Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Culturi vegetale
Commoditrader: Tendinta de crestere pe termen scurt la grau pe piata internationala
Agrostandard | 2 April, 2020 | 0 comentarii | 212 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

grauCresterea importurilor ofera impuls pietelor! Piata ramane pe o tendinta de crestere pe termen scurt, iar actiunile de cumparare de vineri au sustinut o serie de cresteri pana la cel mai inalt nivel incepand cu 22 ianuarie, se arata intr-o analiza realizata de Commoditrader, platforma online de comert international cu cereale si materii prime agricole. Commoditrader a analizat evolutia pietelor locale si burselor internationale de marfuri agricole din saptamana precedenta si cea curenta, factorii de influenta, precum si impactul asupra preturilor porumbului si graului.

In ciuda inchiderii de vineri, preturile graului au terminat sesiunea cu un castig saptamanal considerabil. Dolarul a continuat sa scada in apropierea weekendului, iar acest lucru a avantajat exportul de grau american fata de cel european.

Culturile de grau australian au beneficiat de precipitatii crescute in ultimele luni si este de asteptat sa inregistreze cea mai mare productie din ultimii ani, iar acest lucru a fost o sursa de presiune pentru piata. Ministerul Agriculturii din Rusia propune instituirea unei cote a exportului de cereale din Rusia la 7 milioane de tone pentru perioada de aprilie-iunie, ca o modalitate de a proteja aprovizionarea interna datorita vitezei coronavirusului, si in conformitate cu asteptarile prezente.

Acest lucru arata ca si ei maximizeaza presiunea asupra marfurilor care trec prin porturi si ca au decis sa pastreze intern suficiente cantitati de cereale pe piata rusa, in cazul lipsei de alimente in intreaga lume, si daca alte porturi sunt inchise.

Ministerul Agriculturii din Ucraina a declarat ca nu intentioneaza sa limiteze exporturile de produse alimentare cheie ale natiunii lor, insa brutarii din Ucraina cer guvernului sa limiteze si exporturile de produse din cereale.

Combinate, directiile celor doua state pot conduce la cresterea dramatica a preturilor. In plus, Turcia a cumparat aproape 175.000 de tone de grau printr-o serie de oferte care s-au inchis vineri.
Traderii raman ingrijorati de disponibilitatea unor cantitati de grau exportat, deoarece Rusia are planuri sa impuna cote de export de cereale pentru restul sezonului, iar acest lucru a oferit sprijin pietei. Este posibil ca stocurile finale si consumul global sa nu se fi schimbat efectiv, dar cresterea cumpararii de catre utilizatorii finali este o forta foarte agitanta asupra pietelor pe termen scurt.

”Desi este important sa respectam fundamentele traditionale ale ofertei / cererii atunci cand analizam pietele de marfuri, situatia actuala a virusului nu pare sa aiba caracteristicile altor perioade de recesiune, ceea ce face dificila definirea „noului normal”. In lunile urmatoare, vom avea o idee mai buna despre efectele pe termen lung asupra consumului de produse alimentare si cereale, dar exista mai multi factori care ar putea stimula achizitia pe termen scurt, care poate avea o corelatie redusa cu consumul real sau cu oferta”, declara Ida Boesen, cofondatoare Commoditrader.

Citeste si Commoditrader: Fluctuatii ale preturilor la porumb pe burse

”Mai multe piete de marfuri au cazut sub presiunea mare asupra ideii ca cererea s-ar prabusi daca Covid-19 ar provoca recesiunea. In schimb, am observat un salt pe termen scurt al cererii pe mai multe piete. Utilizatorii finali la nivel mondial, si chiar unele tari in ansamblu, au vazut necesitatea de a detine mai multe inventare de marfuri, inclusiv alimentatie si hrana pentru animale. De exemplu, lipsurile de paine bine mediatizate la magazinele alimentare au provocat cumpararea agresiva de grau si faina, ceea ce a transformat tendinta pe piata graului. Este posibil sa nu se fi schimbat efectiv consumul global si stocurile finale, dar cresterea cumparaturilor de catre utilizatorii finali este o forta pe termen scurt foarte scumpa (in crestere ascendenta)”, continua Ida Boesen.

Un alt factor ar putea fi pur si simplu securitatea alimentara in timpul unei perioade de incertitudine. Inca nu exista probleme de productie pentru grau, dar exista deja exemple de exportatori care retin produsele pentru a mentine livrarile interne ridicate. Un grup comercial rus a spus ca recenta cresterea a preturilor graului, ar putea duce la o lipsa de faina in Rusia.

Despre Commoditrader ApS

Commoditrader ApS este un start-up fintech danez infiintat in 2018 de Julie Koch Fahler si Ida Boesen si un grup de fermieri danezi. Lansand platforma de comert online www.commoditrader.com, compania isi asuma misiunea de a sprijini comertul transparent si deschis si sa creeze conexiuni mai bune la nivel de ferme, folosind digitalizarea.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

Commoditrader a fost premiat ca fiind “Cea mai inovatoare companie din industria Agro” de catre Danish Agriculture & Food Council si YARA si “Start-up-ul nordic fintech nr. 1 in 2019” de catre Copenhagen Fintech si The Danish Industry Foundation.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 1 vot

copa_cogeca

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a achitat pentru prima data cotizatia la COPA-COGECA pentru organizatiile de fermieri din sectorul agro-alimentar din Romania! Comitetul Organizatiilor Profesionale din Agricultura (COPA) si Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COGECA), desemnate cu acronimul asociativ COPA-COGECA, constituie una dintre cele mai mari si mai active organizatii in reprezentarea […]

Autor: Agrostandard | 26 September, 2020 | 0 comentarii | 161 vizualizari | 1 vot

braila

Braila ocupa primul la productia de seminte pentru agricultura! “Nu semintele din hambar sunt salvarea, ci soiurile si hibrizii romanesti obtinuti la Fundulea si in statiunile noastre de cercetare. De exemplu, hibridul «Olt» de porumb poate garanta, in conditii aproape normale, o productie de 8 to/ha boabe”, ii avertizeaza pe fermierii braileni reprezentatii Asociatiei Producatorilor, […]

Autor: Agrostandard | 26 September, 2020 | 0 comentarii | 135 vizualizari | 1 vot

porumb

Un numar de 1.183 fermieri au depus documente privind calamitarea unor culturi agricole de primavara in diferite proportii din cauza secetei, porumbul fiind cultura cea mai afectata, cu peste 2.000 ha compromise, a anuntat sefa Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie. “Din procesele verbale intocmite, reiese ca au fost calamitate din cauza secetei 2.030,5 […]

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 348 vizualizari | 1 vot

secetapb

Comerciantii de Produse Agricole nu vor sa auda de starea de calamitate in agricultura! Asociatia Romana a Comerciantilor de Produse Agricole (ARCPA) sustine ca declararea starii de calamitate, in contextul publicarii de catre Ministerul Agriculturii a unui astfel de proiect, va pune in pericol productia urmatorilor ani agricoli si solicita retragerea de urgenta din circuitul […]

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 323 vizualizari | 1 vot

APIA-SECETA

Agentia de Plati si interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii ca a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri in perioada 03 – 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica. Astfel, in urma verificarilor efectuate au fost […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard