Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Culturi vegetale
Commoditrader lanseaza o serie de servicii pentru fermieri
Agrostandard | 13 June, 2020 | 0 comentarii | 456 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Jytte Rosenmaj_Investor_CommoditraderCommoditrader, platforma digitala de comert cu marfuri agricole, lanseaza o serie de functionalitati si servicii adiacente in platforma, menite sa asigure un comert sigur, transparent si informat utilizatorilor sai – fermieri, traderi profesionisti si intreprinderi agricole, se arata intr-un comunicat al companiei. Cand tranzactionezi orice tip de produs pe o piata de baza speculativa, cu cat este mai buna informatia avuta, cu atat performanta va fi mai buna. Promisiunea Commoditrader este de a ajuta fermierii sa cunoasca mai bine piata si sa le ofere mai multa transparenta, de aceea lanseaza acum o serie de noi functionalitati si servicii. O miscare sustinuta de unul dintre investitorii Commoditrader, Jytte Rosenmaj, care a fondat Idavang, crescator de suine cu o productie de 28.000 scroafe, situata in Lituania si Rusia.

„In mare masura, a fost o investitie din inima atunci cand noi si ceilalti investitori din Commoditrader am intrat in actionariatul companiei. Pur si simplu am vrut sa vedem ca se intampla! De mai multi ani, urmarim agricultura din Europa de Vest si cea de Est, iar un lucru pe care agricultorii din Europa il au in comun este faptul ca suntem cu totii legaturile unui lant cu cea mai mica atingere a pietei, si cu informatii de piata impartiale.

Echipa a creat acum functionalitati, ceea ce le ofera fermierilor un instrument si mai bun pentru a se asigura ca obtin o acoperire mai larga si, prin urmare, cel mai bun pret atunci cand intra pe piata pentru a face comert, plus un modul de perspective despre piata cu analize si informatii despre preturi. Acestea vor fi instrumente cheie pentru ca fermierii din Europa sa fie mai performanti, iar in calitate de fermieri, suntem sincer foarte mandri sa vedem ca decoleaza in Romania”.

Co-fondator si director, Ida Boesen, care vine cu diverse perspective din industria agricola este dornica sa creeze mijloace mai bune pentru fermieri, acolo unde a vazut un potential pentru crearea si dezvoltarea acestora.

”Industria agricola are nevoie sa recupereze diferentele digitale fata de alte domenii care au luat avans in ultimii ani. Digitalizarea a dovedit in general un acces mai bun, o acoperire mai larga si procese de munca mai bune – toate ducand la transparenta, decizii informate, competitivitate si in final la preturi mai bune pentru toti jucatorii din piata. De aceea ne propunem sa dezvoltam si sa crestem in continuare platforma Commoditrader pentru a permite industriei agricole aceleasi beneficii de care alte industrii s-au bucurat in anii recenti”, a spus Ida.

CommodiConnect – Conecteaza fermierul

CommodiConnect ajuta utilizatorul sa gaseasca informatii despre toti utilizatorii din platforma, nu numai despre aceia care au anunturi active. Aceasta inseamna ca utilizatorul poate filtra cumparatorii si selecta cui doreste sa trimita anuntul sau – practic un instrument pentru a face licitatii de fiecare data cand se listeaza un anunt de comert. Cei mai multi traderi profesionisti si alti cumparatori se afla deja pe platforma, ceea ce inseamna ca la crearea unei licitatii prin intermediul CommodiConnect, se poate include o gama larga de actori comerciali de pe piata romaneasca cu doar cateva clicuri.

De asemenea, utilizatorul se poate adresa noilor parteneri comerciali potentiali pentru a stabili parteneriate comerciale. Segmentarea se poate realiza dupa utilizator, indiferent daca este producator local sau vanzator international, sau dupa anunt – de vanzare sau de cumparare. In cazul in care are loc o potrivire a nevoilor comerciale, utilizatorul poate fi contactat prin centrul de mesaje pentru a licita pe anunt.

