Sustine Agrostandard
starea vremii
Viticultura
Cea mai buna productie de struguri din ultimii cinci ani, in judetul Iasi
Agrostandard | 16 September, 2017 | 0 comentarii | 294 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

struguriIn acest an, productia de struguri este cea mai buna din ultimele cinci sezoane, in judetul Iasi, potrivit reprezentantilor Directiei Judetene pentru Agricultura Iasi. „In judetul nostru avem 11.200 de hectare de vie, iar in prezent s-a recoltat 77% din suprafata. Avem o productie mai buna ca anul trecut, de 9.500 de kilograme de struguri pe hectar, si aici ma refer la vita de vie nobila si hibrida la un loc, din care se face vinul”, a precizat Veronica Savuta, consilier superior in cadrul Directiei Judetene pentru Agricultura Iasi. Spre comparatie, in 2016, productia a fost de putin peste 7.300 de kilograme pe hectar, fata de 4.800 kilograme pe hectar in 2015.

Productie mare la Cotnari

Chiar daca recolta din acest an este buna, ea este mai mica raportat la 2016, dar vinul va fi mai dulce.

„La Cotnari avem 11.500 de kilograme pe hectar iar in acest moment am terminat de recoltat 70% din suprafata. Am recoltat 1.200 de hectare, mai avem 550. La noi, fata de anul trecut, productia este un pic mai mica, deoarece in 2015 am inregistrat un record de 12.500 de kilograme pe hectar. Prin urmare, la Cotnari este un an normal, avem soiuri unde am recoltat si 14 tone pe hectar , cum e Francusa, sau doar 9 tone, cum e Grasa de Cotnari”, a declarat Constantin Deleanu, directorul firmei Cotnari.

Si la Bucium productia a fost peste cea de anul trecut, inregistrandu-se intre 9.000 – 10.000 de kilograme pe hectar.

Citeste si Seceta nu vine niciodata singura, dar poate fi controlata

„Anul trecut a fost sub 9.000 de kilograme. Noi nu vinificam doar din via noastra, ci si de la producatori care lucreaza cu noi. Productia de anul acesta este cu 10-15% mai mare cantitativ si calitativ mai buna pentru ca nu am avut problemele cu agentii patogeni. Strugurii sunt sanatosi, au zahar mai mult, e ideal pentru ce ne-am planificat sa facem. Si aromele sunt mai bune pentru ca nu a mai fost perioada de canicula la fel de indelungata ca anul trecut iar noptile au fost racoroase”, a declarat Florin Vararu, oenolog la Bucium pentru Ziarul de Iasi

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

2 × one =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 10 August, 2017 | 0 comentarii | 344 vizualizari | 1 vot

Struguri_Jidvei (1)

Jidvei, cel mai mare producator roman de vinuri, lanseaza editia a III-a a campaniei „Vin de casa din must de la Jidvei”, venind in sprijinul micilor producatori și a gospodarilor care doresc sa obtina acasa un vin de calitate autentic romanesc. „Traditiile nationale de producere a vinurilor de casa sunt o moștenire pe care o […]

Autor: Agrostandard | 25 July, 2017 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 0 voturi

budureasca

StarGift, unul dintre cele mai mari magazine online de cadouri personalizate din Romania, a lansat, in parteneriat cu renumitele crame Budureasca, un nou produs inedit – vinuri personalizate. Produsul completeaza perfect cadoul marca StarGift – cutia de vin personalizata prin gravura, iar primele 300 de sticle au fost vandute in mai putin de o luna […]

Autor: Agrostandard | 11 July, 2017 | 0 comentarii | 357 vizualizari | 1 vot

vie agrofest

Chemark Rom a organizat, marti, in comuna Tohani, satul Gura Vadului, judetul Prahova, cel de-al doilea eveniment marca AGRO FEST la cultura speciala de vita de vie, la domeniul Amfiteatru Vitis. Partenerii Chemark Rom in cadrul acestui eveniment au fost companiile Nufarm, Adama, Summit Agro Romania si Syngenta. Amfiteatru Vitis este un jucator nou pe […]

Autor: Agrostandard | 6 July, 2017 | 0 comentarii | 278 vizualizari | 0 voturi

vin

Pentru a veni in sprijinul solicitantilor din sectorul vie-vin si pentru a creste absorbtia fondurilor europene alocate masurilor notificate in Programul National de Sprijin al Romaniei 2014 – 2018, a fost elaborat un act normativ care, pe langa investitiile deja accesate de catre producatori, cuprinde si investitii in constructia de imobile noi destinate vinificatiei (crame), […]

Autor: Agrostandard | 2 July, 2017 | 0 comentarii | 362 vizualizari | 1 vot

la vinuri

Grupul Le Manoir a deschis recent La Vinuri, gastro wine bar cu specific romanesc, alaturandu-se restaurantelor SushiRoom si Le Bistrot Francais, magazinelor Comtesse du Barry si ciocolateriei frantuzesti Michel Cluizel. La Vinuri este amplasat langa Ateneul Roman, pe Strada Episcopiei nr. 2-4 si propune oaspetilor sau o experienta romaneasca autentica, in care preparate gastronomice specifice […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
17 Sep 2017 | 0 comentarii | 1726 vizualizari | 4 voturi
20 Sep 2017 | 0 comentarii | 3367 vizualizari | 2 voturi
15 Sep 2017 | 0 comentarii | 2041 vizualizari | 2 voturi
»
09 Iul 2017 | 2 comentarii | 10116 vizualizari | 1 vot
»
21 Iul 2017 | 0 comentarii | 5022 vizualizari | 2 voturi
»
05 Iul 2017 | 0 comentarii | 4764 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze



bad politics

2017 © Agrostandard