentru ca si oferta se mareste”, spune Adriana Silvis.

La fel ca si alte culturi, si la conopida preturile difera de la an la an, in functie de cererea si oferta de pe piata. Producatorii au parte de ani buni, dar si mai putini buni, cand preturile sunt foarte mici, cum s-a intamplat de exemplu in 2014, cand au cei doi legumicultori din Apahida au fost nevoiti sa arunce conopida sau pur si simplu sa n-o mai culeaga din camp. Acesta ar putea fi si motivul pentru care suprafetele sunt asa de mici la nivel de tara.

Mai multe informatii despre starea legumiculturii romanesti puteti gasi in Studiul de Piata „Producatori si Bazine Legumicole din Romania”, realizat de Publicatiile AGROSTANDARD si MODERN BUYER, impreuna cu agentia de comunicare TMT PR. Disponibil in format electronic (pdf), materialul este realizat sub forma unei baze de date in care sunt prezentati peste 300 de producatori de legume din intreaga tara, grupati pe judete. Impreuna, acestia realizeaza o productie anuala de 3.6 mil. tone de legume. Studiul extensiv, unic pe piata romaneasca, isi propune sa fie un instrument de lucru util atat achizitorilor din retailul modern sau din horeca, cat si producatorilor de conserve de legume care doresc sa identifice potentiali parteneri din randul producatorilor din diverse zone ale tarii.

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

eighteen − eight =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 15 October, 2017 | 0 comentarii | 516 vizualizari | 1 vot

graul cl

Valoarea productiei ramurii agricole a crescut in 2016 cu 2,5%, comparativ cu anul 2015, potrivit datelor INS. Indicele productiei ramurii agricole in anul 2016 fata de anul 2015 a fost 102,5% pe total, 105,3% la productia vegetala si 97,6% la productia animala. In ceea ce priveste valoarea serviciilor agricole, aceasta este in general nesemnificativa, in […]

Autor: Agrostandard | 10 October, 2017 | 1 comentarii | 965 vizualizari | 1 vot

cover

In topul primilor 20 de beneficiari de subvenţii in 2016, selectati de către APIA în funcţie de valoarea sumelor autorizate la plată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi Bugetul Naţional (BN), se află 9 companii românești, potrivit Studiului „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din […]

Autor: Agrostandard | 9 August, 2017 | 0 comentarii | 772 vizualizari | 1 vot

top 600 coperta

Judetul Giurgiu este o importanta zona agricola a tarii, care dispune de un fond funciar de circa 258.965 ha. Si aici, la fel ca in alte zone ale Romaniei se face agricultura performanta, iar productiile in cele mai multe cazuri sar de medie, ba chiar sunt sus de tot. In topul celor mai mari exploatatii […]

Autor: Agrostandard | 25 July, 2017 | 7 comentarii | 1179 vizualizari | 2 voturi

top 600 coperta

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Agrostandard | 20 July, 2017 | 0 comentarii | 374 vizualizari | 1 vot

carne pui trans

94% dintre romani prefera sa cumpere carne proaspata refrigerata in detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format in special din tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, potrivit unui studiu de piata realizat de Transavia, cel mai mare producator de carne de pui din Romania si […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
12 Oct 2017 | 0 comentarii | 1399 vizualizari | 4 voturi
17 Sep 2017 | 0 comentarii | 1765 vizualizari | 4 voturi
12 Oct 2017 | 0 comentarii | 2019 vizualizari | 2 voturi
»
21 Iul 2017 | 0 comentarii | 5117 vizualizari | 2 voturi
»
20 Sep 2017 | 0 comentarii | 3535 vizualizari | 2 voturi
»
22 Iul 2017 | 0 comentarii | 2944 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze



bad politics

2017 © Agrostandard