Analiza de piata si informatii despre preturi
Fermierii si traderii trebuie sa fie in permanenta conectati la evolutia pietei si a preturilor pentru a actiona informat si rapid la momentul potrivit. Pretul cerealelor fluctueaza mult, iar Commoditrader urmareste evolutia atat pe bursa europeana Matif, cat si pe Chicago Board of Trade din SUA, iar la nivel local, in diferitele colturi ale pietelor. Prin integrari cu pietele de schimb, Commoditrader ofera utilizatorilor premium o imagine de ansamblu asupra curbelor de pret, atat istoric, cat si in zilele de tranzactionare individuale, precum si directia in care se deplaseaza piata, prin combinarea perspectivelor pietei fizice si cele ale pietelor futures subiacente.

Despre Commoditrader

Commoditrader a fost fondata in 2018 de doua femei daneze, antreprenorul tech, Julie Koch Fahler, si traderul de marfuri, Ida Boesen, si un grup international de mari fermieri. Platforma Commoditrader.com a fost lansata in Danemarca in aprilie 2019 si in Romania in septembrie 2019.
Lansand platforma de comert online www.commoditrader.com, compania isi asuma misiunea de a sprijini comertul transparent si deschis si sa creeze conexiuni mai bune la nivel de ferme, folosind digitalizarea.
Commoditrader a fost premiat ca fiind “Cea mai inovatoare companie din industria Agro” de catre Danish Agriculture & Food Council si YARA si “Start-up-ul nordic fintech nr. 1 in 2019” de catre Copenhagen Fintech si The Danish Industry Foundation.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 30 November, 2020 | 0 comentarii | 165 vizualizari | 1 vot

agro invest

Fermierii şi alte afaceri din domeniul agro-alimentar vor primi de la stat, prin adoptarea noului subprogram AGRO INVEST, 10% din valoarea finantarii, sustine vicepreşedintelui PNL Daniel Constantin. Guvernul a adoptat Ordonanta de modificare a Programului IMM INVEST, in sensul adoptarii noului subprogram AGRO INVEST, dedicat in mod special IMM-urilor din domeniul agriculturii şi industriei alimentare. […]

Autor: Agrostandard | 27 November, 2020 | 0 comentarii | 87 vizualizari | 1 vot

apia

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a finalizat Campania de plati in avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unica de plata in anul 2020. In conformitate cu Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/531 al Comisiei a fost stabilit nivelul avansurilor pentru platile directe si pentru masurile de dezvoltare rurala […]

Autor: Agrostandard | 26 November, 2020 | 0 comentarii | 168 vizualizari | 1 vot

imm

Directorul General Adjunct al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Cristian Cosmin, a declarat la BucharestFoodSummit.ro, ca agricultura se afla pe locul trei intr-un top al activitatilor pentru care au fost oferite garantii prin programul IMM Invest, in acest an. Din totalul de 20.000 de garantii acordate, un numar de 996 garantii […]

Autor: Agrostandard | 21 November, 2020 | 0 comentarii | 131 vizualizari | 1 vot

BASF

Obiectivele BASF pentru cresterea agriculturii durabile in Europa! Reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 pe tona de productie agricola, cresterea ponderii vanzarilor pentru solutiile cu o contributie substantiala la durabilitate, cu 7% anual, implementarea tehnologiilor digitale pe o suprafata de teren agricol de peste 400 de milioane de hectare, urmarirea utilizarii in siguranta a […]

Autor: Agrostandard | 18 November, 2020 | 0 comentarii | 136 vizualizari | 1 vot

Silobag - Grain Bags

Grain Bags Romania, furnizor de solutii pentru depozitarea in silobaguri, a generat anul acesta, o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizeaza pe o crestere de cel putin 50% in 2021. • Cea mai mare cantitate stocata anul acesta, in silobag-uri a fost de 3.500 de tone • Top 3 […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard