Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Biocombustibili
Clariant ajunge și la bulgari! Parteneriat cu familia Pavlovi pentru productia de etanol celulozic
Agrostandard | 28 July, 2020 | 0 comentarii | 297 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

CLARIANT_bgClariant va produce si in Bulgaria biocombustibili, la doi ani dupa ce a inceput investitia la Podari (judetul Dolj), in Romania. Compania elvetiana si Eta Bio, o companie fondata de familia Pavlovi, proprietara a unei afaceri de top in sectorul agricol din Bulgaria, au anuntat semnarea acordului de licenta privind utilizarea tehnologiei sunliquid® pentru productia de etanol celulozic Aceasta este cea de-a patra licenta acordata de Clariant pentru utilizarea tehnologiei sunliquid®, in scopul productiei de etanol celulozic.

Compania intentioneaza sa construiasca, in zona de nord – est a Bulgariei, o fabrica la scara comerciala, unde va fi produs bioetanol celulozic, folosind tehnologia Clariant, sunliquid®.

Citeste si Dimitrie Musca, CAI Curtici: 7 tone de grau la hectar este o satisfactie pentru acest an!

Eta Bio Ltd a fost fondata de familia Pavlovi, proprietara uneia dintre cele mai mari companii agricole din Bulgaria. Decizia are la baza dorinta de extindere a afacerilor in segmentul energiei regenerabile.

Acordarea acestei licente reprezinta un nou pas important privind comercializarea, la nivel european, a tehnologiei sunliquid® pentru fabricarea de biocombustibili avansati, se arata intr-un comunicat al Clariant.

Compania Clariant, cu sediul in Elvetia, este prezenta si in Romania din septembrie 2018, cand a anuntat investitia intr-o prima instalatie comerciala de acest fel, constructia aflandu-se in derulare la acest moment

Eta Bio a fost infiintata recent, cu scopul de a construi, a detine si a administra o fabrica la scara comerciala, destinata productiei de etanol celulozic din reziduuri agricole. Pentru Clariant, anuntul acordarii celei de-a patra licente reconfirma relevanta tehnologiei inovatoare si sustenabile sunliquid® si reprezinta inca un pas inainte, in vederea comercializarii acesteia.

“Tehnologia noastra sunliquid® stabileste noi standarde in materie de dezvoltare sustenabila si biocombustibili avansati. Succesul continuu de care se bucura aceasta tehnologie este o dovada importanta a faptului ca ea raspunde cerintelor pietei in materie de solutii sustenabile si ne confera un statut competitiv”, a afimat Hans Bohnen, Chief Operating Officer in cadrul Clariant.

Citeste si Romania Actualitati: Pretul graului este mai mare cu 10% si va continua să crească

Eta Bio va dezvolta si implementa proiectul si va asigura functionarea fabricii intr-o zona greenfield din apropierea satului General Toshevo, in regiunea de nord-est a Bulgariei, folosind terenul disponibil, aflat in proprietatea familiei Pavlovi, dar si infrastructura existenta. Capacitatea anuala de productie a fabricii va fi de 50.000 de tone de etanol celulozic, ce vor rezulta din procesarea a 250.000 de tone de paie, o resursa abundenta in regiune, cunoscuta si sub denumirea de granarul din Bulgaria.

“Realizarea primului proiect de productie a etanolului celulozic, in Bulgaria, va ajuta la rezolvarea uneia dintre cele mai importante provocari cu care se confrunta producatorii agricoli din regiune – inlaturarea paielor de pe camp. Acest proiect ne va oferi sansa de a obtine un venit suplimentar din reziduurile agricole,” a declarat Kiril Pavlov, Managing Director al Eta Bio.

Datorita utilizarii materiilor prime locale, economiile de gaze cu efect de sera pot fi maximizate si vor aparea oportunitati suplimentare de afaceri, de-a lungul intregului lant de aprovizionare.

„Suntem incantati deoarece, prin intermediul acestui proiect, intram in sectorul energiei regenerabile si devenim, prin urmare, un pionier pe piata biocombustibililor avansati din Bulgaria. Acest proiect ne va permite sa ne diversificam in continuare portofoliul de afaceri, dar si sa ne consolidam pozitia in sectorul agricol,” a subliniat Hristo Pavlov, cel care co-administreaza afacerile agricole ale grupului.

Pentru Bulgaria, demersul reprezinta o investitie esentiala in tehnologii ecologice si sustenabile. Etanolul celulozic produs aici va fi utilizat ca aditiv in benzina, pentru a indeplini obiectivele nationale pentru biocombustibili avansati, asa cum este prevazut in Directiva privind Energia Regenerabila (RED) II.

Proiectul este alcatuit din licenta ce permite utilizarea tehnologiei sunliquid®, furnizarea de servicii tehnice, precum si furnizarea culturilor de pornire oferite de Clariant prin platforma proprie de enzime si de drojdie, acestea fiind necesare pentru a procesa materia prima a Eta Bio si a o transforma in etanol celulozic.

Clariant este o companie inovatoare axata pe produse chimice de specialitate, avand sediul in Muttenz, langa Basel/Elvetia. La data de 19 decembrie 2019, compania avea un numar total de 17.223 de angajati. In anul fiscal 2019, Clariant a inregistrat vanzari de 4.399 miliarde de franci elvetieni din afacerile in derulare. Compania activeaza in trei domenii de business: Produse Chimice de Ingrijire, Cataliza, si Resurse Naturale. Strategia organizatiei Clariant se bazeaza pe cinci piloni: accentul pe inovatie prin cercetare si dezvoltare, valoare adaugata si sustenabilitate, repozitionarea portofoliului, accelerarea cresterii si cresterea profitabilitatii.

www.sunliquid.com

sunliquid® este o metoda biotehnologica inovatoare de producere a etanolului celulozic din reziduuri agricole, cum ar fi paie, tulpina de porumb sau trestie de zahar. In cadrul procesului complet integrat si optimizat, biocatalizatorii specifici materiei prime descompun celuloza si hemiceluloza cu randamente ridicate, in conditii stabile de prelucrare, in zahar fermentabil. Procesul integrat de productie a biocatalizatorilor ofera flexibilitate si reduce costurile de productie.

In etapa urmatoare, un organism de fermentare optimizat transforma simultan C5 si C6 in etanol cu randamente ridicate si timpi de reactie scursi. Un proces de purificare extrem de optimizat este esential pentru a permite intregii energii necesare procesului sa fie derivata din produsele secundare, cum ar fi lignina insolubila.

Din iulie 2012, Clariant opereaza o fabrica pre-comerciala in Straubing, care produce pana la 1.000 de tone metrice de etanol celulozic pe an, confirmand performanta tehnica si economica. In septembrie 2018, Clariant a anuntat investitia intr-o prima instalatie comerciala de acest fel, in Romania, constructia aflandu-se in derulare in acest moment. Clariant acorda licente de utilizare a tehnologiei sunliquid® la nivel global. Pana in prezent, au fost semnate acorduri de licenta cu trei companii importante din Slovacia, Polonia si China.

Eta Bio Ltd (Bulgaria)

Familia Pavlovi detine, in Bulgaria, mai multe companii ce opereaza in sectoarele productiei agricole, uleiurilor esentiale, transportului auto, logisticii de depozitare, comertului international de cereale si de seminte oleaginoase. Afacerea este fondata de doi frati, Ivan si Ilko Pavlov. De asemenea, familia a investit in energie regenerabila prin dezvoltarea de parcuri eoliene si solare care beneficiaza de o disponibilitatea larga de terenuri adecvate, transformate pentru a raspunde scopurilor proiectului.

Eta Bio Ltd (Bulgaria) este un proiect special creat pentru construirea, detinerea si exploatarea unei fabrici de bioetanol de a doua generatie, situata in apropierea satului General Toshevo, in partea de nord-est al Bulgariei.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 23 October, 2020 | 0 comentarii | 407 vizualizari | 1 vot

b1

Alexandru Baciu este un fermier cunoscut din judetul Calarasi care lucreaza in sistem integrat – administreaza 2.000 de hectare de teren agricol, o ferma de vaci, abator, dar si “o mica gaura” cu o instalatie de biogaz, care s-a dovedit o afacere total nerentabila. Pentru a scapa de dejectiile de la animale, fermierul s-a gandit […]

Autor: Agrostandard | 23 October, 2020 | 0 comentarii | 440 vizualizari | 1 vot

clariant

Clariant si Universitatea din Craiova, parteneriat pentru cursurile de formare ale fortei de munca locale! Noii membri ai echipei au beneficiat de pregatire intensa la fabrica pre-comerciala din Straubing, Germania! Constructia fabricii sunliquid® avanseaza, primele echipamente mari au fost deja instalate! Clariant, companie inovatoare si sustenabila axata pe produse chimice

Autor: Agrostandard | 30 September, 2020 | 0 comentarii | 400 vizualizari | 1 vot

fotovoltaice

Solutii de finantari pentru independenta energetica a hotelurilor si restaurantelor de la E-acumulatori.ro, care sustine relansarea HoReCa oferind echipamentele acoperite de Electric UP si capitalul de lucru din OUG 130/2020. Intr-o perioada in care domeniul HoReCa este pus la grea incercare, E-acumulatori.ro anunta ca indeplineste toate conditiile necesare pentru a oferi echipamentele acoperite de programele […]

Autor: Agrostandard | 16 September, 2020 | 0 comentarii | 227 vizualizari | 1 vot

ambasador

Clariant, companie inovatoare si sustenabila axata pe produse chimice de specialitate, a primit recent vizita Excelentei Sale Arthur Mattli, Ambasadorul Elvetiei in Romania, in Podari, judetul Dolj, unde compania construieste in prezent o fabrica de etanol celulozic, ce utilizeaza tehnologia inovatoare a companiei, si anume sunliquid®. In cadrul vizitei, Ambasadorul a luat parte la un […]

Autor: Agrostandard | 20 September, 2019 | 0 comentarii | 877 vizualizari | 1 vot

paie-1

O parte din satenii din Podari (Dolj) nu vor fabrica de bioetanol la ei in localitate, pe motiv ca aceasta are un potential poluant, care va afecta negativ mediul si sanatatea celor care lucreaza si locuiesc in zona. Chiar si asa, Consiliul Local (CL) al comunei Podari a respins joi, in cadrul unei sedinte de […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1636 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1690 vizualizari | 3 voturi
29 Dec 2020 | 0 comentarii | 296 vizualizari | 2 voturi
09 Dec 2020 | 0 comentarii | 237 vizualizari | 2 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1758 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1690 vizualizari | 3 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1636 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2021 © Agrostandard