Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Biocombustibili
Clariant ajunge și la bulgari! Parteneriat cu familia Pavlovi pentru productia de etanol celulozic
Agrostandard | 28 July, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

CLARIANT_bgClariant va produce si in Bulgaria biocombustibili, la doi ani dupa ce a inceput investitia la Podari (judetul Dolj), in Romania. Compania elvetiana si Eta Bio, o companie fondata de familia Pavlovi, proprietara a unei afaceri de top in sectorul agricol din Bulgaria, au anuntat semnarea acordului de licenta privind utilizarea tehnologiei sunliquid® pentru productia de etanol celulozic Aceasta este cea de-a patra licenta acordata de Clariant pentru utilizarea tehnologiei sunliquid®, in scopul productiei de etanol celulozic.

Compania intentioneaza sa construiasca, in zona de nord – est a Bulgariei, o fabrica la scara comerciala, unde va fi produs bioetanol celulozic, folosind tehnologia Clariant, sunliquid®.

Citeste si Dimitrie Musca, CAI Curtici: 7 tone de grau la hectar este o satisfactie pentru acest an!

Eta Bio Ltd a fost fondata de familia Pavlovi, proprietara uneia dintre cele mai mari companii agricole din Bulgaria. Decizia are la baza dorinta de extindere a afacerilor in segmentul energiei regenerabile.

Acordarea acestei licente reprezinta un nou pas important privind comercializarea, la nivel european, a tehnologiei sunliquid® pentru fabricarea de biocombustibili avansati, se arata intr-un comunicat al Clariant.

Compania Clariant, cu sediul in Elvetia, este prezenta si in Romania din septembrie 2018, cand a anuntat investitia intr-o prima instalatie comerciala de acest fel, constructia aflandu-se in derulare la acest moment

Eta Bio a fost infiintata recent, cu scopul de a construi, a detine si a administra o fabrica la scara comerciala, destinata productiei de etanol celulozic din reziduuri agricole. Pentru Clariant, anuntul acordarii celei de-a patra licente reconfirma relevanta tehnologiei inovatoare si sustenabile sunliquid® si reprezinta inca un pas inainte, in vederea comercializarii acesteia.

“Tehnologia noastra sunliquid® stabileste noi standarde in materie de dezvoltare sustenabila si biocombustibili avansati. Succesul continuu de care se bucura aceasta tehnologie este o dovada importanta a faptului ca ea raspunde cerintelor pietei in materie de solutii sustenabile si ne confera un statut competitiv”, a afimat Hans Bohnen, Chief Operating Officer in cadrul Clariant.

Citeste si Romania Actualitati: Pretul graului este mai mare cu 10% si va continua să crească

Eta Bio va dezvolta si implementa proiectul si va asigura functionarea fabricii intr-o zona greenfield din apropierea satului General Toshevo, in regiunea de nord-est a Bulgariei, folosind terenul disponibil, aflat in proprietatea familiei Pavlovi, dar si infrastructura existenta. Capacitatea anuala de productie a fabricii va fi de 50.000 de tone de etanol celulozic, ce vor rezulta din procesarea a 250.000 de tone de paie, o resursa abundenta in regiune, cunoscuta si sub denumirea de granarul din Bulgaria.

“Realizarea primului proiect de productie a etanolului celulozic, in Bulgaria, va ajuta la rezolvarea uneia dintre cele mai importante provocari cu care se confrunta producatorii agricoli din regiune – inlaturarea paielor de pe camp. Acest proiect ne va oferi sansa de a obtine un venit suplimentar din reziduurile agricole,” a declarat Kiril Pavlov, Managing Director al Eta Bio.

Datorita utilizarii materiilor prime locale, economiile de gaze cu efect de sera pot fi maximizate si vor aparea oportunitati suplimentare de afaceri, de-a lungul intregului lant de aprovizionare.

„Suntem incantati deoarece, prin intermediul acestui proiect, intram in sectorul energiei regenerabile si devenim, prin urmare, un pionier pe piata biocombustibililor avansati din Bulgaria. Acest proiect ne va permite sa ne diversificam in continuare portofoliul de afaceri, dar si sa ne consolidam pozitia in sectorul agricol,” a subliniat Hristo Pavlov, cel care co-administreaza afacerile agricole ale grupului.

Pentru Bulgaria, demersul reprezinta o investitie esentiala in tehnologii ecologice si sustenabile. Etanolul celulozic produs aici va fi utilizat ca aditiv in benzina, pentru a indeplini obiectivele nationale pentru biocombustibili avansati, asa cum este prevazut in Directiva privind Energia Regenerabila (RED) II.

Proiectul este alcatuit din licenta ce permite utilizarea tehnologiei sunliquid®, furnizarea de servicii tehnice, precum si furnizarea culturilor de pornire oferite de Clariant prin platforma proprie de enzime si de drojdie, acestea fiind necesare pentru a procesa materia prima a Eta Bio si a o transforma in etanol celulozic.

Clariant este o companie inovatoare axata pe produse chimice de specialitate, avand sediul in Muttenz, langa Basel/Elvetia. La data de 19 decembrie 2019, compania avea un numar total de 17.223 de angajati. In anul fiscal 2019, Clariant a inregistrat vanzari de 4.399 miliarde de franci elvetieni din afacerile in derulare. Compania activeaza in trei domenii de business: Produse Chimice de Ingrijire, Cataliza, si Resurse Naturale. Strategia organizatiei Clariant se bazeaza pe cinci piloni: accentul pe inovatie prin cercetare si dezvoltare, valoare adaugata si sustenabilitate, repozitionarea portofoliului, accelerarea cresterii si cresterea profitabilitatii.

www.sunliquid.com

sunliquid® este o metoda biotehnologica inovatoare de producere a etanolului celulozic din reziduuri agricole, cum ar fi paie, tulpina de porumb sau trestie de zahar. In cadrul procesului complet integrat si optimizat, biocatalizatorii specifici materiei prime descompun celuloza si hemiceluloza cu randamente ridicate, in conditii stabile de prelucrare, in zahar fermentabil. Procesul integrat de productie a biocatalizatorilor ofera flexibilitate si reduce costurile de productie.

In etapa urmatoare, un organism de fermentare optimizat transforma simultan C5 si C6 in etanol cu randamente ridicate si timpi de reactie scursi. Un proces de purificare extrem de optimizat este esential pentru a permite intregii energii necesare procesului sa fie derivata din produsele secundare, cum ar fi lignina insolubila.

Din iulie 2012, Clariant opereaza o fabrica pre-comerciala in Straubing, care produce pana la 1.000 de tone metrice de etanol celulozic pe an, confirmand performanta tehnica si economica. In septembrie 2018, Clariant a anuntat investitia intr-o prima instalatie comerciala de acest fel, in Romania, constructia aflandu-se in derulare in acest moment. Clariant acorda licente de utilizare a tehnologiei sunliquid® la nivel global. Pana in prezent, au fost semnate acorduri de licenta cu trei companii importante din Slovacia, Polonia si China.

Eta Bio Ltd (Bulgaria)

Familia Pavlovi detine, in Bulgaria, mai multe companii ce opereaza in sectoarele productiei agricole, uleiurilor esentiale, transportului auto, logisticii de depozitare, comertului international de cereale si de seminte oleaginoase. Afacerea este fondata de doi frati, Ivan si Ilko Pavlov. De asemenea, familia a investit in energie regenerabila prin dezvoltarea de parcuri eoliene si solare care beneficiaza de o disponibilitatea larga de terenuri adecvate, transformate pentru a raspunde scopurilor proiectului.

Eta Bio Ltd (Bulgaria) este un proiect special creat pentru construirea, detinerea si exploatarea unei fabrici de bioetanol de a doua generatie, situata in apropierea satului General Toshevo, in partea de nord-est al Bulgariei.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

two × three =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 20 September, 2019 | 0 comentarii | 752 vizualizari | 1 vot

paie-1

O parte din satenii din Podari (Dolj) nu vor fabrica de bioetanol la ei in localitate, pe motiv ca aceasta are un potential poluant, care va afecta negativ mediul si sanatatea celor care lucreaza si locuiesc in zona. Chiar si asa, Consiliul Local (CL) al comunei Podari a respins joi, in cadrul unei sedinte de […]

Autor: Agrostandard | 11 September, 2019 | 0 comentarii | 410 vizualizari | 1 vot

slatina

Reuniune de lucru zonala cu tema „Gunoiul de grajd – bunastare pentru fermieri”, organizata de Ministerul Apelor si Padurilor, in cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” (CIPN) la Slatina! Evenimentul a avut loc in sala de conferinte a Consiliului Judetean Olt si a reunit reprezentanti ai primariilor din zona rurala a judetelor Olt […]

Autor: Agrostandard | 31 August, 2019 | 0 comentarii | 944 vizualizari | 2 voturi

panouri fotovoltaice

Dezvoltarea pietei de energie regenerabila este sustinuta de Administratia Fondului pentru Mediu prin programul „Casa Verde” – panouri fotovoltaice 2019. Ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu, şi preşedintele AFM, Cornel Brezuica, au semnat luni, 26 august, un contract de finantare de 636 de milioane. Aceasta suma reprezentand finantari pentru 33.000 de prosumatori (producatori de energie). Fiecare persoana […]

Autor: Agrostandard | 24 June, 2018 | 0 comentarii | 1656 vizualizari | 1 vot

biogaz

Germania ramane cel mai mare producator de biogaz din UE, in ciuda discutiilor privind ulizarea plantelor energetice, potrivit celui de-al 17-lea barometru EurObserv’ER. De altfel, nemtii sunt si cei mai avansati in domeniu la nivel european. Productia UE de biogaz s-a majorat cu 4,4 % in 2016, pana la 16,6 milioane de tone echivalent petrol, […]

Autor: Agrostandard | 5 May, 2018 | 0 comentarii | 2252 vizualizari | 1 vot

seceta tr

In Teleorman, seceta se face tot mai mult simtita, motiv de ingrijorare pentru fermieri care se tem ca anul in curs va fi cu mult mai slab comparativ cu 2017, un an exceptional. La Calmatuiu de Sus, de exemplu, nu a mai plouat de vreo doua luni, iar pamantul este asa de uscat ca plantele […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
09 Aug 2020 | 0 comentarii | 364 vizualizari | 2 voturi
31 Iul 2020 | 0 comentarii | 670 vizualizari | 2 voturi
11 Iul 2020 | 0 comentarii | 392 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1661 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1661 vizualizari | 2 voturi
»
10 Iun 2020 | 0 comentarii | 1586 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Foodbad politics

2020 © Agrostandard