Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Culturi vegetale
Commoditrader: Fluctuatii ale preturilor la porumb pe burse
Agrostandard | 2 April, 2020 | 0 comentarii | 155 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

pbPreturile porumbului au inregistrat fluctuatii pe bursele internationale, in ultima saptamana, finalizand cu o scadere moderata, iar cele ale graului au ramas pe o crestere usoara, ]n contextual pandemiei de Coronavrirus, potrivit unei analize realizate de Commoditrader, platforma online de comert international cu cereale si materii prime agricole. Commoditrader a analizat evolutia pietelor locale si burselor internationale de marfuri agricole din saptamana precedenta si cea curenta, factorii de influenta, precum si impactul asupra preturilor porumbului si graului.

In saptamana curenta, sentimentul de risc global continua sa se redreseze, imbunatatind perspectivele de export. Virusul COVID-19 poate avea un impact dramatic asupra pietei in situatia in care vom avea interziceri la export pentru tari importante exportatoare cum ar fi Rusia, Statele Unite, Canada sau Ucraina.

In aceste zile, Argentina isi inchide porturile pentru urmatoarele doua saptamani. Rusia a implementat cote, insa actiuni suplimentare adoptate la nivel global pot deveni factori de influenta asupra preturilor si volatilitatii pietelor in urmatoarele saptamani si chiar luni de zile.

Evolutia Porumbului – Deocamdata niciun semn de scadere a pietei. Odata cu reducerea numarului contractelor din 18 Martie, piata s-a consolidat peste aceste valori minime.

Piata incearca sa gaseasca un nivel de pret care sa poata imbunatati cererea, ca o compensare a cererii uriase de etanol. Desi exporturile au fost mai puternice decat era de asteptat, vorbindu-se chiar despre cresterea cantitatilor de furaje cumparate de China, acestea au fost compensate de preocuparile continue pentru o aprovizionare impovaratoare.

S-au inregistrat actiuni pe preturile porumbului, ceea ce a determinat fluctuatii, si in cele din urma scaderi semnificative de la varfurile anterioare, finalizand sesiunea de vineri cu pierderi modeste. Totusi, ca rezultat cumulat al saptamanii trecute, porumbul a reusit sa marcheze un castig modest care a intrerupt o serie de 2 saptamani de pierderi.

Scaderea masiva a pretului titeiului a fost o sursa timpurie de presiune asupra porumbului, care ar putea avea ca efect slabirea perspectivelor cererii de etanol pe termen scurt.

In ciuda impactului coronavirusului asupra comertului global, asteptarile pentru o crestere accentuata a suprafetelor cultivate cu porumb din SUA au continuat sa influenteze piata de porumb pana in weekend. Privind aspectele mai tehnice ale prognozei pietei, indicatorii de pret sunt pozitivi si ar trebui sa sprijine niveluri mai mari de pret.

Citeste si Plantatiile de afini din Romania s-au extins de patru ori in patru ani

In Romania, la inceput de saptamana, s-au remarcat preturi usor mai mici decat pe parcursul saptamanii precedente. In saptamana curenta, sentimentul de risc global continua sa se redreseze, ceea ce a imbunatatit perspectivele exporturilor globale de porumb si sustine pretul intr-o anumita masura. Vanzarea masiva in dolari americani este vazuta, de asemenea, ca un semn ca „panica” din perspectivele economice globale s-ar putea sa fi atins un maxim, fiind un factor pozitiv pentru toate marfurile.

Dolarul a atins valoarea maxima, iar piata bursiera americana a scazut luni. Drept urmare, porumbul a reusit sa depaseasca reducerea preturilor la energie, evolutie care va slabi cererea de etanol pe termen scurt, situata saptamana trecuta la un nivel urias.

In timp ce cererea de etanol continua sa scada, producatorii intentioneaza sa planteze o recolta uriasa. Prognozele meteo arata o vreme favorabila in luna aprilie, inainte de plantarile bune din SUA, iar preturile la energie au scazut din nou.

Despre Commoditrader ApS

Commoditrader ApS este un start-up fintech danez infiintat in 2018 de Julie Koch Fahler si Ida Boesen si un grup de fermieri danezi. Lansand platforma de comert online www.commoditrader.com, compania isi asuma misiunea de a sprijini comertul transparent si deschis si sa creeze conexiuni mai bune la nivel de ferme, folosind digitalizarea.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

Commoditrader a fost premiat ca fiind “Cea mai inovatoare companie din industria Agro” de catre Danish Agriculture & Food Council si YARA si “Start-up-ul nordic fintech nr. 1 in 2019” de catre Copenhagen Fintech si The Danish Industry Foundation.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 28 September, 2020 | 0 comentarii | 134 vizualizari | 1 vot

copa_cogeca

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a achitat pentru prima data cotizatia la COPA-COGECA pentru organizatiile de fermieri din sectorul agro-alimentar din Romania! Comitetul Organizatiilor Profesionale din Agricultura (COPA) si Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COGECA), desemnate cu acronimul asociativ COPA-COGECA, constituie una dintre cele mai mari si mai active organizatii in reprezentarea […]

Autor: Agrostandard | 26 September, 2020 | 0 comentarii | 161 vizualizari | 1 vot

braila

Braila ocupa primul la productia de seminte pentru agricultura! “Nu semintele din hambar sunt salvarea, ci soiurile si hibrizii romanesti obtinuti la Fundulea si in statiunile noastre de cercetare. De exemplu, hibridul «Olt» de porumb poate garanta, in conditii aproape normale, o productie de 8 to/ha boabe”, ii avertizeaza pe fermierii braileni reprezentatii Asociatiei Producatorilor, […]

Autor: Agrostandard | 26 September, 2020 | 0 comentarii | 135 vizualizari | 1 vot

porumb

Un numar de 1.183 fermieri au depus documente privind calamitarea unor culturi agricole de primavara in diferite proportii din cauza secetei, porumbul fiind cultura cea mai afectata, cu peste 2.000 ha compromise, a anuntat sefa Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie. “Din procesele verbale intocmite, reiese ca au fost calamitate din cauza secetei 2.030,5 […]

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 348 vizualizari | 1 vot

secetapb

Comerciantii de Produse Agricole nu vor sa auda de starea de calamitate in agricultura! Asociatia Romana a Comerciantilor de Produse Agricole (ARCPA) sustine ca declararea starii de calamitate, in contextul publicarii de catre Ministerul Agriculturii a unui astfel de proiect, va pune in pericol productia urmatorilor ani agricoli si solicita retragerea de urgenta din circuitul […]

Autor: Agrostandard | 23 September, 2020 | 0 comentarii | 323 vizualizari | 1 vot

APIA-SECETA

Agentia de Plati si interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii ca a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri in perioada 03 – 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica. Astfel, in urma verificarilor efectuate au fost […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard