Primul centru public de colectare a fructelor si legumelor din Timis va fi construit la Tomnatic! Studiul de fezabilitate este aproape finalizat, documentatia urmand sa fie predata Consiliului Judetean de catre contractant in cel mult o luna, potrivit Sursa de vest. Centrul de legume si fructe este un proiect pilot, care va putea fi multiplicat si in alte zone din judet. Acesta vine in sprijinul micilor producatori din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv a celor din comunele invecinate, Lenauheim, Comlosu Mare, Teremia Mare, Sannicolau Mare, Sanpetru Mare, Periam, Pesac, Varias etc.
Citeste si EXCLUSIV AGROSTANDARD: Studiul “Piata de fructe. Romania 2018”
In functie de rezultate, se doreste ca astfel de centre sa fie construite si in celelalte bazine legumicole din Timis, precum Jimbolia – Checea – Sanmihaiu Roman, Ciacova – Giera – Gataia si Belint – Lugoj – Traian Vuia. Investitia va fi amplasata pe un teren de 11.509 mp.
Citeste si Manarii cu banii APIA! Capul “Mafiei Cerealelor”, trimis din nou in judecata
„Dupa ce primim studiul de fezabilitate, urmeaza, anul acesta, licitarea proiectului tehnic si a executiei. Va fi primul construit de catre Consiliul Judetean si ne dorim sa facem si altele, pentru a acoperi intreg judetul. Conditiile optime de pastrare a fructelor si legumelor va permite producatorilor din judet sa desfaca mai multe produse in magazinele din Timisoara si din Timis. Investitia va aduce castiguri mai mari pentru producatorii locali, dar si produse mai proaspete pentru consumatorii finali”, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.
Bazinului legumicol si pomicol Gottlob – Lovrin – Tomnatic este caracterizat prin suprafete mari cultivate cu legume, datorita factorilor zonali de microclimat si a solului propice pentru practicarea legumiculturii, numarul potentialilor utilizatori fiind considerabil.
Citeste si Productie de orz mai mare in UE, in 2019. Romania si Spania, recolte mai mici
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 11 January, 2021 | 0 comentarii | 1685 vizualizari | 3 voturi

Asa cum era de asteptat, programul Tomata nu va mai continua in acest, va functiona in schimb programul de minimis pentru legume in spatii protejate, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros la AgroTv. “Pentru programul de minimis vom avea la dispozitie 88 milioane de euro. Vor fi sprijinite alte legume cultivate in spatii protejate, nu […]
Autor: Agrostandard | 1 January, 2021 | 0 comentarii | 567 vizualizari | 1 vot

Agentia de Plati și Interventie pentru Agricultura (APIA) reamintește ca, la data de 22 decembrie 2020, a dat startul platilor pentru cererile depuse de fermieri in cadrul Masurii 21 din Programul National de Dezvoltare Rurala PNDR 2014-2020 – Sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectati in mod deosebit de […]
Autor: Agrostandard | 1 January, 2021 | 0 comentarii | 254 vizualizari | 1 vot

Romanii vor fi obligati sa colecteze separat deseurile biodegradabile, precum fructele si legumele alterate, de exemplu, asa cum se intampla acum cu hartia si plasticul, potrivit Legii Compostului, care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2021. Cei care nu respcta regulile vor fi amendati cu pana la 20 de mii de lei. Reprezentantii […]
Autor: Agrostandard | 24 December, 2020 | 0 comentarii | 195 vizualizari | 1 vot

MADR anunta lansarea sesiunii de depunere proiecte din cadrul Masurii 6 – Dezvoltarea exploatatiilor si a intreprinderilor, sub-masura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – diaspora, care se va desfasura in perioada 04 ianuarie 2021, ora 9.00 – 04 mai 2021, ora 16.00. Alocarea financiara pentru sesiunea continua anuala de depunere proiecte pentru tinerii fermieri […]
Autor: Agrostandard | 21 December, 2020 | 0 comentarii | 551 vizualizari | 1 vot

Italienii sunt cei mai mari consumatori de ciuperci salbatice proaspete din Romania, sustine Ile Stelian, un antreprenor care a reusit sa faca din valorificarea ciupercilor si fructelor de padure culese din flora spontana un business de familie rentabil. In sezon, adica incepand cu perioada aprilie mai si terminand undeva spre sfarsitul lunii noiembrie, ciupercile naturale […]